Sizce Doğru Olanı Mı Yaptım?

Yorum için teşekkür ederim kaynak önerisi için de dediklerinizi uygulayacağım sağolun hocam. 2 senelik bölümlerden güzel bir şey çıkmaz mı genel olarak
Çıkar ya niye çıkmasın
ama okuyan adamına sormak lazım. sonuçta iş garantisi vermiyorlar. Değişebilir süreç Türkiye de çok ani değişiklikler olabiliyor.
benim okulumdan uçak bakım mı teknisyenlik mi ne onu okuyan vardı.
anında da iş bulmuş.
konuşma yapmaya gelmişti. o zaman 60k mı ne maaş alıyormuş. öncesinde biraz daha düşükmüş beğenmediği için mi değişmiş öyle bir şey konuşuyorlardı. müdür yardımcısı da ben o kadar alıyorum diyor gğlğyordu. yani daha başlangıcı öyle. bi 5 yıllık deneyimli en az 100k alıyordur herhald.
tabii şimdi herkes iş var diye yüklenirse sıkıntı olur. giriş maaşları düşer falan. bilgisayar müh ü de pohpohladılar böyle.
iyi bölüm olsa bile türkiye de o kadar büyük bi sektör değil. yurt dışında da rakip çok.

Çıkar ya niye çıkmasın
ama okuyan adamına sormak lazım. sonuçta iş garantisi vermiyorlar. Değişebilir süreç Türkiye de çok ani değişiklikler olabiliyor.
benim okulumdan uçak bakım mı teknisyenlik mi ne onu okuyan vardı.
anında da iş bulmuş.
konuşma yapmaya gelmişti. o zaman 60k mı ne maaş alıyormuş. öncesinde biraz daha düşükmüş beğenmediği için mi değişmiş öyle bir şey konuşuyorlardı. müdür yardımcısı da ben o kadar alıyorum diyor gğlğyordu. yani daha başlangıcı öyle. bi 5 yıllık deneyimli en az 100k alıyordur herhald.
tabii şimdi herkes iş var diye yüklenirse sıkıntı olur. giriş maaşları düşer falan. bilgisayar müh ü de pohpohladılar böyle.
iyi bölüm olsa bile türkiye de o kadar büyük bi sektör değil. yurt dışında da rakip çok.
Valla çok haklısın ya dediğin gibi okumuş adamına sormak lazım

TYT kampına sıkı sarılırsan güzel sonuçlar alabilirsin. Sonrasında istersen DGS ile 4 yıllığa da geçebilirsin. Moralini bozma, doğru yoldasın! 💪

TYT kampına sıkı sarılırsan güzel sonuçlar alabilirsin. Sonrasında istersen DGS ile 4 yıllığa da geçebilirsin. Moralini bozma, doğru yoldasın! 💪
Sağolun hocam teşekkür ederim

• Beğen
Reaksiyonlar: adn2
Sağolun hocam teşekkür ederim
DGS'de kontenjan az oluyor diye biliyorum. Öyle bir şey düşünüyorsa iyi araştır.
Bİ de 2 sene okuyon ya. 4 seneliğe geçince 1. sınıftan başlıyorsun yine
Bi de ayt'n olmadığı için üniversite dersleri için sıkıntı çıkarıyormuş.
AYT mat falan temel oluyor 1 de 2 de göreceğin derslerin

Valla çok haklısın ya dediğin gibi okumuş adamına sormak lazım
Hocam bende senin gibiydim benim dönemim koronaya denk geldi 10 11de hiçbir şey yapmadım herkesin ortalaması felan iyi kötü 90 üzeriydi ben 82 felan zor veriyordum o derece hiç çalışmadım ama sonra 12ye gelince sıkı sıkıya sarıldım 82 obp ile 65k sıralama yaptım obpde 4k geriye attı 69k yaptım belki son aylarda salmasaydım daha iyisi gelebilirdi ama pişmanda değilim bilgisayar mühendisliği yazdım gayette memnunum şuan açıkcası yani demem o ki yapılmayacak bir şey yok yeter ki sen kendine inan sonrası kolay

Hocam bende senin gibiydim benim dönemim koronaya denk geldi 10 11de hiçbir şey yapmadım herkesin ortalaması felan iyi kötü 90 üzeriydi ben 82 felan zor veriyordum o derece hiç çalışmadım ama sonra 12ye gelince sıkı sıkıya sarıldım 82 obp ile 65k sıralama yaptım obpde 4k geriye attı 69k yaptım belki son aylarda salmasaydım daha iyisi gelebilirdi ama pişmanda değilim bilgisayar mühendisliği yazdım gayette memnunum şuan açıkcası yani demem o ki yapılmayacak bir şey yok yeter ki sen kendine inan sonrası kolay
300k gelse yeter be kral bana

