Neler Yeni

Sizce de oyunların bu kadar uzun sürede çıkması absürt değil mi?

Sansar Salvo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
985
İsim
Fettah Özalp
İlgilendiği Kategoriler
Video oyunları ve Monitörler
Dostlar misal veriyorum gta5 çıktı aradan 13 14 sene sonra gta6 geldi, buna şaşırmamalı çünkü açık dünya bir oyun. Fakat açık dünyası olmamasına sadece seçim ve oyuncunun yönlendirildiği oyunlar neden o kadar sürelerde çıkıyor? Elbet biz bilemeyiz o uğraşı o zorluğu fakat demek istediğim grafik temeli bile değişmeyen, örnek veriyorum the walking dead serisi diyelim... Grafik fizik gibi şeyler değişmiyor yeni sezon 5 6 sene sonra geliyor. Bu 5 6 sene sadece senaryo yazmaklamı geçiyor? The last of us da aynı şekilde, açık dünya yok hikayeye göre gidiyorsun tek bir yol var sadece. Rdr3 gibi bir oyuna 15 yıl çalışırım deseler değişik gelmez fakat tlou part3 sanırım 2030 küsürde çıkacakmış.. benim düşüncem bu dostlar siz ne düşünüyorsunuz. Amacım yapamıyorlar edemiyorlar demek değil elbetki biz bunun zorluklarını yapım aşamasını bilemeyiz.

Shourd

80+ Gold
Dostlar misal veriyorum gta5 çıktı aradan 13 14 sene sonra gta6 geldi, buna şaşırmamalı çünkü açık dünya bir oyun. Fakat açık dünyası olmamasına sadece seçim ve oyuncunun yönlendirildiği oyunlar neden o kadar sürelerde çıkıyor? Elbet biz bilemeyiz o uğraşı o zorluğu fakat demek istediğim grafik temeli bile değişmeyen, örnek veriyorum the walking dead serisi diyelim... Grafik fizik gibi şeyler değişmiyor yeni sezon 5 6 sene sonra geliyor. Bu 5 6 sene sadece senaryo yazmaklamı geçiyor? The last of us da aynı şekilde, açık dünya yok hikayeye göre gidiyorsun tek bir yol var sadece. Rdr3 gibi bir oyuna 15 yıl çalışırım deseler değişik gelmez fakat tlou part3 sanırım 2030 küsürde çıkacakmış.. benim düşüncem bu dostlar siz ne düşünüyorsunuz. Amacım yapamıyorlar edemiyorlar demek değil elbetki biz bunun zorluklarını yapım aşamasını bilemeyiz.
kaliteli oyun farkı var zaten piyasanın en büyük oyuncularından rocksat uzun sürede bir çıkarıyor ama oyunları her zaman satılmaya devam ediyor ama ea ve ubisoft mesela her yıl çıkarıyor

Sansar Salvo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
985
İsim
Fettah Özalp
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
kaliteli oyun farkı var zaten piyasanın en büyük oyuncularından rocksat uzun sürede bir çıkarıyor ama oyunları her zaman satılmaya devam ediyor ama ea ve ubisoft mesela her yıl çıkarıyor
Hocam EA dead space 2 yi 2011'de, dead space 3'ü 2013 de çıkardı bunlar kötü oyun değil rockstar yapsaydı eğer garibimize gitmezdi. Zamanında GTA serileri 2 3 sene ara ile çıkarken şimdi neden 13 14 oluyor?

Shourd

80+ Gold
Hocam EA dead space 2 yi 2011'de, dead space 3'ü 2013 de çıkardı bunlar kötü oyun değil rockstar yapsaydı eğer garibimize gitmezdi. Zamanında GTA serileri 2 3 sene ara ile çıkarken şimdi neden 13 14 oluyor?
kötü oyunlar çıkarıyor demedim örneğin ac seriside kötü değil ama çok yakın aralıkalrla çıkıyor anlatmak istediğim gta yı bi düşün insanlar hikayesi için mi alıyor hayır online için alıyorlar ayrıca insanlar gta yı uzun süre kulanıyor günümüzde halen mta serverları bile aktif şekilde fazla oyuncuya el sahipliği yapıyor buda rockstarın kendi stratejisi gibi bişi

