Sistem yükseltmeli miyim? Sorunların sebebi nedir?

berk031

80+
Reaksiyon skoru
31
Selamlar ben bundan yaklaşık 1.5 yıl önce rx 6800-i5 12400f ikilisiyle sistem aldım tüm parçaları aşağıya koyacağım. Monitorum 1080p ydi ve bir çok oyunda akıl almaz bir darboğaz yiyordu amd çözünürlük vs denedim ama asla düzeltmedim. Ara ara bilgisayarın mavi ekran veya kitlenme gibi sorunlar yaşadığı oluyordu. Bir kaç kez wattman hatası da aldım. Ayrıca bu arada bir tane daha m2 ssd taktım mevcut olanla aynı. Sonrasında çözümü en azından darboğazdan kurtarmak için işlemciyi değiştirmek olarak düşünüp i5 13400f ile değiştirdim. Bu defa da arka arkaya çok sayıda mavi ekran yemeye başladım. Ağırlıklı olarak memory_management altında(başka türlü mavi ekranlarda da dahil) her 4-5 saatte minumum 1 kere hata alıyordum. Darboğaz çözülmediği gibi yedigim hata sayısı inanılmaz arttı. Şimdi yeni alttaki monitoru aldım ve şuan laptopumu bağladım onunla kullanıyorum. Ama hem parçaların uyumlarından mıdır yoksa intelin açıkladığı problemden midir bilemedigim sekilde çok bezdimişti beni. Laptopumda asus tuf a15 4060 aslında herhangi bi sorun yok ama masaüstüne yakın zamanda tekrar döneceğim. Şuan bu sorunlardan bıktım 4070li am5 bir sisteme geçiş yapmalı mıyım? yoksa üstüne gitmeli miyim bu sorunların? ayrıca elimde 12400f duruyor 13 serisinden kaynaklanmış olabilir mi ona geri dönmeli miyim?12400f e dönersem 2k monitor ile darboğaz çözülünce(çözülür diye umuyorum) hatalarda azalma olur mu? yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler

İŞLEMCİ:
Intel Core i5-12400F 2.5GHz 18MB Önbellek 12 Çekirdek 1700 10nm İşlemci----sonrasında 13400f ile değiştirldi​
1​
ANAKART:
ASUS PRIME B660-PLUS D4 Intel B660 Soket 1700 DDR4 5066MHz (OC) M.2 Anakart​
1​
EKRAN KARTI:
ASUS Radeon TUF RX 6800 GAMING OC 16GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı​
1​
RAM:
Adata XPG 8GB 3200MHz DDR4 Single Kit Ram AX4U32008G16A-SR30​
2​
SSD:
WD SN570 500GB Blue GEN3X4 M.2 SSD 3500MB Okuma / 2300MB Yazma----aynı ssd den bir tane daha takıldı​
1​
KASA:
ASUS TUF GAMING GT301 RGB Temperli Cam USB 3.2 Mid Tower Kasa​
1​
GÜÇ KAYNAĞI:
ASUS TUF GAMING 650B 650W 80+ Bronze PSU Güç Kaynağı​
1​

2k ya geçersen iyi olur. Darboğaz olayını ortadan kaldırırsın. İstersen bir de temiz format atarsın. Birde bu şekilde kullan.

2k ya geçersen iyi olur. Darboğaz olayını ortadan kaldırırsın. İstersen bir de temiz format atarsın. Birde bu şekilde kullan.
intelin 13. nesillerinde muhabbetten dolayı i5 12400f e dönmeli miyim ve sistemin ve ekran kartının stabil çalışmama sorununa bu parçalardan ne etki ediyor olabilir

intelin 13. nesillerinde muhabbetten dolayı i5 12400f e dönmeli miyim ve sistemin ve ekran kartının stabil çalışmama sorununa bu parçalardan ne etki ediyor olabilir
Hayır gerek yok bence. İnan bende bilmiyorum. Mavi ekranın bir çok sebebi olabilir. Driver çökmesini de 1 kaç kez yaşamışsınız bunda bir problem yok.

Hayır gerek yok bence. İnan bende bilmiyorum. Mavi ekranın bir çok sebebi olabilir. Driver çökmesini de 1 kaç kez yaşamışsınız bunda bir problem yok.
birkaç kez değil malasef her gün 4-5 kere yiyorum bezdiriyor ne yapabilirim sistem yükseltmeye açık da değil galiba istedigim şekilde

birkaç kez değil malasef her gün 4-5 kere yiyorum bezdiriyor ne yapabilirim sistem yükseltmeye açık da değil galiba istedigim şekilde
Yani inan bende bu sorunu zamanında çözememiştim. Karta sağlam mhz arttırdıkları için bu durumu yaşıyor olabilirsin. Azıcık kısıp kullanmayı dene.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,239
Üyeler
183,080
Son üye
Ferrous
Geri