Çok rahat yaparsın o zaman dert etme. Ebu hanifenin önceki sayfadaki verdiği tavsiye baya hoşuma gitti onu uygula çok rahat 300 yaparsın hatta 100k bile olabilir biraz daha uğraşırsan
Dediğim şekilde çalışırsa potansiyeline bağlı olarak dereceye oynayabilir.
Zaten o derec yapanlar aşağı yukarı böyle çalışıyor. Diğerlerinden ayıran işte iyi okul hoca olabiliyor. potansiyel olabilir. daha öncesinde de iyi okulda falan olduğu için ders çalışma kültürü oluyor. temeli sağlam oluyor. psikolojisi sağlam oluyor kendine güveniyor. dolayısıyla başarılı oluyor.
bunlar da çok öenmli. yok öyle 40 50 tane kitap çözüyorlar falan... amelelik. bi de çok aşırı çalışma iyi değil. daha asıl ünivde çalışacan. bu çalıştığın dersler amaç değil araç. bunu iyi idrak etmek lazım.
bu bahsettiklerimin hepsini yapmak zorunda değilsin ama o zaman verimin düşer. ne kadar doğru çalışırsan o kadar verim alırsın.
düz normal çalışarakta yaparsan olur ama verim az olur. çok çalışarak onu telafi etmen gerekir. o da amelelik olur. Ya mesela bi derece öğrencisini izliyorum adını hatırlamıyorum. İşte şöyle çalıştım diyor düz testi çözüyor işte. tekrarını yapıyor ara ara yapamadıklarına bakarak.
ama başka bi yöntem mesela x konusunda 10 test var. 7 sini 8 ini çözüyon. kalanı da tekrar edeceğin zaman çözüyon. turlamalı yani bu daha mantıklı mesela.
veya adam çalıştığı konuyu kaydediyor. otobüste metrobüste dinliyor bunları.
wp de kendini ekleyebiliyon ya. oraya çözemediği soruları yüklüyor. oradan tekrar ediyor.
ya şöyle söyleyeyim. ses i wifi ile eşleştir. görseli bluetoothla. ikisinin de aktarım hızı 1 birim.
sadece birini kullanırsan 1 birim hızda aktarım/öğrenme hızı olur. ama ikisini de kullanırsan daha hızlı olur.
feynman tekniği mi ne deniyor. kısaca birine anlatabilecek kadar öğrenme diyelim. bunu sadece böyle sanma.
bi konuyu kendi kendine anlat duyarak(kütüphanede olmaz tabii onda içinden anlat).
görsellerle desteklenebilecek konuysa ondan da faydalan. artık çizen mi hazır mı kullanın bilmem. ama bu görsel işi en çok biyoda yarar. ya zaten biyo kitaplarında anlatımlarında görsel var ama mesela bi ebanın bi videsuna denk geldim. kalbin tabakaları var ya. onu hayvan kalbi kullanrak anlatıyor özetçe. şurasu şu gibisinden. ya kurbanda hayvan yüzülürken yardım etmişsindir. parçalanırken. baban dese şu kırmızı olanlar çizgili kas(pişince lif lif çizgi çizgi oluyor ya. aklında daha iyi kalır.), midesi düz kas(işkembe görmüşsündür. yüzeyi pullu görünmüyorsur ama temizlenince öyle çizgi çizgi değil. düz kas yani) kalp de kalp kası işte(çizgili tabii ama özelleşmiş.)
işte annen yürek ciğer doğrarken inceleyebilirsin. işte büyükboşluklar karıncık küçük olanlar kulakçık önce kulakçığa geliyor oradan bi kapakçıkla(tek yönlü çalışır) karıncığa geçiyor vs vs işte ya. üç boyutlu görürsen, incleyebilirsen daha iyi aklında yer edinir. bi konu hakkında ne kadar çeşitli bilgi edinirsen aklında o kadar yer edinir. ses görüntü, konunun mantığı, duygusal duruöun da etkili. seviyorsan daha zevk alıyorsan daha da iyi aklında kalır elbet. hatta koku bile etkili.
8:25 de anlatıyor. ya tabii şart değil de hayat kalitesini detaylar yükseltiyor ne de olsa.
Bi de şunlara bakarsan da olur.
Verimini artıracak şeyler. Bu kanal çok iyi. Video çeköeye devam etse keşke. Kokuyla ilgili ayrı videosu vardı diye hatırlıyorum neyse.
Bi de biyoloji kaynağı alırken daha dikkatli ol. çünkü müfredat dışı bilgi içeren çok kitap varmış. o dediğim kaynaklar iyi ama mesela yakının arkadaşın falan fazla kitapları verirse çalışırsan dikkatli ol. zaten zor ders daha da zorlaştırma.
cici biyolojiyi takip etmeni öneririm. canlı yayınlarında soru sorabilirsin kaynak hakkında falan. çok da önemli değil ama eğlenceli bence öyle her hoca yayın açmıypr ya değişiklik olur.