Sansar Salvo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
985
İsim
Fettah Özalp
İlgilendiği Kategoriler
kötü oyunlar çıkarıyor demedim örneğin ac seriside kötü değil ama çok yakın aralıkalrla çıkıyor anlatmak istediğim gta yı bi düşün insanlar hikayesi için mi alıyor hayır online için alıyorlar ayrıca insanlar gta yı uzun süre kulanıyor günümüzde halen mta serverları bile aktif şekilde fazla oyuncuya el sahipliği yapıyor buda rockstarın kendi stratejisi gibi bişi
Doğru dediniz hikaye olarak iyi değil uzun süre oynana bilmeyi vaat ediyor, last of us part2 2 gün sonra pcye geliyormuş. Part3 hakkında bilginiz var mı spoiler yememek için tarayıcıda adını bile yazmıyorum

crush4win

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Yiğit
GTA gibi büyük prodüksiyonlu oyunların yapımları 12-13 yıl sürmesi normaldir. Çünkü oyun içerisinde çok fazla sistem var. Mesela oyuna yeni bir sistem ekleyince alakası olmayan başka sistemleri bozabiliyor. Bu bozulan sistemleri tespit edip birde onları düzenlemek kolay olmuyor, olsa bile uzun sürebiliyor.

Sansar Salvo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
985
İsim
Fettah Özalp
İlgilendiği Kategoriler
GTA gibi büyük prodüksiyonlu oyunların yapımları 12-13 yıl sürmesi normaldir. Çünkü oyun içerisinde çok fazla sistem var. Mesela oyuna yeni bir sistem ekleyince alakası olmayan başka sistemleri bozabiliyor. Bu bozulan sistemleri tespit edip birde onları düzenlemek kolay olmuyor, olsa bile uzun sürebiliyor.
Hocam ama 15 yıla dayanan süreler çok absürt geliyor koca şirket değilmisin yani, ha yinede boş konuşma yapmayayım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Furkan Güngör
İlgilendiği Kategoriler
Video oyun, çizgi roman
Ben en çok Sony birinci parti firmalarını takdir ediyorum. Evet Naughty Dog mesela yeni oyunları geç çıkacak. Mesela intergalactik the heretic prophet ben 2026 gibi çıkacağını tahmin ediyorum. Ve bu oyun 2020 yılından itibaren geliştiriliyor. Ve Rockstar her konsol neslinde bir oyun çıkarır. Evet Rockstar oyunları çok uzun süre içinde çıkıyor. Çünkü açık dünya büyük bütçeli oyunu hakkını vererek yapmak uzun süre biliyor. Birde artık oyun geliştirme maliyetleri fazla oldu. Mesela Naughty Dog bence bu nesil PS5 iki oyun çıkartacaktır. Bu arada Rockstar'dan sonra benim sevdiğim ve oyunlarını sevdiğim firma Naughty Dog firmasıdır. Naughty Dog Sony birinci parti firması ve oyun geliştirme maliyetleri arttı. Ve Sony risk alarak büyük bütçeli oyunları PS5 çıkartmaya devam edecektir. Aslında büyük bütçeli oyun geliştirmek ve yeni bir IP çıkarmak hem maaliyeti fazla, hemde oyunun beğenilmesi lazım. Ve oyun az satış yapar, ya da satışlardan maliyeti çıkartmazsa oyun şirketi biraz zarara uğrar. Ayrıca Rockstar az ama kaliteli oyun çıkartır. Evet oyunu çok geç çıkartır. Çünkü hem çok büyük maliyet harcar, hemde optimizasyon ve açık dünya oyunu detaylıca geliştirme çok uzun sürer.

ynsemreuzun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
672
İsim
Yunus Emre Uzun
Hocam ama 15 yıla dayanan süreler çok absürt geliyor koca şirket değilmisin yani, ha yinede boş konuşma yapmayayım.
hocam öyle düşünmeyin adamlar gta online dan dünyanın parasını kırdı talep her zaman vardı bi ara fivem de patladı deli gibi sattılar o dönem vs hani yeni oyun çıkarmak için bir sebepleri yoktu çünkü halen deli gibi tüketiliyordu oyuncu oyunşirketi açısından değilde bir üretim şirketi ve tüketicileri üzerinden yorum yaptım ( işletme okuyorum inşallah belli olmamıştır :ROFLMAO: )

