Neler Yeni

Sistemlerimizin boşta RAM kullanımı (Resimli paylaşım)

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,494
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
Selam arkadaşlar, resim paylaştığınızda hangi işletim sistemlerini kullandığınızı yazın bilelim.
Linux - Windows farketmez en stabil işletim sistemi bulmaya çalışalım böylece.

Kullandığım sistem - Uefi Windows 8.1 Pro 64bit build-9600

Bana göre gelmiş geçmiş en performanslı ve stabil sistem budur. Kaspersky antivirüs bile çalışıyor arkafonda. Yük sıfır sayılır.
1 Dakikalık boşta tuttum bilgisayarı,
İşlemci + Ram + SSD ve HDD Diskler SIFIR yük.

Sistem.jpg

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,963
İsim
Emre Zengin
Selam arkadaşlar, resim paylaştığınızda hangi işletim sistemlerini kullandığınızı yazın bilelim.
Linux - Windows farketmez en stabil işletim sistemi bulmaya çalışalım böylece.

Kullandığım sistem - Uefi Windows 8.1 Pro 64bit build-9600

Bana göre gelmiş geçmiş en performanslı ve stabil sistem budur. Kaspersky antivirüs bile çalışıyor arkafonda. Yük sıfır sayılır.
1 Dakikalık boşta tuttum bilgisayarı,
İşlemci + Ram + SSD ve HDD Diskler SIFIR yük.

Alıntıyı görüntüle
Ben de en iyi işletim sisteminin Windows 8.1 olduğunu düşünüyorum. (Bence Windows 7'ye göre daha akıcıydı.) Çok eski sistemimde onu kullanıyordum donanımları epey düşük olmasına rağmen iş görüyordu. (Shadow Fight 2 oynadığım zamanlar aklıma geldi.) 2 sene önce tekrardan Windows 8.1 Single Language formatı atıp kuzenime vermiştim. Windows 8.1 kullanan arkadaşlara bu üzücü haberi vermek istiyorum 29 gün sonra Windows 8.1'de Microsoft'un tozlu raflarına kaldırılacak. (10 Ocak 2023 Windows 8.1 destek bitiş tarihi.) Şuan Windows 11 kullanıyorum buda güzel işletim sistemi bence.
Ekran Görüntüsü (149).png

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,494
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ben de en iyi işletim sisteminin Windows 8.1 olduğunu düşünüyorum. (Bence Windows 7'ye göre daha akıcıydı.) Çok eski sistemimde onu kullanıyordum donanımları epey düşük olmasına rağmen iş görüyordu. (Shadow Fight 2 oynadığım zamanlar aklıma geldi.) 2 sene önce tekrardan Windows 8.1 Single Language formatı atıp kuzenime vermiştim. Windows 8.1 kullanan arkadaşlara bu üzücü haberi vermek istiyorum 29 gün sonra Windows 8.1'de Microsoft'un tozlu raflarına kaldırılacak. (10 Ocak 2023 Windows 8.1 destek bitiş tarihi.) Şuan Windows 11 kullanıyorum buda güzel işletim sistemi bence. Alıntıyı görüntüle
Win 11 Boşta 3.5gb ram`mı kullanıyor? o.O2
Win 10 kurmuştum geçenlerde. 2.4 GB kullanıyordu tam boşta. Çok rahatsız edici Boşta sistemin fazla ram yutması. Zaman geçtikçe çok fazla fark açılıyor valla

