Neler Yeni

Sıvı Soğutmadan Neden cızırtı sesi gelir?

bariskarali

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,890
İsim
Barış Karalı
Arkadaşlar Sıvı soğutmanın radyatöründen neden böyle cızırtı tarzı bir ses geliyor? Sadece ilk pc yi açtığımda geliyor. Fanlar falan bir yere sürtmüyor. Böyle tıkırdı gibi cızırtı gibi bir ses geliyor. Bunu yasayan var mı?

LordHasan

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Ben yaşamıştım hocam. Vidaları az daha sık düzelir

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,108
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.karagulle_
Pompa motorunun titreşiminden dolayı cızırtılar meydana gelebilir. Bunun başlıca 3 nedeni vardır:
1- Vidaların tam sıkılmaması
2- Vida altlarında kauçuk desteğin bulunmaması
3- Pompa motorunun sağlıklı çalışmaması
Saygılar..

bariskarali

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,890
İsim
Barış Karalı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dün söktüm tekrardan taktım. 1-2 defa denedim ses cıkmadı. Sonra tekrardan oldu. Hangi vidaları sağlamlasıtrayım? Bir de direk radyatörden geliyor ses. Onuda söyleyim.

Lyndray

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
620
İsim
Furkan Kaya
Lian li galahad 240mm var bende de pompadan az da olsa cızırtı geliyor. Pompanın anakart vidalarını mi sıkmak gerekiyor

LordHasan

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dün söktüm tekrardan taktım. 1-2 defa denedim ses cıkmadı. Sonra tekrardan oldu. Hangi vidaları sağlamlasıtrayım? Bir de direk radyatörden geliyor ses. Onuda söyleyim.
Üst panelde takılı ise o vidaları sık fanlar da dahil olarak . Tek bildiğim çözüm bu

bariskarali

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,890
İsim
Barış Karalı
Pompa motorunun titreşiminden dolayı cızırtılar meydana gelebilir. Bunun başlıca 3 nedeni vardır:
1- Vidaların tam sıkılmaması
2- Vida altlarında kauçuk desteğin bulunmaması
3- Pompa motorunun sağlıklı çalışmaması
Saygılar..
Reis şöyle söyleyim. Vidaları dün sağlamlastırdım. Kauçuk olayında ise. Mesela oyunlarda falan hızlanıyor ısınınca o zaman bile çıkmazken sadece ilk baslangıcta geliyor. Pompa olarak ta pompadan gelmediğine %100 eminim. Radyatörden geliyor.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,108
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.karagulle_
Radyatörden dediğiniz ses benzeri bir sesin çıkması olanaksız. Radyatörün içerisinde sadece soğutucu sıvı var ve bu sıvının o şekilde ses çıkaracağını sanmıyorum. Sistemi başlatırken sadece su sesi gelebilir ki bu da normal bir durum.

bariskarali

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,890
İsim
Barış Karalı
Lian li galahad 240mm var bende de pompadan az da olsa cızırtı geliyor. Pompanın anakart vidalarını mi sıkmak gerekiyor
pompa dediğin işlemciye takılı olan parça değil mi. Benim ordan gelmiyor. radyatörden geliyor. sadece baslangıcta 5 saniye falan geliyor. Sonra kesiliyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Radyatörden dediğiniz ses benzeri bir sesin çıkması olanaksız. Radyatörün içerisinde sadece soğutucu sıvı var ve bu sıvının o şekilde ses çıkaracağını sanmıyorum. Sistemi başlatırken sadece su sesi gelebilir ki bu da normal bir durum.
Valla ben anlamadım knk bu işi ama. Bundan eminim pompadan gelmiyor dün söktüm iyice kontrol ettim. Radyatörden tıkırtı sesi geliyor. Su sesi dediğin nasıl bir ses ? Böyle cızırtı şeklinde mi yoksa hışırtı gibi mi?

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,108
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.karagulle_
pompa dediğin işlemciye takılı olan parça değil mi. Benim ordan gelmiyor. radyatörden geliyor. sadece baslangıcta 5 saniye falan geliyor. Sonra kesiliyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Valla ben anlamadım knk bu işi ama. Bundan eminim pompadan gelmiyor dün söktüm iyice kontrol ettim. Radyatörden tıkırtı sesi geliyor. Su sesi dediğin nasıl bir ses ? Böyle cızırtı şeklinde mi yoksa hışırtı gibi mi?
Bildiğimiz az akan çeşmenin sesi gibi. :)
Radyatör fanlarını tek tek kontrol ediniz, dediğiniz ses ya pompadan ya da fanlardan gelir.
Test etmek için radyatörün fanlarının birer birer bağlantısını söküp sistemi yüke bindirin.
Bu şekilde asıl arızalı parçanın bulunmasını mümkün hale getirmiş olursun.
Ama sistemi fazla yüke bindirme, fanlardan birisi çalışmayacağı için yüksek sıcaklığa ulaşabilir bu da termal macunun ömrünü azaltır.
Saygılar..

Top Bottom