Neler Yeni

Sizce anime çizgi film midir?

Fikrinizi merak ettim sizce çizgi film midir yoksa diğerlerine göre her yaşa hitap eden bir şey midir?

Yunus

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,709
İsim
Yunus
İlgilendiği Kategoriler
Kripto Paralar, İşlemci overclock(az), Monitör
Fikrinizi merak ettim sizce çizgi film midir yoksa diğerlerine göre her yaşa hitap eden bir şey midir?
Wikipedia: Çizgi film, iki boyutlu illüstrasyon görsel sanatının bir formudur.
Bu tanıma göre anime çzigi filmdir ve çoğu anime kesinlikle çocuklara göre değildir. (Tsubasa gibi istisnalar var)

Ashoun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
496
İsim
Mert ash
yani mantıken çizgi film ama çizgi film kategorisine girecek kadar düşük bütçeli işler değil hocam ve konuları apayrı şeyler ben10 bakugan gibi konulardan çok uzak çoğu anime.
çok anime izlemişimdir bazıları hâlâ beni derinden etkiler öyle büyük etkiler hissettiriyorlar.

Dahası  
Reaksiyon skoru
153
İsim
Hüseyin Mert Görgel
Bence her yaşa hitap edecek türleri vardır..Annem çocukluğundan beri yani nerdeyse 30 yıldır anime izler İnternet çıktığından beri daha rahat izliyor. Şahsen onun fikrini aldığımda eskilerde bir ders verme ve genel bir yaşa hitap eden anime daha fazla bulunuyor derdi. Şuan için aynısını söyleyemiyorum diyor her kitleye uygun farklı farklı animeler var diyor. Kendisi buda çizgi film diyor ama benim düşüncem eskiden çizgi film olabilir di ama şuan yeni teknoloji ile yavaştan animasyon tarafına geçiş yapıyor. Her yaşa hitap eden animeler vardır mesela ghibli stüdyonun yaptığı animeler 7 den 70 e her yaşa hitap eder ama bazı animeler vardır sadece ergenlere hitap eder.

samaras00

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,630
İsim
veli gok
İlgilendiği Kategoriler
TEKNOLOJİ
Cizgi filmden çok animasyon filmleri gibidir . Japon yapımı olup kaynağı çoğunlukla mangalardir. çizimleri diğer animasyonlara göre farklı olduğunu belli eder.

Cukku16

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Utku Özal Demirağ
Her yaşa hitap etmez. Çocuklara gelmez

GT 1010

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
Yasuo Mehmet
Yetişkin çizgi filmlerde var. Anime her yaşa hitap eder sadece uygun olanı izlemek lazım. Yetişkinler için olanı var genel kullanıcı için olanı var. Yapım teknikleri olarak çizgi filmden farklı olabilir ama bence aynı şey.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Her yaşa hitap etmez. Çocuklara gelmez
Her yaşa hitap eden bir şey değildir. Çocuklukta izlenirse travma yaratır.
Çocuklar için uygun olanı izlersen neden travma olsun? Çocuklara uygun olmayan çizgi filmlerde var.

Carlo

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Yetişkin çizgi filmlerde var. Anime her yaşa hitap eder sadece uygun olanı izlemek lazım. Yetişkinler için olanı var genel kullanıcı için olanı var. Yapım teknikleri olarak çizgi filmden farklı olabilir ama bence aynı şey.

Çocuklar için uygun olanı izlersen neden travma olsun? Çocuklara uygun olmayan çizgi filmlerde var.
İşte çocuk bunları bilmez. Aile zaten bilmez.

CupOk

80+ Bronze
Dümdüz çizgi filmdir. Elle mi çiziliyor evet bitti gitti

Nezha

80+ Bronze
Evet çizgi filmdir. Çocukken anime demezdik pokemon digimon tsubasa yugioh falan izlerdik. Ancak kavram olarak mangası olan serilerin çizgi filmlerine anime denir diye bir şey varsa anime çizgi film değildir diyebilirim.

Asıl önemli husus tam tersini düşünürsek çizgi film dediğimiz Arı Maya veya Heidi anime midir?

samaras00

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,630
İsim
veli gok
İlgilendiği Kategoriler
TEKNOLOJİ
Evet çizgi filmdir. Çocukken anime demezdik pokemon digimon tsubasa yugioh falan izlerdik. Ancak kavram olarak mangası olan serilerin çizgi filmlerine anime denir diye bir şey varsa anime çizgi film değildir diyebilirim.

Asıl önemli husus tam tersini düşünürsek çizgi film dediğimiz Arı Maya veya Heidi anime midir?
anime sadece japonyapımı eserlere denir. japon yapımı eser değilse çizgi film veya animasyon denir.

drakathx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
505
İsim
Burak
Her yaşa hitap eden bir şey değildir. Çocuklukta izlenirse travma yaratır.
Bruh sanırım boku no picodan bahsediyorsun

Çizgi filmler gibi her yaşa hitap etmiyor bazıları hariç bir çoğu yetişkin yada gençlere hitap ediyor yani çizgi film gibi değil diye düşünüyorum. İşlenilen konu ağır olabiliyor küçük yaşta izlenirse kalıcı hasar bırakma ihtimali var işlenilen konunun ağırlığına göre tahminimce 18 yaş ve üzeri kitlede izlemeye başlanmalı .

Top Bottom