Sansar Salvo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
985
İsim
Fettah Özalp
İlgilendiği Kategoriler
hocam öyle düşünmeyin adamlar gta online dan dünyanın parasını kırdı talep her zaman vardı bi ara fivem de patladı deli gibi sattılar o dönem vs hani yeni oyun çıkarmak için bir sebepleri yoktu çünkü halen deli gibi tüketiliyordu oyuncu oyunşirketi açısından değilde bir üretim şirketi ve tüketicileri üzerinden yorum yaptım ( işletme okuyorum inşallah belli olmamıştır :ROFLMAO: )
Hocam GTA konusunda çok haklısınız gerçekten işletme okuyan birisinin yapacağı bir yorum :D aslında GTA yı örnek vermiştim ben harici hikayeli oyunlar için diyorum twd ara sezonları the last of us gibi gibi... Şimdi bana sanki twd sezonları çıkarken tek tek bütün sezonlarımı bekledin diyenler olacaktır. Doğru beklemedim :D

ynsemreuzun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
672
İsim
Yunus Emre Uzun
Hocam GTA konusunda çok haklısınız gerçekten işletme okuyan birisinin yapacağı bir yorum :D aslında GTA yı örnek vermiştim ben harici hikayeli oyunlar için diyorum twd ara sezonları the last of us gibi gibi... Şimdi bana sanki twd sezonları çıkarken tek tek bütün sezonlarımı bekledin diyenler olacaktır. Doğru beklemedim :D
yani hocam tek şirkette değilde genelde düşününcede benzer sonuçlar çıkıyor bir kullanıcı (oyuncu) olarak değilde (üretim şirketi) oyun yapımcısı olarak değerlendirmeliyiz ama bende sizden taraftayım beklemek istemiyorum :D :D

Sansar Salvo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
985
İsim
Fettah Özalp
İlgilendiği Kategoriler
yani hocam tek şirkette değilde genelde düşününcede benzer sonuçlar çıkıyor bir kullanıcı (oyuncu) olarak değilde (üretim şirketi) oyun yapımcısı olarak değerlendirmeliyiz ama bende sizden taraftayım beklemek istemiyorum :D :D
Dediğim gibi hocam biz o zorluğu o yapım aşamasını bilemeyiz belkide olabilecek en iyi sürede yapılıp çıkıyodur, fakat nasıl desem hani fizik motoru grafik vb. Şeyler değişmiyor bazı oyunlarda adamlar yeni sezona 5 sene bekletiyor açık dünyada yok seçim oyunu yani.

habbassaka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,442
İsim
Berk
entegre sistemleri bekliyorlar. şöyle gta 5 çıktığında ufak ufak gta6 geliştirilemez miydi? ama bu markalar donanımları ön göremiyorlar 2013 te gta6 geliştirilse dönemin tepe kartı gt 780 falandı. şuan 5090 lar var. oyun algısı bir anda 4k fırladı. dolayısıyla işçiliğide en uygun şekilde yap ak istiyorlar. sorun bu da değil yaptıkları oyunları gt 780 gibi kartlarda render denemeleri var bir de günümüx teknolojilerinde çok daha hızlı işlem güçleri var. herhalde donanım firmalarıyla da özel anlaşıyorlar ki önümüzdeki 10 sene sonra sistemler nereye evrilecek ddr6? veya işlemci mimarileri bunlarında bilgileriyle ortak çalışıyorlardır diye düşünüyorum

birde 2 sene arayla yeni oyun çıkaran firmaları söylemişsin ama bugün gta5 in bile server browse mekaniği var ki oyuncu kapasitesini sen düşün 2 sene arayla yeni oyun çıkarsalar bu kadar başarılı ekmeğini yiyecekleri sistemler yapabilirler mi.. bunu yapan sadece ubisoft var o da mekanikleri alıp senaryoyu değiştirip fırlatıyo bunu bile bir kaç senede yapabiliyorlar belli bir standartları var ama bugün rockstar games baktığımızda gta3 te vcity sanandres hepsi üzerine koyan oyunlar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,078,748
Üyeler
171,444
Son üye
crissy
Top Bottom