Sistem toplama bilgim sıfır yardıma ihtiyacım var

Anladım hocam teşekkürler darboğaz ya da yetersizlik yapmaz değil mi önceliğim oyun oynamak değil video editlemek çünkü oyunda oynuyorum tabi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ayrıca 750w psu yetersiz mi kalır çünkü diğer arkadaş 850w model önermişti
750w yeterli

Teşekkürler xpg kyber gold 80 iyi midir redditte bomba psu uzmanı bir arkadaş önermişti

edit için rami 32gb yapman lazım ikinci el temiz ram araştır veya yakınlarda varsa yoksa mecbur idare etmen lazım onun dışında elinizdeki parçalar ve K1dot'un attığı parçalar birleşirse ortaya gayet iyi bir sistem çıkar
Büyük ihtimalle 16 başlar dediğiniz gibi sonra 32 yaparım

Merhabalar 75k bütçeyle sistem topluyorum kafamda ekran kartı ve işlemciye karar verdim ve satın aldım
Ekran kartı : pny 5070
İşlemci : 9700x
Bu ikisi 43k tuttu
Bu iki bileşeni satın aldım şimdi almayı düşündüğüm şeyleri yazacağım ve bunlara göre önerilerde bulunursanız sevinirim.

Anakart: Colorful BATTLE-AX A620M-GHA WIFI V14 ( wifi önemli değil anakart beyaz diye seçtim ve a620m ile b650m arasındaki fark nedir bilmiyorum epey sitesinde karşılaştırdım hiçbir fark yok)
Ram : 16gb ddr5 twinmos
Ssd : 1tb wdblue 4.0
Power supply : xpg kyber 750w bronze
Kasa: psu'suz beyaz akvaryum kasa
Monitör: 75k bütçenin dışında bütçe ile IPS 2K 31" 32"
anakartlarda a ile b serisi arasında en belirgin fark a serisi anakartlar oc yapmana izin vermiyor. b serisi anakartlarda yapabilirsin
herşeyin en pahalısını almışsın neredeyse ama psu 3.3k lık bir psu bugün bende aynısını pttavm den satın aldım en uygunu orda ve fiyatına göre çok iyi bir psu
bence şuan tek slot 16gb ram al sonrasında yanına bir 16gb daha alırsın ya da direktmen 16x2 olarak al set halinde alırsan daha avantajlı olabilirsin içindeki bileşenler tamamen aynı olur

anakartlarda a ile b serisi arasında en belirgin fark a serisi anakartlar oc yapmana izin vermiyor. b serisi anakartlarda yapabilirsin
herşeyin en pahalısını almışsın neredeyse ama psu 3.3k lık bir psu bugün bende aynısını pttavm den satın aldım en uygunu orda ve fiyatına göre çok iyi bir psu
bence şuan tek slot 16gb ram al sonrasında yanına bir 16gb daha alırsın ya da direktmen 16x2 olarak al set halinde alırsan daha avantajlı olabilirsin içindeki bileşenler tamamen aynı olur
Hocam psu konusundaki fikriniz nedir psuda f/p kaçmamın nedeni 32 ram takabilmek

Hocam psu konusundaki fikriniz nedir psuda f/p kaçmamın nedeni 32 ram takabilmek
Wa psu yu istediğin zaman çekersin önce bi ramini 32 yap sen tek slot 15kmi olcak belli değil ram kullanan herşeyin fiyatı yükselicek zamanla

Hepsi buradadan 1600e 750w 80p aldım sertifikalı korumalı iş görüyor daha yapabileceği bir şey yok benim için fiyati benzer durumdaysa çek kendine bi tane istediğin zaman yükseltirsin psu yu

Wa psu yu istediğin zaman çekersin önce bi ramini 32 yap sen tek slot 15kmi olcak belli değil ram kullanan herşeyin fiyatı yükselicek zamanla
Şu an 32gb 16.900 twinmos 6000mhz
2x16 twinmos 16.800

Hepsi buradadan 1600e 750w 80p aldım sertifikalı korumalı iş görüyor daha yapabileceği bir şey yok benim için fiyati benzer durumdaysa çek kendine bi tane istediğin zaman yükseltirsin psu yu
Öyle yapacağım hocam xpg kyber gold kafama yattı

Zaten psudan beklentim yanmasın patlamasın çalıştırsın yeter oc yapmam

ramini al ve delta psuları takip et platinyum sertifikalı kalitelidir 2.5k'ya kadar düşebilir arada

Şu an 32gb 16.900 twinmos 6000mhz
2x16 twinmos 16.800

Öyle yapacağım hocam xpg kyber gold kafama yattı
Bedava ozaman o ramler ben tek slotu 9600 e görüyorum en ucuz akakçede al gitsin , lazım olursa bi sorun yaratırsa 5090 ekran kartına geçersen örneğin bi tane psu alırsın önemli bişey değil o

ramini al ve delta psuları takip et platinyum sertifikalı kalitelidir 2.5k'ya kadar düşebilir arada
Yanmaz patlamaz psu ise takipteyim hocam 6 ocağa kadar vaktim var kalan parçalar için

Bedava ozaman o ramler ben tek slotu 9600 e görüyorum en ucuz akakçede al gitsin , lazım olursa bi sorun yaratırsa 5090 ekran kartına geçersen örneğin bi tane psu alırsın önemli bişey değil o
3 4 yıl değiştiremem zaten hocam o zaman 7090 falan çıkar sanırım 😄

Yanmaz patlamaz psu ise takipteyim hocam 6 ocağa kadar vaktim var kalan parçalar için
O zaman şu modele bak 6 ocağa yetişmez diye düşünüyorum o indirim

knk bu fiyat skalasında en iyi psu diyebilirim aşşağı yukarı 3 haftalık araştırma yaptım ve bulduğum bu fiyata en iyisi özelliklerini sana sayayım şimdi;
aşırı gerilim koruması
düşğk gerilim koruması
aşırı güç koruması
aşırı akım koeuması
kısa devre koruması
aşırı ısınma koruması
ani gerilim ve başlangıç koruması
yüksüz çalışma koruması
ayrıca;
12vhpwr(12+4)(600w)
ve atx 3.1 uyumlu
(ayrıca içerisinden anime kızı sticker çıkıyor😃👌)

seçtiğin psu fiyatına göre gerçekten harika bir psu pişman olucağını sanmam ama tabi elektronik cihazlar birazda şans işidir umarım sanada sıkıntısız bi psu çıkar

O zaman şu modele bak 6 ocağa yetişmez diye düşünüyorum o indirim

Bakalım hocam kalırsa bunu alacağım

knk bu fiyat skalasında en iyi psu diyebilirim aşşağı yukarı 3 haftalık araştırma yaptım ve bulduğum bu fiyata en iyisi özelliklerini sana sayayım şimdi;
aşırı gerilim koruması
düşğk gerilim koruması
aşırı güç koruması
aşırı akım koeuması
kısa devre koruması
aşırı ısınma koruması
ani gerilim ve başlangıç koruması
yüksüz çalışma koruması
ayrıca;
12vhpwr(12+4)(600w)
ve atx 3.1 uyumlu
(ayrıca içerisinden anime kızı sticker çıkıyor😃👌)

seçtiğin psu fiyatına göre gerçekten harika bir psu pişman olucağını sanmam ama tabi elektronik cihazlar birazda şans işidir umarım sanada sıkıntısız bi psu çıkar
Tamamdır hocam teşekkürler bende baya araştırıp karar vermiştim

Geri