Neler Yeni

Sistemim idare eder lakin tam performans alamıyorum.

yagizpe

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Yağız Emre Eroğul
Hocam araştırdım ve sorunu buldum. İşlemciniz r5 5500 gücünde ama ekran kartınız rx 7600'den bile daha güçlü.
Çözümü ise oyunlarda yüksek grafiğe alın(Darboğaz olmaması için) ve benchmark testlerine tabi tutun sistemi. Arızalı parça varsa bu şekilde anlayabilirsiniz.
Ya adamın işlemci kullanimida düşükmüş sence sorun darbogaz olsa ikiside yüzde 40 larda mı olur...

zalfo430

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
72
İsim
Arda Yılmaz
Oyun içi grafik ayarlarını artır böylece gpu ya daha fazla yük biner çözünürlüğü yükseltmek de işe yarar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

İşlemciye de oc yapabilirsin.

arseyus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
Akın
CS için fps düşük vermesi normal.
O ekran kartı ile CS'de 150 - 200 arası alıyorsanız sorun ekran kartında değil işlemcide.
Sizdeki işlemci her ne kadar güçlü olsa'da tekli çekirdek gücü ve ön belleği CS 2 için yetersiz kalıyor.

Eğer işlemcinini değişip 5700x3d veya 5800x3d takarsanız bu işlemcilerin yüksek ön belleği sayesinde fps 500 lere kadar çıkabilir.
Eskiden CS böyle değildi CS 2 çıktıktan sonra malesef ön belleği yüksek işlemcilerde yüksek fps alınabiliyor.

yagizpe

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Yağız Emre Eroğul
Oyun içi grafik ayarlarını artır böylece gpu ya daha fazla yük biner çözünürlüğü yükseltmek de işe yarar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

İşlemciye de oc yapabilirsin.
Arkadaş düşük ayarlarda yüksek kullanımlar görmek istiyormuş

Severus21

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Sefer
Soylermisiniz lütfen,hangi testi yapmalı arkadaş? Bu test sonuçları ile neye ulasmali mesela?
Mesela işlemci ve ekran kartı testlerinde düşük skorlar elde ederse bu iki bileşen zayıflamış demektir yani çok kullanıldığından ötürü performansları düşmüştür.
Sıcaklıkları yüksekse termal macun bakımı yapabilir.
Ram ve ssd testi de yaparsa arızalı olup olmadığını öğrenebilir.
Yanlışsam düzeltin ama sistem bu parçalar sayesinde çalışıyor ve bunlarda arıza veya performans düşüşü olursa oyunlara da yansır bu durum.

Top Bottom