Sistem Upgrade İçin Önerilerinize İhtiyacım Var

Saianss

80+
Reaksiyon skoru
7
Arkadaşlar merhaba, sistemimi ufak ufak upgrade edeceğim. Şuanlık elimde 5k limit bulunuyor ancak gün geçtikçe yavaş yavaş artıracağım. Baştan belirtmem gereken şey genelde işlemci bazlı oyunlar oynuyorum (cs:go , lol ,mt2 gibi). Bu yüzden ekran kartını en son plana atmayı mantıklı buluyorum ancak önerilerinize kesinlikle açığım.
Şuanki sistem :
İşlemci : Amd Ryzen 3 1300x (stok soğutucu ile birlikte)
Ekran kartı : Asus Cerberus GTX 1050 Tİ OC 4 GB
Anakart : ASUS Prime A320M-E
RAM : Kingston 8GB HyperX Fury Black DDR4 2400MHz CL15
HDD : WD BLUE 1 TB
SSD : SAMSUNG 980 500 GB (Sonradan kendim ekledim)
KASA : XIGMATEK HAWTHORN EN9535
PSU : RAMPAGE RMP-500-80P 500W 80PLUS 120MM FAN

Şimdi öncelikle ilk yapmak istediğim şeyler :
1) İşlemciyi Ryzen 5 5600 yapmak (belki bütçem fazla olursa 5600x de olabilir)
2) 2400 Mhz ramden kurtulup 2x8 16 gb 3200mhz ram almak.
3) İşlemciyi stok fanla soğutabileceğimden emin değilim SE 214XT tarzı bir hava soğutma almak.

Forumdan araştırdığım kadarıyla ilk yapmam gerekenlerin bunlar olduğunu düşünüyorum. Kasa psu anakart ekran kartı her ne öneriniz varsa sıralama ile belirtirseniz çok memnun olurum. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

hocam düşündükleriniz gayet güzel lakin ekran kartınız artık eski bi kart olduğu için en yakın zamanda onuda güncellemenizi tavsiye ederim. hayırlı olsun şimdiden. ayrıca sanırım r5 5600 kullanabilmeniz için bios güncellemeniz gerekiyor bilginiz olsun.

hocam düşündükleriniz gayet güzel lakin ekran kartınız artık eski bi kart olduğu için en yakın zamanda onuda güncellemenizi tavsiye ederim. hayırlı olsun şimdiden. ayrıca sanırım r5 5600 kullanabilmeniz için bios güncellemeniz gerekiyor bilginiz olsun.
Biliyorum hocam çok teşekkür ederim henüz almadan güncelledim bile :)

• Beğen
Reaksiyonlar: 1905
Ryzen 5600x almanıza gerek yok r5 5600 yeter soğutucu mantıklı olmuş, ramleri yine mantıklı amd sistem için 2x8 mantıklı, daha sonrasında ekran kartı güncellemek lazım ondan sonra baya bi süre götürür sizi zaten satar am5 sistemlere geçersiniz

• Beğen
Reaksiyonlar: 1905
ilk yapmam gerekenlerin bunlar olduğunu düşünüyorum
Bence direkt ram, 250-300'e satsanız 1000'e alacaksınız aradaki farka değer. Sonra işlemciye geçebilirsin, stock soğutucu okey bence gpu alana kadar.
Kasa, psu yükseltilebilir (opsiyonel)

bir önerim olabilir ben olsam sistemi bu haliyle satıp elinizdeki 5k ile birlikte 10 11k civarı rx 6600 sistemler alınabilir.

Sistemin 5k edebilir diye düşünüyorum

Bence direkt ram, 250-300'e satsanız 1000'e alacaksınız aradaki farka değer. Sonra işlemciye geçebilirsin, stock soğutucu okey bence gpu alana kadar.
Kasa, psu yükseltilebilir (opsiyonel)
Kasa ve psu öneriniz varsa alabilirim , kasa mesh yapıda olsa daha iyi olur.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ryzen 5600x almanıza gerek yok r5 5600 yeter soğutucu mantıklı olmuş, ramleri yine mantıklı amd sistem için 2x8 mantıklı, daha sonrasında ekran kartı güncellemek lazım ondan sonra baya bi süre götürür sizi zaten satar am5 sistemlere geçersiniz
Ram öneriniz varmıdıe kingston bana mantıklı geldi 3200 mhz cl 16
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bir önerim olabilir ben olsam sistemi bu haliyle satıp elinizdeki 5k ile birlikte 10 11k civarı rx 6600 sistemler alınabilir.

Sistemin 5k edebilir diye düşünüyorum
Amd ekran kartlarına biraz mesafeliyim hocam, nvidia bulunabilir mi ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,552
Üyeler
183,445
Son üye
WoXs
Geri