Sistem Performans Eksikliği

Görseldeki duruma bakılırsa soğutucuyla alakalı bir durum.
İnanılmaz frekans kısıyor evet
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

UV ile sıcaklık pek farketmez bence çünkü bıraksan 110 u geçicek arkadaş sadece biraz daha frekans artar oda valo da etki eder

Son düzenleme:
Öncelikle herkese merhaba desteklerinizi bekliyorum . Sistemimin bileşenleri şu şekilde :
Ekran Kartı : PNY GeForce RTX 5080 EPIC-X RGB OC
İşlemci : Intel Core i9-14900K
Anakart : MSI B760M PROJECT ZERO (MS-7E14)
Ram: 2x16GB Corsair Vengeance RGB DDR5-7200mhz CL34
CPU-soğutucu : MSI MAG 360R
SSD: Samsung 970 EVO gen3 2tb

Valorantda 1080p de düşük ayarlarda 350-390 arası fpslerde dolaşıyor (duruma göre inip çıkıyor) daha düşük sistemde daha iyi performans alanları gördüm .
Birçok girdiğim oyunda beklediğimin altında fps aldım.

Cinebenchde CPU multi testinde cpu sıcaklık ve frekans değerlerini aşağıya bıraktım. Sıcaklık değerleri bence sıvı soğutmaya göre çok yüksek. Tabi Cinebench testinin etkisi ve i9 14900k nın nasıl ısındığını düşününce biraz normalleşiyor ama bence 100 derece olmaması gerekiyor. . Ayrıca Z-Gpu ile 5080 i de test edip bıraktım ve cinebenchde gpu testinde 110+ binlerde geziyor.

Tavsiyelerinizi bekliyorum yardımcı olurmusunuz lütfen?

14900k işlemcinin L3 önbelleği 36mb, tdp değeri 125watt, öte yandan 7500f gibi giriş seviye bir işlemcinin L3 ön belleği 32mb, tdp değeri 65watt, oynunlar için en önemli şey olan L3 önbellekleri birbirlerine yakınken tdp değerleri neredeyse yarı yarıya, haliyle işlemci ısınıp frekans kısıyordur, AMD işlemcilerde çekirdek ve izlek sayısı az, L3 önbellek yüksek oluyor, bu da oyunlarda avantaj sağlıyor, intel işlemcilerde ise çekirdek ve izlek sayısı fazla oluyor çoklu işlemlerde avantaj sağlıyor. Sisteminizi oyun dışında da kullandığınızı düşünüyorum o yüzden güle güle kullannın (valorant özelinde) 50-100fps inanın bir şey değiştirmez.

14900k işlemcinin L3 önbelleği 36mb, tdp değeri 125watt, öte yandan 7500f gibi giriş seviye bir işlemcinin L3 ön belleği 32mb, tdp değeri 65watt, oynunlar için en önemli şey olan L3 önbellekleri birbirlerine yakınken tdp değerleri neredeyse yarı yarıya, haliyle işlemci ısınıp frekans kısıyordur, AMD işlemcilerde çekirdek ve izlek sayısı az, L3 önbellek yüksek oluyor, bu da oyunlarda avantaj sağlıyor, intel işlemcilerde ise çekirdek ve izlek sayısı fazla oluyor çoklu işlemlerde avantaj sağlıyor. Sisteminizi oyun dışında da kullandığınızı düşünüyorum o yüzden güle güle kullannın (valorant özelinde) 50-100fps inanın bir şey değiştirmez.
evet hocam kodlama ile de uğraşmaya çalışıyorum, yorumun için teşekkür ederim içime biraz su serpildi sağolasın

Fps'in düşük, "intel işlemci olur o kadar" diyenlere inanma. 14900k çok güçlü bir işlemci, valorantta 300-400 fps alacak işlemci değil. İstediği kadar l3 önbelleği az olsun.

Fps'in düşük, "intel işlemci olur o kadar" diyenlere inanma. 14900k çok güçlü bir işlemci, valorantta 300-400 fps alacak işlemci değil. İstediği kadar l3 önbelleği az olsun.
dün düzelttim biraz . ekran kartını tam oturttum 16x . ramde xmp kapalıydı onu açtım bir kaç dokunuşla fpsin 500+ seviyelerine rahatlıkla çıktı . rekabetçi maçta ortalama 540 550 fps diyebilirim şuan . deathmatchlarda da minimum 480 490 görüyorum en düşüşüşlerde. sizce normal mi şuan ? bence düzeldi gibi. bi de dsr ile 4k ya alıp denedim ortalama 490 500 fps civarında oynadım deathmatchde

Geri