Neler Yeni

Sistem yükseltmek mi? 4.000 TL APU almak mı?

saleRan

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Arkadaşlar sistemim bu şekilde:
Anakart: Asus H61M-F
İşlemci: i3 2100 3.10 gHz
Ekran Kartı: Gts 250
Ram: 8gb

Ekran kartı dx10 olduğundan çoğu oyunda sıkıntı çekiyorum. Ekran kartını geliştirmek yerine Apu mu alsam hem twitch yayın için daha mı iyi olur bilemedim. Yayın yapmak istiyorum genel olarak sohbet yayınları ama oyun yayını da yapmak istiyorum. Bu pc ile gta 5 yayını denedim sıkıntı çıkmadı. Cs:go yayını da denedim onda da sıkıntı çıkmadı arada takılmalar oldu sadece. Hangi bileşenler yayın için kötü şu an? İşlemci yeterli mi? Bu PC'yi 2-3k fiyata ya da daha ucuza geliştirsem rahat yayın yapar mıyım? Apu alsam yayın için Apu pek mantıklı değil diye biliyorum. Ne yapmalıyım sizce? Hangisi doğru olur?

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_

Lunchx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
834
İsim
Hasan Ciftci

Ekran kartı dx10 olduğundan çoğu oyunda sıkıntı çekiyorum. Ekran kartını geliştirmek yerine Apu mu alsam hem twitch yayın için daha mı iyi olur bilemedim. Yayın yapmak istiyorum genel olarak sohbet yayınları ama oyun yayını da yapmak istiyorum. Bu pc ile gta 5 yayını denedim sıkıntı çıkmadı. Cs:go yayını da denedim onda da sıkıntı çıkmadı arada takılmalar oldu sadece. Hangi bileşenler yayın için kötü şu an? İşlemci yeterli mi? Bu PC'yi 2-3k fiyata ya da daha ucuza geliştirsem rahat yayın yapar mıyım? Apu alsam yayın için Apu pek mantıklı değil diye biliyorum. Ne yapmalıyım sizce? Hangisi doğru olur?
Hocam bence apu ya gecin 4000 Tl ye ekran karti alsaniz bile islemciniz kaldirir mi bilmiyorum fakat apu alir iseniz cok daha iyi bir performans alirsiniz. Eger apu kullanacak iseniz 8 i 16 yapip Dual olarak kullanan apu sistemlerde neredeyse %50 performans artisi oluyor.

LethaX

80+ Bronze

Yani anakart felan hepsini satıp 6k bütçe çıkarsan iyi olacak. Ryzen 5 5600G+8×2 ram+B450 anakartla yine işini görür.

saleRan

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam bence apu ya gecin 4000 TL ye ekran karti alsaniz bile islemciniz kaldirir mi bilmiyorum fakat apu alir iseniz cok daha iyi bir performans alirsiniz. Eger apu kullanacak iseniz 8 i 16 yapip Dual olarak kullanan apu sistemlerde neredeyse %50 performans artisi oluyor.
Twitchte yayın açmak için apu daha mı iyidir?
Ve şimdiki bilgisayarıma kıyasla oyunlardaki fps açısından da apu mu daha iyi?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yani anakart felan hepsini satıp 6k bütçe çıkarsan iyi olacak. Ryzen 5 5600G+8×2 ram+B450 anakartla yine işini görür.
Parça parça mı satayım? Bir de satsam ne kadara gider sence? Monitör de lazım bana olmadı para bulunca alırım diyodum. Bunu satıp kasanın yanına monitör mü alayım acaba yoksa dediğiniz sistem daha mı mantıklı?

Lunchx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
834
İsim
Hasan Ciftci
Twitchte yayın açmak için apu daha mı iyidir?
Ve şimdiki bilgisayarıma kıyasla oyunlardaki fps açısından da apu mu daha iyi?

Parça parça mı satayım? Bir de satsam ne kadara gider sence? Monitör de lazım bana olmadı para bulunca alırım diyodum. Bunu satıp kasanın yanına monitör mü alayım acaba yoksa dediğiniz sistem daha mı mantıklı?
Hocam alacaginiz apu islemciye göre bagli.

Apu islemcinizin gpu suna göre degisir fakat o ekran kartindan daha iyi performans verecegi kesin.

masperv

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
312
İsim
Muhammed
i7 3770
rx 580
8gb ram takviyesi
500w 80+ psu
4k ya yapılabilecek en mantıklı upgrade bu bence

saleRan

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
klavye fare hariç ne varsa yaz mesela psu ne kasa ne
Psu'nun kaç watt olduğuna kasayı açmadan bakamıyor muyum?
Kasa da hemen hemen şuna benzer bi şey:

frisby-fc-6815bs-mini-tower-kasa-siyah-350w-kasalar-masaustu-131434_500.jpg

i7 3770
rx 580
8gb ram takviyesi
500w 80+ psu
4k ya yapılabilecek en mantıklı upgrade bu bence
hocam rx580 zaten 4k değil mi?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler