Neler Yeni

Sizce Hangi Dil Daha Önemli? C#, Python, Javascript veya diğerleri? Hangisini öğrenmek bir adım öne koyar ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
75
İsim
Furkan Fırat
Cevaplarınızı bekliyorum..

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
Oyun geliştiren biri olarak C# ı seçerdim kesinlikle. Unity zaten onu kullanıyor, Unreal ise C++. Şuan kullandığım oyun motoru ise Python a benzer ama kendilerine ait basitleştirilmiş bir dil kullanıyor.

Valkry

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
360
İsim
Hasan TEKİNER

spinner41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
653
İsim
İbrahim Ç.
Instagram
ibrahimc09
Hangi alanda ilerlemek istediğinize bağlı.

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Barış
Hangi alanda olacağı en önemlisi tabi ama mesele hangisinde iş imkanı daha fazla, daha çok aranıyor, daha fazla kazanırsın ise, bir hocanın tavsiyesi kariyer.net e dilin adını yazıp aratıyorsun; hangisinde daha çok ilan çıkıyorsa onu bir adım önde düşünebilirsin. Bu da mobil programcılıkdan ötürü javaydı sanırım. Ben de java öğrenmeye başladım.

Waxen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,143
İsim
Hüseyin Levent
Twitter
None
Facebook
None
python

Rangorun

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
373
İsim
Onur Can
Javascript alanı oldukça geniş bir dil. Web, masaüstü, mobil, her alanda uygulama yazabilirsin.

Toroslu

80+ Bronze
Bütün dillerin babası C dir c# önü açık bı dil daha da geliştiriliyor 👍
Bütün dillerin atası C değil, C sadece modernize edilmiş güzel bir örnekti ve pek çok yerde benzer syntax kurallarını görüyorsunuz. Programlamanın en başı binary'dir.

Cevabıma gelecek olursam...
Low-level ve high-level diller kıyaslanamaz, öyle bir şeye kalkışmayın. Kategoriler ve klasmanlar farklı. Hangi dili seçeceğim diye bir şey de yok, kura çerkersen de olur rastgele kendin seçsen de. Mesela oyun geliştireceksin C# seçersen Unity, CryEngine gibi bir motor kullanırsın, C++ gelirse Unreal Engine, Source gibi bir motor kullanırsın. Kullanmak istediğin bir motor varsa onun dilini seç, fark olmayacak. Her dilde "Hello World" yazdırmayı ezberleyip hangi dilleri biliyorsun diye sorulduğunda 20-30 tane dil sayanlardan olmayın kafi.

Top Bottom