8.1 Tozlu rafa kalksın zaten. Güncelleme almaması daha iyi. Kafamız raat olur zırt-pırt güncelleme var diye sistemi bozuyordular.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,963
İsim
Emre Zengin
Win 11 Boşta 3.5gb ram`mı kullanıyor? o.O2
Win 10 kurmuştum geçenlerde. 2.4 GB kullanıyordu tam boşta. Çok rahatsız edici Boşta sistemin fazla ram yutması. Zaman geçtikçe çok fazla fark açılıyor valla
Yok hocam boşta 3.5-4 GB RAM kullanıyor. Ben kendim NTLite ile düzenledim ve bu ekran görüntüsünü çektiğimde arka tarafta Google Chrome açıktı. Windows 10 için boşta aynen o değerlerde. Ben onu da NTLite ile düzenleyip 1.5 GB'ta indirmiştim. Şuan kendi düzenlediğim Windows 11 boşta ortalama 2.8 GB kullanıyor. Açılışta 2.5 GB değerlerde oluyor.
Ekran Görüntüsü (150).png

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,494
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
Yok hocam boşta 3.5-4 GB RAM kullanıyor. Ben kendim NTLite ile düzenledim ve bu ekran görüntüsünü çektiğimde arka tarafta Google Chrome açıktı. Windows 10 için boşta aynen o değerlerde. Ben onu da NTLite ile düzenleyip 1.5 GB'ta indirmiştim. Şuan kendi düzenlediğim Windows 11 boşta ortalama 2.8 GB kullanıyor. Açılışta 2.5 GB değerlerde oluyor. Alıntıyı görüntüle
İşte sen biliyon NTlite ile düzenlemeyi. Benim gibi bilmeyenler ne yapsın? Sorunumuz bu işte.

Windows Android tabanlı olur biraz daha zaman geçse. Bak burada diyorum. Bir anda Önünüze Reklam fırlarsa o zaman bu iş bitti demektir. :ROFLMAO:

Hasanst

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
582
İsim
Hasan Said Tamer
Noluyoorr... herkes foto istiyor (!)

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,963
İsim
Emre Zengin
İşte sen biliyon NTlite ile düzenlemeyi. Benim gibi bilmeyenler ne yapsın? Sorunumuz bu işte.

Windows Android tabanlı olur biraz daha zaman geçse. Bak burada diyorum. Bir anda Önünüze Reklam fırlarsa o zaman bu iş bitti demektir. :ROFLMAO:
Sırf geçmemin sebeplerinden biri de şu Google Play uygulamasının sunulmasını bekledim. 1.5 sene önce haber oldu gelecek diye. Reklam falan getirirse Microsoft bir daha asla Windows 11 kullanmam. Şu hayatta en nefret ettiğim şey reklam olabilir. Bu XIAOMI cihazlarda sistem uygulamalarında reklam var çok rezalet bence.

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,494
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
Sırf geçmemin sebeplerinden biri de şu Google Play uygulamasının sunulmasını bekledim. 1.5 sene önce haber oldu gelecek diye. Reklam falan getirirse Microsoft bir daha asla Windows 11 kullanmam. Şu hayatta en nefret ettiğim şey reklam olabilir. Bu XIAOMI cihazlarda sistem uygulamalarında reklam var çok rezalet bence.
Google diyorsan orada duracaksın. :ROFLMAO:
Windows 10`da marketten Angry Birds 2 indirip oynadım. Oyun yarısında ŞAK diye reklam yedim :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,963
İsim
Emre Zengin
Google diyorsan orada duracaksın. :ROFLMAO:
Windows 10`da marketten Angry Birds 2 indirip oynadım. Oyun yarısında ŞAK diye reklam yedim :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
Google için Adguard kullanıyorum. Youtube Premium oldu 30 TL. Paparaya para atmaya üşeniyorum :D.

NanyaRevB

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
526
İsim
TAHA KOÇAK
1670875688214.png

Her şeyi kapatmaya pek uğraşmadım açıkcası ama bu vaziyette durum.

Zechion

80+ Silver
Konuda baktım da herkesin rami çok az gidiyor. Benim ramim niye bu kadar fazla gidiyor ya ?

1670875770051.png

Spotify'dan şarkı dinliyorum ve operada 2 sayfa açıktı. Tam boş hali değil, steam gibi programlar da açık arkada.

Top Bottom