Neler Yeni

Öneri Sistem İçin Monitör Önerisi 4-7K

serci

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
93
İsim
Sercan Güre
Geçenlerde amazona stok gelmişti ordan aldım. Bunda da 1 adet kırmızıda gözüken ölü piksel var ama 2.5 haftadır dizi film oyun takılıyorum. Hiç görmüyorum. Özellikle bakıyorum ama Hiç farkedilmiyor. Amazonda 30 gün içinde iade edebiliyorsun. Bu sürede stok gelirse iade edip yeniden almayı düşünüyorum ama gelmezse bundan devam. Renkleri falan r27qe'den daha iyi. Bilgisayar uygulaması ile ayar yapabiliyorsun. O da çok iyi bence
tekrar gelme ihtimali olur mu acaba bilemedim siz ne kadar almıştınız ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
48
İsim
Mehmet
tekrar gelme ihtimali olur mu acaba bilemedim siz ne kadar almıştınız ?
8-9 aralıktan beri takip ediyordum philips'i. Bu ayın 9unda stok gelmişti yeniden. Ama 8-9 aralıktan önce en son ne zaman stok vardı bilmiyorum. Aceleniz yoksa beklenebilir bence.

serci

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
93
İsim
Sercan Güre
8-9 aralıktan beri takip ediyordum philips'i. Bu ayın 9unda stok gelmişti yeniden. Ama 8-9 aralıktan önce en son ne zaman stok vardı bilmiyorum. Aceleniz yoksa beklenebilir bence.
itopya da var fakat pahalı geldi bana 9k nerdeyse

serci

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
93
İsim
Sercan Güre
arkadaşlar 4060ti 16gb için 2k monitör gereksiz mi olur bazıları öyle diyor da ekran kartını yorar vs diyorlar bilen biri aydınlatabilir mi

serci

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
93
İsim
Sercan Güre
Lenovo çok iyi monitör ancak ölü piksel sorunu çok fazla görülüyor. İade ettiğim 5 monitör lenovo r27qe modeliydi. Artık usandım 27m2n5500 aldım onun yerine.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Rahatlıkla alabilirsiniz. İnşallah şansınıza sorunsuz gelir. Ama ölü pikselli gelirse de içiniz rahat olsun iade alıyorlar
bir şey soracaktım sizin ekran kartı neydi benim 4060ti 16gb ama bir süreden sonra 2k da sıkıntı yaşarsın diyorlar doğru mudur bilemedim

serci

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
93
İsim
Sercan Güre

PHILIPS Evnia 24M2N3200A​

bu monitör alınır mı ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
alperen özdemir
arkadaşlar 4060ti 16gb için 2k monitör gereksiz mi olur bazıları öyle diyor da ekran kartını yorar vs diyorlar bilen biri aydınlatabilir mi
hocam aynı durumu yaklaşık olarak 2 hafta önce yaşadım bizzat deneyimim anlatayım
yaklaşık 5-6 ay monitör piyasasıyla ilgilendim şu son 1 ay nerdeyse bütün boş vakitlerimde monitörlere baktım temel de 2 yol ayrımı var (özelliklerdeki "+ , - " durumları ilgili monitörler kıyaslanarak yazılmıştır)
fps oyunlar (rekabetçi oyunlar cs valo tarzı) hocam burada belirleyici faktör temel ihtiyaçlar mesela benim için pivot ihtiyaçtan dolayı zorunluluk tarzında belirleyici istekleriniz var ise durum değişir
en fazla 24inç
yüksek hz (144-fiyata bağlı olarak artış gösterir)
1080p

sizin önerilerinizden gidecek olursak

kaliteli ekran

pivot

hoparlör

HDR

Gsync yok (hocam bende de 4060ti var Lenovo Legion R27QE 27 da da gsync yok çok sıkıntı çekiyor musunuz derseniz hayır hatta vsync bile yetiyor)

LG UltraGear 24GS60F-B​

ortalama ekran (tam 8 bit değil)

