Sistemim dar boğaz yapıyor minimum a indirmem için ne gerekli

Kerfson

80+
Reaksiyon skoru
1
Merhaba,
Q9400 işlemci Oc. 3.1ghz
8 gb ddr3 ram
RX6400 ekran kartı
450 w psu.
Sistemim özetle bu şekilde. İşlemcimin bu ekran kartına darboğaz yapacağını biliyorum, fakat aşırıcı derecede sorun var gibi geliyor bana oyuna girdiğimde fps ortalama 130 iken bir süre sonra 90 a iniyor burada bir sorun yok. görseller felan artıyor birazda normal bir ısınma oluyor diyelim. daha sonra sanki ekran kartını sökmüşüm gibi fps 30-40 lara düşüyor ve pc kasıyor. işlemci %70 ve gpu kullanımı %30 arasında işlemcim %100 olmadan dar boğaz yiyorum. sistemim güncel soğutma sorunum yok ekran ve işlemci dereceleri sabit ve iyi düzeyde bütün driverlar güncel. grafik ve çözünürlük artırsam da azalsam da bir şey değişmiyor. eski gt610 ekran kartımdan daha iyi performans alıyordum :ROFLMAO:. işlemci %100 olmadan dar boğaz yediğim için sorunum varmış gibi hissediyorum. gt610 da iken %100 oluyordu bazen

indirmenin yolu işlemciye overclock buda riskli tek çözüm yeni işlemci almak gibi duruyor

indirmenin yolu işlemciye overclock buda riskli tek çözüm yeni işlemci almak gibi duruyor
normalde 2.66 işlemci overclock 3.1 sorunsuz kullanıyorum. sanallaştırma gibi özellikler yada grafik kartına işlemci üzerinden daha fazla ayar daha fazla pay gibi birşeyler söz konusu mu?. anlamadığım nokta oyuna girdiğimde 120 fpsden aniden 40 fpsye düşmesi 2-3 dakika sonra 80 fps satabil olması.

işlemciye binen yük arttığı için 40 fps ye düşmesi normal sana tavsiyem anakartının desteklediği en yüksek işlemciyi kullan yada anakart değiştirip ddr4 e geçmen olucaktır

Geri