Öneri Sizce 4K gaming için hangi ekran kartını almalıyım ?

4k için 5090 iyidir hem ilerisi için daha mantıklı olur diye düşünüyorum. 4090 düşünmeyin bile bence

Ben 5070 Ti kullanıyorum. Bazı oyunlar için 16 GB VRAM yetmez. O yüzden şu kartı al demeyeceğim, en az 24 GB kart al diyeceğim. Mesela 2018 yapımı eski bir oyun far cry 5 oynamıştım. 4K ultrada çektiğim resimi atayım.

Far Cry 5 4K Maximum.webp

Ben 5070 Ti kullanıyorum. Bazı oyunlar için 16 GB VRAM yetmez. O yüzden şu kartı al demeyeceğim, en az 24 GB kart al diyeceğim. Mesela 2018 yapımı eski bir oyun far cry 5 oynamıştım. 4K ultrada çektiğim resimi atayım.

Alıntıyı görüntüle
Farkındayım ya 4K gaming için 16 vramli kartların testlerini izledim baya o yüzden hak veriyorum kart güçlü 4K için ama vram yetmiyor bu nvidianın vram cimriliği beni bitiriyor :peeposad:

1756321242890.webp

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Uygun fiyata 4090 veya 5080Super bekleyin
fiyat açısından bende öyle düşünüyorum daha uyguna gelicek gibi o şekilde

Farkındayım ya 4K gaming için 16 vramli kartların testlerini izledim baya o yüzden hak veriyorum kart güçlü 4K için ama vram yetmiyor bu nvidianın vram cimriliği beni bitiriyor :peeposad:

Alıntıyı görüntüle
5080 24gb vram olmalıydı ama işte 0 performans farkı ile sadece vram koyup 5080 süper diye pazarlamak için bunu yapmadılar e bilinçsiz nvidia tayfa da oy 5080 süper diyor alayım diyecek maalesef ama fiyat farkı uçuk olmaz ise kabul edilebilir.

Alıntıyı görüntüle
ben 2k ultra half life 2 rtx ve farming sim 25'te 15,5gb gördüm

Merhabalar,
Eskiden RTX 3080’in 4K için yeterli olacağını düşünerek 4K bir monitör almıştım. Fakat zamanla performans beklentilerimin altında kaldı ve artık 4K’da istediğim verimi alamıyorum. Bu yüzden tavsiyelerinize ihtiyacım var. Sizce RTX 5090 mı almalıyım, yoksa RTX 4090 yeterli olur mu? Yoksa 5080 Super’i beklemek daha mı mantıklı olur? Fikirlerinizi ve gerekçelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler, iyi forumlar! :peepo2:
bütçe kısıtlı değilse 5090 kesinlikle ama daha ucuz bişeyler istersen 5080 super bekleyebilirsin

Geri