Sizce aşı olmalı mıyım?

BrainTech

80+
Reaksiyon skoru
12
Merhaba arkadaşlar, yaşım 16 ve yakın bir zamanda Sinovac aşısı olmayı düşünüyorum. Okullar açılacak ama haberlerde 16 yaş için aşı olmanın zorunlu olduğunu görmedim. Fakat bir yandan aşıların yan etkileri olduğundan bir zorunluluk gelmeden pek de aşı olmak istemiyorum. Sizce olmalı mıyım, yoksa biraz daha beklemeli miyim?

Merhaba arkadaşlar, yaşım 16 ve yakın bir zamanda Sinovac aşısı olmayı düşünüyorum. Okullar açılacak ama haberlerde 16 yaş için aşı olmanın zorunlu olduğunu görmedim. Fakat bir yandan aşıların yan etkileri olduğundan bir zorunluluk gelmeden pek de aşı olmak istemiyorum. Sizce olmalı mıyım, yoksa biraz daha beklemeli miyim?
İmkan bulduğunda hangi aşı olduğu farketmez hemen aşını ol.

Sinovac o kadar kötü mü? Biontech’in yan etkileri ağır diye olmak istemiyorum.
Sinovac'ın Çoğu Ülkede Geçerliliği Yok , Hatta Sağlık Bakanlığı Yeni Açıklama Yaptı , Sinovac Olanlar Ayrıca Biontech Olabilir diye.

Diğer ülkelerde geçerliliği olmadığını biliyorum ama yan etkileri fazla olur diye korkuyorum, ne yapmalıyım?
Yani Antikor Seviyesi Düşük Bir Aşıyı Olmaktansa , Yan Etkiyi tercih ederim açıkçası.

Sağlıklı bir birey isen biontech ol yan etkileri 1 gün sürer bilemedin 2 gün sürer sonra toparlarsın.

Teşekkürler, duruma göre bakacağım ama aşıyı bir an önce olmam mı gerekli?
Bir an önce ol ki 2. doz sırası da bir an önce gelsin. Aşının yan etki yapacağı bile belli değil. 15 yaşındaki kardeşimin sadece 2 gün kolu ağrıdı.

Geri