Sizce bu kariyer planı mantıklı mı?

Lee-Mi-Hyun

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
313
Selam arkadaşlar, savunma sanayi üzerine. Bir fabrika da CNC işi için yetiştirmek üzere çağrılddım.
Yapmak istediğim kariyer;
-CNC ve imalat temelini öğrenmek (1-2 yılda ) daha önce atölye deneyimim var.( tesfiye-freze )
-Boş vakitlerimde ders çalışmak için kendime bir ders programı yapacağım İngilizce, 3 boyutu çizim programları, CAD cam autocat SolidWorks.
-Yabancı dilde gittiği yere kadar geliştireceğim.
-Çizim programlarında SolidWorks autocat gibi programları öğreneceğim.
Bir yandan da iki yıllık açık öğretim fakültesi bölümü okuyacağım,
Bu program da uyku yemek oyun ve spor dışında boş vaktim az olacak sizce bu plan mantıklı mı?
Bir diğer amaçta yurt dışında yaşamak.

Bana hiç mantıklı görünmüyor. Çok uçuk.
Bir Fırında kalfa olarak başla, 5 - 10 sene sonra da kendi fırınını aç. Ben olsam fırıncının kızıyla evlenir, sonra da fırını devir alırdım. Öyle uçuk işlere kafam çalışmaz.

Selam arkadaşlar, savunma sanayi üzerine. Bir fabrika da CNC işi için yetiştirmek üzere çağrılddım.
-CNC ve imalat temelini öğrenmek (1-2 yılda ) daha önce atölye deneyimim var.( tesfiye-freze )
-Boş vakitlerimde ders çalışmak için kendime bir ders programı yapacağım İngilizce, 3 boyutu çizim programları, CAD cam autocat SolidWorks.
Bu program da uyku yemek oyun ve spor dışında boş vaktim az olacak sizce bu plan mantıklı mı?
Kankam dediğin şeylerden gram anlamam eğer sana mantıklı geliyorsa kendini kurtardığına eminsen kimseye sormadan en iyisini yaparak devam et kafamı karıştırma

Mantıklı devam et fırını boşver işini iyi yaparsan daha fazlasını elde edersin.

Evet mantıklı. Sana tavsiyem 2 yıllık makine önlisans da okuman olur.
Ben makine teknikerliği de okudum makine mühendisliğide. Sektöre daha tam giremesemde duyduklarım yeterli. Dediğin plan güzel ve yapılabilir bir plan ve riski nispeten diğer işlere göre daha az.

Evet mantıklı. Sana tavsiyem 2 yıllık makine önlisans da okuman olur.
Ben makine teknikerliği de okudum makine mühendisliğide. Sektöre daha tam giremesemde duyduklarım yeterli. Dediğin plan güzel ve yapılabilir bir plan ve riski nispeten diğer işlere göre daha az.
Makina ön lisans okuyabilirim sıralama rahat gelir, iyi puanla da mezun olurum cnc de notlarım süperdi ancak hem çalışıp hem okumam lazım örgün eğitim ve iş çakışıyor, 2 yıllık açık öğretim bölümleri düşünüyorum programlama ve elektrik dağıtım mantıklı geliyor.
Pek bi seçenekte yok zaten açıkta işe gireceğim yer savunma sanayi gelişime açık yer dendi yarın gideceğim iş görüşmesine, tek savunma değil gemi parçaları sağlık sektörü uzay havacılık hepsi var ama cnc öğrenebilirsin en fazla

sadece cnc bile ustasına çok iyi para kazandırıyor bence yapılıcak en mantıklı seçenek ya uzaktan okumak yada okumadan tecrübe edinmek. bu sektörde seni tecrübe geliştirir okumak değil. 2 sene tecrübenle çalıştıktan sonra bir fırsat bulursan makine önlisans okuyup diplomanıda alabilirsin. diploma çok gerekli mi dersen değil ancak 5 sene içinde belki avantajı olmaz ama 10-15 sene sonra sana başka kapılarda açtırabilir tecrübeyle birlikte.

sadece cnc bile ustasına çok iyi para kazandırıyor bence yapılıcak en mantıklı seçenek ya uzaktan okumak yada okumadan tecrübe edinmek. bu sektörde seni tecrübe geliştirir okumak değil. 2 sene tecrübenle çalıştıktan sonra bir fırsat bulursan makine önlisans okuyup diplomanıda alabilirsin. diploma çok gerekli mi dersen değil ancak 5 sene içinde belki avantajı olmaz ama 10-15 sene sonra sana başka kapılarda açtırabilir tecrübeyle birlikte.
Valla gidesim var ama tembelliğe alıştı vücut evden çıkamıyorum yer de yakın

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,876
Üyeler
183,176
Son üye
ananıavradını35
Geri