Sistem Arızası

Reaksiyon skoru
4
Sistemim : i9 9900KS
Anakart : Asus Z390-E
SSD : Corsair Nvme SSD 960GB
Güç Kaynağı : Corsair 750W +80
Ekran Kartı : Sapphire RX 5700 XT Nitro+ SE
Soğutma : Corsair H150i Pro RGB 360MM
Kasa : Corsair 570X
Ram : Corsair 3600Mhz 2x8 (16GB)

Selamlar benim böyle bir sistemim var.
Fakat keşke toplamasaydım diyorum bazen.
Oyun oynarken bazen ekranım böyle oluyor
1.jpg

Ve USB takılı BIOS'a girmek istediğim zaman BIOS için end tuşuna basın ekranında kalıyor donuyor bilgisayar.
CS:GO'yu açamıyorum bilgisayarımda.
Ve her formatta 2-3 defa böyle yeşil ekran alıyorum sonrasında kesiliyor bunlar.
Tüm driverler güncel. BIOS güncel.
Güncellemeleri buradan yapıyorum : https://www.asus.com/tr/Motherboards/ROG-STRIX-Z390-E-GAMING/HelpDesk_Download/
Birde ekran kartı için indiriyorum daha bir şey indirmiyorum.

Yaptığım testler:
Ram testi yaptım sorun yok.
SSD sapa sağlam.
İşlemci sapa sağlam.
Ekran kartım performansı yerinde.

CS:GO oynayabilmek için sürekli format atmam gerekiyor. Ve artık bu durumdan harbiden sıkıldım. Pişman oldum bilgisayarı aldığıma sanki ikinci el almışım gibi sorunları bitmiyor.

Sorun ne olabilir??

Not: Bilgisayarım 6 ay bile olmadı alalı. Ta ilk zamanlarda böyle sorunlar vardı dedim ki daha yeni kurdum herhalde ondandır biraz zaman geçsin düzelir dedim ama düzelmedi. Ne yapmalıyım sizce?

hocam tamamen ucu açık bir sorun ama bileşenleri değiştirip test etmek lazım, bir arkadaşım 5700xt ile ilgili driverdan dolayı çok sorun yaşadı (her oyuna göre veya her programa göre driver kurmak gibi) size tavsiyem ilk etapta farklı bir ekran kartı ile test edebilirseniz duruma göre hareket edebiliriz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

mümkünse ramlarin tam modelini yazarmısınız?

Sistemsel bir hata mı var anlamıyorum ki. Her driveri denedim sorun gene aynı. Yenii bir bilgisayarda ne sorun olabilir ki?
Not: Driverde kurmadan denedim gene sorunlar oluyor.

CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance LPX Siyah 3600MHz CL18 DDR4 Dual Kit Ram

Sistemsel bir hata mı var anlamıyorum ki. Her driveri denedim sorun gene aynı. Yenii bir bilgisayarda ne sorun olabilir ki?
Not: Driverde kurmadan denedim gene sorunlar oluyor.
söylediğim gibi test edip sorunun neden kaynaklandığını bulmak lazım ekran kartından başlayabilirsiniz. ramlari tek tek denemek, yerlerini değiştirip denemek farklı bir ssd vs... dediğim gibi ucu açık maalesef

Oyun oynarken bazen ekranım böyle oluyorAlıntıyı görüntüle

Ve USB takılı BIOS'a girmek istediğim zaman BIOS için end tuşuna basın ekranında kalıyor donuyor bilgisayar.
Ve her formatta 2-3 defa böyle yeşil ekran alıyorum sonrasında kesiliyor bunlar.
Güncellemeleri buradan yapıyorum : https://www.asus.com/tr/Motherboards/ROG-STRIX-Z390-E-GAMING/HelpDesk_Download/

Yaptığım testler:
SSD sapa sağlam.
İşlemci sapa sağlam.

CS:GO oynayabilmek için sürekli format atmam gerekiyor. Ve artık bu durumdan harbiden sıkıldım. Pişman oldum bilgisayarı aldığıma sanki ikinci el almışım gibi sorunları bitmiyor.

Sorun ne olabilir??

Not: Bilgisayarım 6 ay bile olmadı alalı. Ta ilk zamanlarda böyle sorunlar vardı dedim ki daha yeni kurdum herhalde ondandır biraz zaman geçsin düzelir dedim ama düzelmedi. Ne yapmalıyım sizce?
Saçam gelebilir ama yeşil ekran geldiği zaman monitörünüzün görüntü kablolarını çıkarıp birkaç saniye sonra bidaha takmayı dener misiniz. Ve sonucu benimlede paylaşırsanız sevinirim.
Cevabınızı bekliyorum :D (y)

Aslında kendinizde halledebilirsiniz ama mecbur malzeme gerekecek, servis sizin için daha mantıklı gibi görünüyor...

Saçam gelebilir ama yeşil ekran geldiği zaman monitörünüzün görüntü kablolarını çıkarıp birkaç saniye sonra bidaha takmayı dener misiniz. Ve sonucu benimlede paylaşırsanız sevinirim.
Cevabınızı bekliyorum :D (y)
İnan itimat et ekran kartını hacı hocaya okutup muska taktım yine düzelmedi, bende denedim bir çok şey :)

Umarım kısa devre gibi bir sorunu yoktur. Sistem güzel nazar değmiş😊 Virüsü beklemene gerek yok aslında kargo’lar çalışıyor şuanda
Yok ya kime gönderip kimden hesap soracağız sonra yok kayboldu yok orası burası kırıldı.

Aslında kendinizde halledebilirsiniz ama mecbur malzeme gerekecek, servis sizin için daha mantıklı gibi görünüyor...
Hazır sizi yakalamışken bir şey sorabilir miyim?
Ben sıvı soğutma olarak Corsair H150i Pro kullanıyorum. Sıvı soğutmam 2-3 gündür soğutmamaya başladı. Ve RGB renkleri çok hızlı değişiyor. Hangi ayarda olursa olsun sizde de öyle mi acaba?

Oyun oynarken bazen ekranım böyle oluyorAlıntıyı görüntüle

Yaptığım testler:
SSD sapa sağlam.
İşlemci sapa sağlam.

Sorun ne olabilir??

Eğer yukarıda belirttiğim gibi yaptığınızda herhangi bir değişiklik olmuyorsa sorun muhtemelen SSD’nizde. Yeni bir SSD yada HDD takıp deneyebilirsiniz. (y)

Nasıl yani? Ekran ile SSD ilgisi nedir? Açıklayabilir misiniz?
Eğer SSD’nizde bir arıza varsa sistem okum ve yazma işlemlerini doğru bir şekilde yapamaz bu da sistemin takılmasına neden olur. Bu kanıya şuradan vardım Windows’u kurarken dahi takılmalar oluyor demiştiniz. Haliyle kurarken de kullanırken de okuma ve yazma işlemleri yapılıyor.

Eğer SSD’nizde bir arıza varsa sistem okum ve yazma işlemlerini doğru bir şekilde yapamaz bu da sistemin takılmasına neden olur. Bu kanıya şuradan vardım Windows’u kurarken dahi takılmalar oluyor demiştiniz. Haliyle kurarken de kullanırken de okuma ve yazma işlemleri yapılıyor.
Yok kurarken değil zaten SSD testlerinide yaptım bir sorun gözükmedi. Belki program ile algılanamayacak bir problem vardır o ayrı. Mesela format atıcam USB'yi kasanın ön tarafında bir yuvaya takıyorum. BIOS'a girmiyor o zaman. Donup kalıyor.

Geri