Çözüldü✓ Sistem Upgrade Tavsiyesi

holyleth

80+
Reaksiyon skoru
2
Ekran görüntüsü 2025-06-22 175940.webp

Bu sisteme ek olarak "Thermalright Frozen Notte 240 ARGB 240mm Sıvı Soğutucu " mevcut sistemde ama kasa biraz ufak olduğundan sıvı soğutucunun fanı ramleri sıkıştırıp baskı yapıyor. Öncelikle kasayı değiştirmeyi düşünüyorum. Buna ek olarak sistemde ramlerden ya da güç kaynağından kaynaklı olduğunu düşündüğüm zaman zaman ekran kartı çökmesi ve güç kesme gibi sorunlar oluyor. Çok sık yapmasa da ara ara yapıyor bunu.
AMD sistemlerde sanırım ramler ve anakart Expo uyumlu olmadığında sorun yaratıyormuş. Bu yüzden şu an öncelikli olarak kasa, anakart ve ram değişikliğine gitmeyi düşünüyorum. Ek olarak işlemci önerisi de alabilirim. Ekran kartının 5600x'in bir kaç tık üzerindeki işlemcilere uyum sağlayacağını düşünüyorum. Bahsettiğim parçalar için önerileriniz var mıdır?

kasa anakart ve ram istiyorsun ek olarka bir de işlemci de istemişsin
geriye neredeyse bir şey kalmıyor

sisteminde ramlerin uyumsuzluğu ile ilgili bir durum yok
sorunu başka yerde aramak lazım
mavi ekranda hata kodu veriyorsa incelemek lazım
böyle bir sistemde zaten sıvı soğutma gereksiz bir seçim

şu an bu sisteme gereksiz upgradeler yapacaksın gibime geliyor

çökme sorununun asıl sebebini belirlemek lazım

sadece daha geniş bir kasa istiyorsan
psu suz boş kasa takviyesi yapılabilir sorunun çözümünden sonra

Sistemi enigma diye bir teknik servise götürdüm 2 gün test yapıldı aralıksız ama hiçbir sorun yaşanmadı ilk aldığımda da bu sorun yoktu ama ramlerden biri çalışmıyordu değiştirildikten sonra sistem kapanmaya başladı. Mavi ekran tarzı bir hata yok bu arada. Sistem ya güç kesiyor ya da ekran kartı çöküyor ve yeniden başlıyor. Forumlarda bu sorunu araştırdım baya ya güncelleme ya da ramlerden kaynaklanıyormuş büyük ölçüde. diğerlerine gerek kalmasa bile kasayı büyütmek istiyorum ramlerin sıkışık bir şekilde takılı olması canımı sıkıyor :D bir sorun olsa sökerken soğutucuyu da söküyorum ve takması kasa ufak olduğundan çok zor oluyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bu güncellemeleri bir anda yapmayı düşünmüyorum bu arada şu an önceliğim anakart ve ramler, işlemci falan bana fazlasıyla yetiyor, bu yeni yeni çıkan 8k mouse klavyeler falan bu anakartın postlarında stabil çalışmıyor o yüzden güncel parçalar düşünüyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Parçaların da henüz garantileri var ama gönderdiğimde sorun bulamıyorlar testlerde, yenilerini alınca bunları da satabilirim oyüzden çok ekstra maaliyetli olmaz benim için güncelleme işi

Geri