caglaracikmese
80+ Bronze
- En İyi Cevap
- 1
İşte.Arabistan silah bile üretmiyor.
İşte.Arabistan silah bile üretmiyor.
Devlet yönetiminde hiç sevmiyorum, askeri başarıları ortada ona laf edemeyiz.İnönü siyasi olarak Atatürk kadar başarılı değildi ama askeri olarak bir dehaydı.
Çok hakkını yemeyin İnönü'nün.
İnönü pek sevmediğin belli, Atatürk'ü seviyor musun peki?
İşte o hamleler nedir? ondan bahsediyorum ama ekonomi dolar falan bunlardan değil mesela geleceğin teknolojileri ve geleceğin kaynakları onları analiz edersek ve yapmaya çalışırsak gelişiriz.Basit
Dünya değişecek ki, ABD'de olanlar bile yeterli bunu anlamak için. Doğru hamleler yaparak pozisyonumuzu çok daha yukarı taşıyabiliriz. Ama yapmazsak şu günleri mumu bırak çakmak ateşiyle ararız.
Bak mesela ülkenin o seneler arasında güçlü olduğunu düşünüyorsun.Sana bunu düşündüren nedir?Bu ülkede hiçbir zaman çiftçiye hayvancıya değer verilmedi.O seneler arasında hala bu hatayı tekrarlıyorlar.Bu yüzden hiçbir zaman güçlü bir ülke konumuna yükselemeyiz bu tekrarla.Bu konuyu tartışmak yerine ülkemizi nasıl 2000-2010 sesnesi civarlarındaki gücüne geri getirebiliriz bu tartışmak daha mantıklı
Sevmediğim ırklar var ama asla hakaret etmem, sonuçta onlar da insan.İşte.
Bu aslında ırkçılık sayılmaz başka milletlerinde böyle düşünmesine saygı duyulduğu takdir de milliyetçilik olur. Zaten milliyetçilik özünde asimile olmamasını sağlar toplumun.Şeriat kadar saçma bir yönetin biçimi yoktur. Bir devlet bir dine bağlı yönetilemez, dünyanın en saçma olayıdır.
Su an şeriat ile yönetilseydik, S400 diye övündüğümüz füzelere dahi sahip olamayacaktık
Çünkü şeriatın kurallarında kafir bir ülke ile ticaret yapılamaz gibi bir ibare var. Anca Suudi Arabistan'dan silah alırdık herhalde.
Irkçı değilim, fakat Türk ırkının Araplar ile bir tutulmasını doğru bulmuyorum. Türk ırkı özeldir, örf adetleri Arap ırkından farklı olmalıdır.
Osmanlı dönemimde o kadar Araplaşmıştık ki, hala dünyada Türk'leri Arap sananlar var.
Irkçı falan değilim, sadece Türk ırkı özel olmalıdır, kendine has örf adetleriyle.
yorumlama herkesin kalbine ve aklına göre değişir bana göre insana sevap kazandıran şey kuranı okumak değil onu anlamak ve hayatında uygulamak ayrıca türkçe okumanın dine uymadığı ne malum ? bu evrensel bir din ben kendi dilimde okuyorumBak mantık var. Sen bir dine ne kadar çok uyarsan o kadar sevap alırsın.
Türkçe okumak Islam a çok uymuyor. Bazı şeyler kesin değildir senin yorumlaman lazım. Peygamber hadisi harici bir kaynak sevap ile ilgili bir sayı veriyorsa ben inanmam.
Tarımİşte o hamleler nedir? ondan bahsediyorum ama ekonomi dolar falan bunlardan değil mesela geleceğin teknolojileri ve geleceğin kaynakları onları analiz edersek ve yapmaya çalışırsak gelişiriz.
Hangisini devlet yönetiminde sevmiyorsun?Devlet yönetiminde hiç sevmiyorum, askeri başarıları ortada ona laf edemeyiz.
Kuran'ın ve ezanın türkçe olmamasının sebeplerinden biri türkçenin zayıf kalmasıdır. Kuran 610 - 632 yılları arasında inmiştir. O zamanlarda Arap edebiyatı zirve dönemlerini yaşadığı için ve arapçada bulunan kelimelerin 50 - 60 farklı anlam taşıyabildiğinden Kuran arapça olarak bizlere ulaşmıştır. Eğer Türkçe olsaydı kelimelerin manalarını tam olarak anlayamayabilirdik ve çok daha uzun olabilirdi. Kuran'ın meallerine baktığında birçok parantez içinde yazı görebilirsin bu da söylediğim şeyi kanıtlar niteliğindedir.benim söylediğim türkçe yada arapça okumanın daha az yada daha çok sevap kazandırdığını ne sen ne hadis hocan nede herhangi bir din insanı tam net olarak bilemez(herhangi bir ayette kuranı türkçe okumak daha az sevap kazandırır yazıyorsa atabiilirsin) bu yüzden kesin bir yargıyla türkçe okumak daha az sevap kazandırır diye konuşamassın
Neden yapmayalım başka ülke ile ticaret osmanlı yapıyordu o zaman osmanlı'da yaptı o hilafet değil miydi? Şeriat mantıksız olabilir ama senin dediğin daha saçma Hilafet'i geçmişle karıştırma günümüze uyarlamalıyızŞeriat kadar saçma bir yönetin biçimi yoktur. Bir devlet bir dine bağlı yönetilemez, dünyanın en saçma olayıdır.
Su an şeriat ile yönetilseydik, S400 diye övündüğümüz füzelere dahi sahip olamayacaktık
Çünkü şeriatın kurallarında kafir bir ülke ile ticaret yapılamaz gibi bir ibare var. Anca Suudi Arabistan'dan silah alırdık herhalde.
Irkçı değilim, fakat Türk ırkının Araplar ile bir tutulmasını doğru bulmuyorum. Türk ırkı özeldir, örf adetleri Arap ırkından farklı olmalıdır.
Osmanlı dönemimde o kadar Araplaşmıştık ki, hala dünyada Türk'leri Arap sananlar var.
Irkçı falan değilim, sadece Türk ırkı özel olmalıdır, kendine has örf adetleriyle.
Bir şeye körü körüne inanmamak lazım.Bu hayatın en büyük dersidir.Buradaki bazı arkadaşlar çıkan dişlerini yastığın altına koyup sabah para olmasını beklemişler belli kiCidden bu dini şeylerle insan çok kanıyor mesela ben küçükken bir imam eğer doğru namaz kılarsan önünüzde kabe belirir demişti bende kılıyorum kendimden geçmeye çalışıyorum olmuyordu zaman geçtikçe anladım hepsinin üfürük olduğunu
Böyle bir ibare yok. Çünkü Hz. Muhammed (sav) bizzat gayrimüslimler ile ticaret ortaklığı yapmıştır. Ve caizdir çÇünkü şeriatın kurallarında kafir bir ülke ile ticaret yapılamaz gibi bir ibare var