Neler Yeni

Sistemde hangi parçayı yükseltmeliyim.

96e/

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Enes Cantaş
3070 Ti Ekran Kartı Ryzen 5 5600 İşlemci 16 Gb DDR4 Ram A320mk Asus Anakart 500gb m2 ssd nvm e
İşlemciye stok fan kullanıyorum. Kasamda egzoz fan dahil toplam 3 tane fan var bunlar hakkında bir düşünceniz veya öneriniz varsa paylaşırsanız sevinirim yaza doğru ısı sorunu yaşayacağımı düşünüyorum.

Özgürcan

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,634
İsim
Özgürcan
sistemin iyi sadece işlemci soğutucu ve depolama alman yeterli olur anakart bence kalsın he overlock falan diyorsan da bi b550 çekersin olur biter performansından memnunsan ekran kartını veya işlemcini ellemene gerek yok bence

ananas_suyu

80+ Bronze
Hocam niye satıyorum ya bir kere satacak olsam hem bekleyeceğim hemde zarar edicem nerden çıkardın yani ne düşündün merak ediyorum
Satarken niye zarar edesin piyasada 2060 lı sistemi 20klara satanlar var. Sistemin ddr4 şuan ddr6 nın taslağı bekleniyor. Ekran kartın kötü değil ancak 2 nesil eski üstüne up yaparsan parçanı 2-3 sene daha satmazsın 5 nesil eski bir kart ne kadar performanslı olucak ki? SSDin 500gb yeni nesil oyunlara yetersiz. Ssdyi bireysel satıp up layım dersen güzel bir fiyata satamazsın muhtemelen.

Anakartın tek M2 slotlu bu çokta problem değil ama 500gb SSDin var

2 ram slotun var günümüzde zaten minimum seviyeye artık 16gb Ken seninde 2 slotunun dolu oldunu tahmin ediyorum Ramını satıp yeni ram alicaksın üç aşağı beş yukarı ddr5 ram fiyatına drr4 alıcaksın hem ucuza satıp pahalı Alcan.

İşlemcin artık giriş seviyesi sistemlerde kullanılan işlemci günümüz oyunlarında bile zayıf kalmaya başlamışken 1-2 sene sonrası meçhul.

Burda sen zaten 2-3 parçanı up yapman gerek bunlar tekli alımda pahalı olucaken üstüne üstlük tekli satış yaptığın içinde daha ucuza satman gerekecek.

Kısaca şuan yaptığın up sistem almaktan daha ucuz olur muhtemelen ama 1 sene sonra gene up yapman gerekcek e zaten 2-3 parçayı birden yapcaksan manası yok up yapmanın direk sat yenisini al.

Yazım hataları için özür dilerim uykusuzum.

96e/

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Enes Cantaş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Satarken niye zarar edesin piyasada 2060 lı sistemi 20klara satanlar var. Sistemin ddr4 şuan ddr6 nın taslağı bekleniyor. Ekran kartın kötü değil ancak 2 nesil eski üstüne up yaparsan parçanı 2-3 sene daha satmazsın 5 nesil eski bir kart ne kadar performanslı olucak ki? SSDin 500gb yeni nesil oyunlara yetersiz. Ssdyi bireysel satıp up layım dersen güzel bir fiyata satamazsın muhtemelen.

Anakartın tek M2 slotlu bu çokta problem değil ama 500gb SSDin var

2 ram slotun var günümüzde zaten minimum seviyeye artık 16gb Ken seninde 2 slotunun dolu oldunu tahmin ediyorum Ramını satıp yeni ram alicaksın üç aşağı beş yukarı ddr5 ram fiyatına drr4 alıcaksın hem ucuza satıp pahalı Alcan.

İşlemcin artık giriş seviyesi sistemlerde kullanılan işlemci günümüz oyunlarında bile zayıf kalmaya başlamışken 1-2 sene sonrası meçhul.

Burda sen zaten 2-3 parçanı up yapman gerek bunlar tekli alımda pahalı olucaken üstüne üstlük tekli satış yaptığın içinde daha ucuza satman gerekecek.

Kısaca şuan yaptığın up sistem almaktan daha ucuz olur muhtemelen ama 1 sene sonra gene up yapman gerekcek e zaten 2-3 parçayı birden yapcaksan manası yok up yapmanın direk sat yenisini al.

Yazım hataları için özür dilerim uykusuzum.
Ne kadar eder satsam

ananas_suyu

80+ Bronze
Ne kadar eder satsam
Gün içinde forumda konu aç denen fiyatı sarı siteye yaz o fiyatlarda hangi sistemler var bak sonra( muhtemelen o fiyatlarda 20serisi olucaktır) üstüne ekleye gene bak hangi sistemler var kendi sistemine denk sistemler gelene kadar çık işte. Sonra biraz altına koy pazarlık payınıda unutma. Sakın sarı sitedeki fiyatlara bakıp direk o fiyata koyma ordakiler tok satıcı fazla fazla yazar geçerler sen biraz altına koy ilanı 3 günde bir yenile satılır 2-3 haftaya.