HDR

Gsync

hoparlör yok

pivot yok

LENOVO 24,5" LEGION R25i-30​

ortalamanın bir tık üstü ekran

pivot

hoparlör

HDR

yüksek fiyat

Gsync yok

MSI 23.8" G2412F​

ortalamanın bir tık üstü ekran (Lenovo Legion R25i-30 bir tık iyi)

hoparlör yok

pivot yok

Gsync yok

Kısaca

hocam burdan bakınca en iyi seçenek PHILIPS Evnia 24M2N3200A gibi duruyor ama gene karar sizin​

hikayeli oyunlar (rdr2 gow gibi) hiç bir sorun yaşamadım sadece rdr2 de hdr + fxaa açınca görüntü bozulması yaşadım ama sanırım oyunla alakalıydı onun dışında kronik ölü pixelli diyorlar ama bende çıkmadı ekran iyi fps de de rdr2 ultra ayarlada (optimize edilmemiş) 2k da 60 fps aldım dlss açarsanız zaten çok daha iyi oluyor kısaca fps sorunu yaşamazsınız önerim ve bilhassa tercihim Lenovo Legion R27QE 27
en az 27 inç
ortama hzler (144-240)
2k

serci

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
93
İsim
Sercan Güre
hocam aynı durumu yaklaşık olarak 2 hafta önce yaşadım bizzat deneyimim anlatayım
yaklaşık 5-6 ay monitör piyasasıyla ilgilendim şu son 1 ay nerdeyse bütün boş vakitlerimde monitörlere baktım temel de 2 yol ayrımı var (özelliklerdeki "+ , - " durumları ilgili monitörler kıyaslanarak yazılmıştır)
fps oyunlar (rekabetçi oyunlar cs valo tarzı) hocam burada belirleyici faktör temel ihtiyaçlar mesela benim için pivot ihtiyaçtan dolayı zorunluluk tarzında belirleyici istekleriniz var ise durum değişir
en fazla 24inç
yüksek hz (144-fiyata bağlı olarak artış gösterir)
1080p

sizin önerilerinizden gidecek olursak

kaliteli ekran

pivot

hoparlör

HDR

Gsync yok (hocam bende de 4060ti var Lenovo Legion R27QE 27 da da gsync yok çok sıkıntı çekiyor musunuz derseniz hayır hatta vsync bile yetiyor)

LG UltraGear 24GS60F-B​

ortalama ekran (tam 8 bit değil)

HDR

Gsync

hoparlör yok

pivot yok

LENOVO 24,5" LEGION R25i-30​

ortalamanın bir tık üstü ekran

pivot

hoparlör

HDR

yüksek fiyat

Gsync yok

MSI 23.8" G2412F​

ortalamanın bir tık üstü ekran (Lenovo Legion R25i-30 bir tık iyi)

hoparlör yok

pivot yok

Gsync yok

Kısaca

hocam burdan bakınca en iyi seçenek PHILIPS Evnia 24M2N3200A gibi duruyor ama gene karar sizin​

hikayeli oyunlar (rdr2 gow gibi) önerim ve bilhassa tercihim Lenovo Legion R27QE 27
en az 27 inç
ortama hzler (144-240)
2k
çok teşekkür ederim hocam bana 2k monitörde 4060ti yüksek fps vermez ve memnun kalmazsınız dediler 2k monitörden şuan için uzak dursam mı bilemedim ekran kartımdan dolayı sizin öneriniz var mı siz ne aldınız merak ettim bende philips ve lenovo arasında kaldım açıkçası 1080p de 2k da ise lenovo ve philips yine aynı şekilde ama fiyat olarak philip çok pahalı geldi ve 2k da ekran kartım yetersiz kalıyormuş sanırım bir de ben kardeşim içinde fp bir monitör daha arıyorum iç mimar render ve çizim yapacak çoğunlukla ben kendime ne alsam ona da aynısını alsam olur değil mi ya da onun için de öneriniz varsa bekliyorum teşekkür ederim şimdiden

Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
alperen özdemir
çok teşekkür ederim hocam bana 2k monitörde 4060ti yüksek fps vermez ve memnun kalmazsınız dediler 2k monitörden şuan için uzak dursam mı bilemedim ekran kartımdan dolayı sizin öneriniz var mı siz ne aldınız merak ettim bende philips ve lenovo arasında kaldım açıkçası 1080p de 2k da ise lenovo ve philips yine aynı şekilde ama fiyat olarak philip çok pahalı geldi ve 2k da ekran kartım yetersiz kalıyormuş sanırım bir de ben kardeşim içinde fp bir monitör daha arıyorum iç mimar render ve çizim yapacak çoğunlukla ben kendime ne alsam ona da aynısını alsam olur değil mi ya da onun için de öneriniz varsa bekliyorum teşekkür ederim şimdiden
hocam ben Lenovo Legion R27QE 27 tercih ettim
philips gereksiz pahalı önermem
4060 ti 2k da yetersiz diyenleri evime rdr2 ulrta ayarlarda 60 fps oynamaya davet ediyorum (lafın gelişi)
hocam iç mimarın fps ye ihtiyacı olmaz böyle 240 hz lere falan 60 hz yeter genelde yüksek çözünürlüklü monitörler önerilir ama böyle 4k gibi onada güçlü bir pc gerektirir ama pc iyi değilse 2k da uygun bütçeli bir şeylere bakılabilir çünkü Lenovo Legion R27QE 27 daha çok böyle oyuncular için yapılmış çünkü biraz yüksek hzli falan dolayısıyla düşük hz yüksek ekran kalitesi ve yüksek çözünürlükte bir ekran tercih etmeniz daha iyi olacaktır kardeşinize başarılar işinde