Hah bi de şunu fark ettim. Çok süreç odaklı şeyleri anlatmışım. Tamam önemli ama asıl önemli olan sonuç.
Şöyle diyeyim. Bi konuyu üzerine düşünüp idrak edebilecek, anlatabilecek, tartışabilecek, fikir yürütebilecek, bu niye böyle değil vs. diye sorgulayıp nedenini öğrenebilecek şekilde kavrarsan iyi derede öğrenirsin. İŞte bu sonuç. Bu sonucu elde edebilmek için yapacağın şeyler süreç.
İşte sesli görselli çalışma tekrar etme kendine anlatma teknolojiden maximum yararlanma falan...
Bunları ne kadar iyi yaparsan sonuç o kadar iyi olur.
Ya mesela bi soru üzerinde tartışırlar ya. Biri anlatır. öbürü sorar niye şöyle dğil de böyle diye sorar. anlatan niye öyle olduğunu öbür türlü olması için sorunun şunu şunu sorması gerektiği şu yöntemi kullanırsa kolayca soruyu idrak edip çözebileceğini vs vs anlatır.
bu işin max seviyesi. aslında devletin kitaplarında da var zaten. düşünelim tartışalım kısımları var ya. Ama öğretmenler de iş yok. öğrenci bu anlattıklarım bilmeden nasıl idrak etsin? hocalarda iş olmayınca böyle şeylerden de haberi olmuyor insanların.
mesela konuya başlamadan önce sayfa başında ya da ilk sayfada sorular oluyor ya. ön tekrar ön alıştırma gibi bir şey. bu da çok faydalı işe yyarayan bi yöntem(aslında düz tekrar etme ama bunda önden konuyu çalışıyon ön hazırlık. yöntemler de kendi içinde alt yöntemlere ayrılabiliyor.) ama hocaların bunu doğru düzgün kullandığını hatırlamıyprum. ya şu konuya çalışın diye önden söylüyorlar tabii ama mesela ödev kontrol ettikleri gibi üzerinde durmuyorlar.
Bi de deneme çözdüğünde bi arkadaşına falan kontrol ettir. Başkaları hatalarını daha iyi görür. Hani yazılıda falan hocalara itiraz eden öğrenciler olur ya. ''Hocam böyle değil miydi?'' ''Ama nasıl?'' diye hocanın başının etini yerler. Değil işte kardeşim. Egonu bi kenara bırak.
Bi de saat bazlı öğrenilmez. Yani derslerin oynatma listesi olur ya. Mesela mat. 80 saat falan olabiliyor. Ama 80 saatte bitirebileceğin anlamına gelmiyor. mesela x konusu 3 saat uzunlupunda. sen o konudan önce bilmen gereken konuyu iyi biliyon diyelim. Bi de hızlandırırsan daha kısa süred biter ama mat gibi pratik uygulama isteyen derslerde durdura durdura soruyu önce kendin çözmeye çalışıp anlaya anlaya ilerlemen lazım.
Yani kazanım odaklı gitmen lazım.
Kimi konuyu anlamyacan başka hocalardan da dinleyince anca anlayabilecen. kimi konuda da daha hızlı gidecen.
kazanım odaklı gitmek bu yüzdn önemli. senin kolay anladığını başkası zor anlar tam tersi olur. ama önemli olan o kazanımı elde etmek. her yiğidin bi yoğurt yiyişi vardır derler ya.

Biraz karışık yazdım idare edin. Kaç saattir aklıma geldikçe önemli bulduklarımı yazıyorum. Beynim bu kadar. aynı anda düşünemiyom hepsini. aklıma geliyor da yazarken unutuyom. gelince yazıyorum
anlamadığın yer olursa sorun olursa çekinme.

DGS'de kontenjan az oluyor diye biliyorum. Öyle bir şey düşünüyorsa iyi araştır.
Bİ de 2 sene okuyon ya. 4 seneliğe geçince 1. sınıftan başlıyorsun yine
Bi de ayt'n olmadığı için üniversite dersleri için sıkıntı çıkarıyormuş.
AYT mat falan temel oluyor 1 de 2 de göreceğin derslerin
Hayır bölümden bölüme Göre değişiyor bazen sene kaybı yaşamadan 3. Sınıftan başlayabilir

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,153,205
Üyeler
183,397
Son üye
hamitefecoskun
Geri