Oyunlarda gördüğünüz derece mi, yayın ve Render tarafında gördüğünüz ısı değer mi?Islemcim I7 13700KF sıvı soğutmam Cooler master masterliquid ml240l v2 boştayken 35 40 yük altinda 70 75
Oyunda ise sorunlu render da ise normalIslemcim I7 13700KF sıvı soğutmam Cooler master masterliquid ml240l v2 boştayken 35 40 yük altinda 70 75
Sıvı soğutucu tarafında düşük kalmış. Soğutucunun tam oturduğuna falan emin olabilirsiniz. Ön yargılı davranmak istemem ancak o soğutucu hakkında yüksek ısı değerleri gördüğünü söyleyen kullanıcı sayısı fazlaydı. Oynadığın oyunlar ne kadar ağır olsa bile o sıcaklık değeri biraz fazla gibi.oyunda hocam
I7 13700KF ısınan bir islemci diye biliyorum umarim sorun yokturOyunda ise sorunlu render da ise normal
peki hep böyle değerlerde kullansam islemciyi zarar görürmü 5 6 sene sonraSıvı soğutucu tarafında düşük kalmış. Soğutucunun tam oturduğuna falan emin olabilirsiniz. Ön yargılı davranmak istemem ancak o soğutucu hakkında yüksek ısı değerleri gördüğünü söyleyen kullanıcı sayısı fazlaydı. Oynadığın oyunlar ne kadar ağır olsa bile o sıcaklık değeri biraz fazla gibi.
Şahsen bende 13. Nesil bir işlemci kullanıyorum ve evet ısı değerleri konusunda Intel, zayıf kalmış. Render almaya çalıştığınız zaman hangi soğutucu olursa olsun 100 Dereceyi rahat bir şekilde görüyor. Ancak oyun tarafında bu denli bir sıcaklık yüksek bir sıcaklık. Bu ısı değerlerinde kullanırsanız, işlemciniz zarar görebilir. Sıvı soğutucunun takıldığı yere tekrar bakmanız veya yeni bir soğutucu alabilirsiniz. 13. Nesil işlemciler her ne kadar Render tarafında Alev topu olsa bile oyun tarafında o denli yüksek ısı değerlerine çıkmıyor.I7 13700KF ısınan bir islemci diye biliyorum umarim sorun yoktur
Mesaj otomatik birleştirildi:
peki hep böyle değerlerde kullansam islemciyi zarar görürmü 5 6 sene sonra
Anakartın nedir?undervolt ısıyı düşürür diye duydum yapayım mı yaparsam nasil yapacağım