serci

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
93
İsim
Sercan Güre
hocam ben Lenovo Legion R27QE 27 tercih ettim
philips gereksiz pahalı önermem
4060 ti 2k da yetersiz diyenleri evime rdr2 ulrta ayarlarda 60 fps oynamaya davet ediyorum (lafın gelişi)
hocam iç mimarın fps ye ihtiyacı olmaz böyle 240 hz lere falan 60 hz yeter genelde yüksek çözünürlüklü monitörler önerilir ama böyle 4k gibi onada güçlü bir pc gerektirir ama pc iyi değilse 2k da uygun bütçeli bir şeylere bakılabilir çünkü Lenovo Legion R27QE 27 daha çok böyle oyuncular için yapılmış çünkü biraz yüksek hzli falan dolayısıyla düşük hz yüksek ekran kalitesi ve yüksek çözünürlükte bir ekran tercih etmeniz daha iyi olacaktır kardeşinize başarılar işinde
teşekkürler hocam laptop gtx1650 ben yine aslında 1080p düşündüm onun için de daha uygun fiyatlı düşündüm philips 5 k çünkü o yüzden bilginiz varsa sorayım dedim teşekkür ederim bu arada peki yeni çıkacak oyunlar da sorun yaşanır mı sizde 2k monitör de

Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
alperen özdemir
teşekkürler hocam laptop gtx1650 ben yine aslında 1080p düşündüm onun için de daha uygun fiyatlı düşündüm philips 5 k çünkü o yüzden bilginiz varsa sorayım dedim teşekkür ederim bu arada peki yeni çıkacak oyunlar da sorun yaşanır mı sizde 2k monitör de
hocam orası tamamen kumar gta6 yı 4060ti kaldırır ama vram derdi derken 2kl da ultra oynatmayabilir ama gta 6 çıkasaya diğer oyunlar çıkasaya bizim kartlar eskir ki optimize ayarlar var çoğu oyunda böyle her şeyi maxlayım oh diye bir şey yok gereksiz ayarlar düşürülür falan derken 2k da çoğu oyunu oynarsınız baktınız çok canınız sıkılıyor satarsınız kartı yerine 50 veya 60 serisinden o zamanlara 60 serisi çıkar mı bilmem ama alırsınız bakarsınız rahatınıza ama şimdi 1080p alırsanız 2-3 sene sonra monitörü değiştirmek zorunda kalacaksınız aynı zamanda kartı ama şimdi monitörü alırsanız ileride sadece kartı değiştirisiniz

serci

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
93
İsim
Sercan Güre
hocam orası tamamen kumar gta6 yı 4060ti kaldırır ama vram derdi derken 2kl da ultra oynatmayabilir ama gta 6 çıkasaya diğer oyunlar çıkasaya bizim kartlar eskir ki optimize ayarlar var çoğu oyunda böyle her şeyi maxlayım oh diye bir şey yok gereksiz ayarlar düşürülür falan derken 2k da çoğu oyunu oynarsınız baktınız çok canınız sıkılıyor satarsınız kartı yerine 50 veya 60 serisinden o zamanlara 60 serisi çıkar mı bilmem ama alırsınız bakarsınız rahatınıza ama şimdi 1080p alırsanız 2-3 sene sonra monitörü değiştirmek zorunda kalacaksınız aynı zamanda kartı ama şimdi monitörü alırsanız ileride sadece kartı değiştirisiniz
haklısınız hocam valla büyük ihtimalle lenovo 2k olanı alacağım en kötü 1080p philips alırım ek olarak kardeşime de bir monitör alırım artık ips 1080p

Top Bottom