İlkel yöntemler ile beraber biosta bir kaç ayar değişikliği ile çözülür. Ekran kartını sök slotu üfle, ekran kartı girişinide silgi ile sil tekrar düzgünce tak, slota oturduğundan emin ol, güç kablolarınıda sağlam tak basıtrmaktan korkma daha sonra BİOS'a gir Integrated Graphic ayarını devre dışı bırak ve ınıtial Display Output ayarınıda PCIe X16 Slot 1 olarak seç doğrudan ve zorla VGA'dan başlatsın bakalım düzelecek mi? Düzelmez ise BİOS'u 1 sürüm downgrade ederek güncelle sonra tekrar buraya son durumu rapor et. Bence bunlarla düzelir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Hatta sana en kritik bilgiyi veriyim mi önce bilgisayarını aç 10 saniye sonra falan ekranı aç bakalım düzelecek mi düzelmez ise bu dediklerimi yap, YADA sen zaten böyle yapıyorsun ve ekran uyanmadığı için algılamayıp uyku moduna giriyor ve VGA ışığı yakıyor önce ekranı açıp daha sonra PC açman daha mantıklı çünkü 2. boot'u ederken ekranın açık oluyor ve hata vermeden boot ediyor. İkinci dediğim daha mantıklı gibi.
@DA-Tech Allah seni kahretmesin adamı niye boşa süründürdün
@Armi3067 hocam haklı. Eğer monitör DP kablosu ile bağlıysa anakarta ekran gelmedi sinyali gidiyor. First boot o yüzden yemiyor. Sistem çalıştırmadan önce monitörü aç.
@DA-Tech Allah seni kahretmesin adamı niye boşa süründürdün
@Armi3067 hocam haklı. Eğer monitör DP kablosu ile bağlıysa anakarta ekran gelmedi sinyali gidiyor. First boot o yüzden yemiyor. Sistem çalıştırmadan önce monitörü aç.
Cidden böyle saçma şey varsa monitör üreticilerini ayrı kablo üreticilerini Ayrı Ekran Kartı üreticilerini ayrı yiyim hayatımda duyduğum en saçma şey eğer sorun buysa fklsşdlskks ben ne bileyim DPde ekran olmadan bootu blokladığını
Cidden böyle saçma şey varsa monitör üreticilerini ayrı kablo üreticilerini Ayrı Ekran Kartı üreticilerini ayrı yiyim hayatımda duyduğum en saçma şey eğer sorun buysa fklsşdlskks ben ne bileyim DPde ekran olmadan bootu blokladığını
Var hocam hatta recep bey techolayda bir çok kez bunu söylemişti zamanında da ama düzeliyor dediğim gibi bazı üreticiler ve anakartlarda artık ama msi'da hala devam ediyor diye biliyorum