96e/

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Enes Cantaş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Gün içinde forumda konu aç denen fiyatı sarı siteye yaz o fiyatlarda hangi sistemler var bak sonra( muhtemelen o fiyatlarda 20serisi olucaktır) üstüne ekleye gene bak hangi sistemler var kendi sistemine denk sistemler gelene kadar çık işte. Sonra biraz altına koy pazarlık payınıda unutma. Sakın sarı sitedeki fiyatlara bakıp direk o fiyata koyma ordakiler tok satıcı fazla fazla yazar geçerler sen biraz altına koy ilanı 3 günde bir yenile satılır 2-3 haftaya.
Aslında satmayı düşünmüyorum kendim yavaşca yükseltmeyi seviyorum beğenmediğiniz ryzen 5 5600 işlemcili sistemleri youtuberlar her gün öneriyor maalesef sizin kadar zengin değilim veya gözüm yüksekte değil ddr5 e geçip cl36 ram e bir ton para ödeyeceğime ddr4ten devam edicem parasına değecek bir fark yok bunu sende biliyorsun. b550 anakarta geçip 32 gb ram yaparım..

HuseyinBy01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
319
İsim
Hüseyin Mert Görgel
AM4 kanadında kalmak istiyorsanız eğer imkân varsa daha güçlü bir anakart ardından 2. Elde uyguna denk gelirse R7 5700X3D tavsiye ederim.Ama güçlü bir işlemci soğutucuya ihtiyacınız olacaktır. Günümüzde 16 GB ram maalesef yetersiz kalıyor anakart ve işlemci yükseltmesiyle beraber RAM de yükseltilebilir.Onun dışında AM4 kanadında yapılabilecek pekte bir şey bulunmuyor şuan için.

• Beğen
Reaksiyonlar: 96e/

96e/

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Enes Cantaş
AM4 kanadında kalmak istiyorsanız eğer imkân varsa daha güçlü bir anakart ardından 2. Elde uyguna denk gelirse R7 5700X3D tavsiye ederim.Ama güçlü bir işlemci soğutucuya ihtiyacınız olacaktır. Günümüzde 16 GB ram maalesef yetersiz kalıyor anakart ve işlemci yükseltmesiyle beraber RAM de yükseltilebilir.Onun dışında AM4 kanadında yapılabilecek pekte bir şey bulunmuyor şuan için.
B550 Anakart alıcam 5700x3d için bitfenix cube 240mm veya thermaltake peerless serisi kule tipi soğutma yeterli olur mu acaba. ram işini hallettim şimdiden 32gb a geçiyorum.

HuseyinBy01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
319
İsim
Hüseyin Mert Görgel
B550 Anakart alıcam 5700x3d için bitfenix cube 240mm veya thermaltake peerless serisi kule tipi soğutma yeterli olur mu acaba. ram işini hallettim şimdiden 32gb a geçiyorum.
Bende benzer bir upgrade yaptım anakart A520 den B550 yaptım işlemciyi 5600 den 5700X3D yaptım temudan 650 TL ye 240 MM sıvı soğutucu denk gelmişti onu aldım.Pearless assassin baya güçlü soğutucu oda gayet yeterli olacaktır.

ananas_suyu

80+ Bronze
Aslında satmayı düşünmüyorum kendim yavaşca yükseltmeyi seviyorum beğenmediğiniz ryzen 5 5600 işlemcili sistemleri youtuberlar her gün öneriyor maalesef sizin kadar zengin değilim veya gözüm yüksekte değil ddr5 e geçip cl36 ram e bir ton para ödeyeceğime ddr4ten devam edicem parasına değecek bir fark yok bunu sende biliyorsun. b550 anakarta geçip 32 gb ram yaparım..
2-3sene sonra sistemin yetersiz kalıyor diye forumda konu acarsın ama. zenginlikle ne alakası var askeri ucretle calışsan bile istedigini sistemi alırsın ki şuan cogu zincir resteront 30k maş veriyor primler ile zaten ayrıca youtuberlar oneriyor demişsin şuan kim 5600 oneriyor bana 3-4 yıl onceki videolardan bahsetme drr4 işlemciyi kim niye onersin bu saaten sonra. anakart degiştirip ram degiştirip kullancanmı :ROFLMAO: ssd ne olcak e sonra onuda degiştircen e ozaman direk yeni sistem almak daha mantıklı kalıyor bu parcaları 2. elden ucuza düşürsen okey derim mantıklı hepsini sıfır alcan gene 10k ya yakın masraf cıkarcan kendine. gidip sistemini 1 sene daha kullanıp koşeye 3-5 atıp 60xx serisi cıktımı satıp onu almak varken yaptıgın mantıksız. ayrıca bu atar gider ne alaka ben sana yardımcı olmaya calıştım ters tesr cevaplar veriyorsun ney zoruna gitti onuda anlamadım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,054,582
Üyeler
167,518
Son üye
Aliqo
Top Bottom