Selamlar,
İşlemcim her PC açılışında ortalama 82 derece ile açılıp sonrasında ise boştayken bile anlamsız bir şekilde 55-92 derecelerinde oynuyor. Norrmal olduğunu düşünmüyorum (sadece Chrome açık).
Sürekli farklı mavi hataları alıp çökme yaşadım ve PC kabloyla inernete bağlı olduğu halde internet yok sorunu aldım.
RAM'leri çift channel olacak şekilde olarak ve slotları da değişerek komple test ettim CPU macunu da yeni değişti. CPU kullanımında absürt bir sayı veya program yok ve driverlar güncel. Sistemi 2K'da kullanıyorum.
Youtube açtığımda da derece 92 ye kadar çıkıyor.
--BPO Kapalı ve BİOS güncel
Kasa: NZXT H9 Elite.
CPU: Ryzen 5 7600X.
Anakart: ASUS Prime B650M-A Wi-Fi II.
GPU: Sapphire RX7700 XT.
RAM: 4X Kingston Fury Beast 16 GB 6000MHz CL36 DDR5 EXPO RAM.
Soğutucu: MSI MAG CoreLiquid M.240mm sıvı soğutucusu.
Belki anlayan çıkarsa analiz edebilmesi için Dump dosyası: https://drive.google.com/file/d/1r4zYBZoHqBCXbmCNhgjXyiQaKruAox1n/view
Belki resim biraz yardımcı olur. Şimdiden teşekkürler.
İşlemcim her PC açılışında ortalama 82 derece ile açılıp sonrasında ise boştayken bile anlamsız bir şekilde 55-92 derecelerinde oynuyor. Norrmal olduğunu düşünmüyorum (sadece Chrome açık).
Sürekli farklı mavi hataları alıp çökme yaşadım ve PC kabloyla inernete bağlı olduğu halde internet yok sorunu aldım.
RAM'leri çift channel olacak şekilde olarak ve slotları da değişerek komple test ettim CPU macunu da yeni değişti. CPU kullanımında absürt bir sayı veya program yok ve driverlar güncel. Sistemi 2K'da kullanıyorum.
Youtube açtığımda da derece 92 ye kadar çıkıyor.
--BPO Kapalı ve BİOS güncel
Kasa: NZXT H9 Elite.
CPU: Ryzen 5 7600X.
Anakart: ASUS Prime B650M-A Wi-Fi II.
GPU: Sapphire RX7700 XT.
RAM: 4X Kingston Fury Beast 16 GB 6000MHz CL36 DDR5 EXPO RAM.
Soğutucu: MSI MAG CoreLiquid M.240mm sıvı soğutucusu.
Belki anlayan çıkarsa analiz edebilmesi için Dump dosyası: https://drive.google.com/file/d/1r4zYBZoHqBCXbmCNhgjXyiQaKruAox1n/view
Belki resim biraz yardımcı olur. Şimdiden teşekkürler.