Sistem parçaları performans değişkliği ?

erencan60

80+
Reaksiyon skoru
1
İyi geceler sistem almayı düşünüyorum (1080p sistem) fakat şöyle bir durum var bilgisayarı 1 sene sonra kullanmaya başlayacağım. Bilgisayar parçaları özellikle ram ve ekran kartları yükseliyor bayadır takip ediyorum. Fiyatlar artmadan kutulu bir şekilde muhafaza etmeyi düşünüyorum ekran kartı 9060xt olarak düşünüyorum. Pc den beklentim 1050ti almıştım 2020 de almıştım bu zamana kadar beni götürdü geçen 4 ay önce sattım bütün kasayı, beklentim yine aynı pc den sizce seneyemi hepsini toplayayım yoksa şimdiden parça parçamı alayım ? Çok aman aman performans kaybı yaşanırmı ?

Yani demeye çalıştığın parçalar bekledikçe performan kaybedermi

Eğer parçaları iyi saklarsan hiç bir şey olmaz (nem fiziksel hasarlar vs.) Zam konusunda ram olarak bir şey diyemem ama uzun süre inmez muhtemelen ve aralıktan sonra direkt anında zam gelir enflasyon vs. Bence tam kasım ayındayken taksitle al 1 sene sonra yeni parçalar çıkar ve uzun süre geçtiği için değer kaybeder direkt al kullanmaya başla ama sen bilirsin bunlar benim tavsiyelerim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Birde performans kaybı senin parçalarında olmaz ama yeni oyunlar çıktıkça maalesef yeni sistemler istiyorlar o yönden bakarsan performans kaybı olur

Eğer parçaları iyi saklarsan hiç bir şey olmaz (nem fiziksel hasarlar vs.) Zam konusunda ram olarak bir şey diyemem ama uzun süre inmez muhtemelen ve aralıktan sonra direkt anında zam gelir enflasyon vs. Bence tam kasım ayındayken taksitle al 1 sene sonra yeni parçalar çıkar ve uzun süre geçtiği için değer kaybeder direkt al kullanmaya başla ama sen bilirsin bunlar benim tavsiyelerim.

Birde performans kaybı senin parçalarında olmaz ama yeni oyunlar çıktıkça maalesef yeni sistemler istiyorlar o yönden bakarsan performans kaybı olurgene
Cevapların için teşekkür ederim. Genelde oynadığım cs2 valo fifa serileri nba vs çok fazla spesifik oyunlar oynamıyorum işin açığı ekran kartı ve işlemci kafamı karıştıyor.

pardon ekran kartı sadece fiyatları artan ve oynak olan bunlar diğer parçalar daha stabil seyrediyor. ekran kartıda 1 sene sonra eskime ne düzeyde olur bilmiyorum. Dediği gibi yeni oyun güncellemelerinde çok fazla performans düşüklüğü olurmu diye düşünüyorum.

pardon ekran kartı sadece fiyatları artan ve oynak olan bunlar diğer parçalar daha stabil seyrediyor. ekran kartıda 1 sene sonra eskime ne düzeyde olur bilmiyorum. Dediği gibi yeni oyun güncellemelerinde çok fazla performans düşüklüğü olurmu diye düşünüyorum.
1 senede çok büyük bir şey olacağını sanmam oyunlar hakkında çok bilgim yok
Neredeyse 1 senedir bilgisayatım yok bende yeni topluyorum işlemci anakart kaldı

Zaten alacağın ekran kartı o oyunları rahat rahat kaldırır üstüne zaten cs2, valo direk işlemci odaklı

Neredeyse 1 senedir bilgisayatım yok bende yeni topluyorum işlemci anakart kaldı

Zaten alacağın ekran kartı o oyunları rahat rahat kaldırır üstüne zaten cs2, valo direk işlemci odaklı
teşekkür ettim iyi geceler

• Beğen
Reaksiyonlar: yitu

Yani bu parçalar bu oyunlarla uzun süre düşük fps vermez

Geri