Neler Yeni

SİZCE HANGİ İŞLETİM SİSTEMİ DAHA İYİ?

Windows mu ? Linux mu? MacOs mu?

• Linux

• Windows

• MacOs

Sonuçları oy verdikten sonra görebilirsiniz.
Dahası  
Reaksiyon skoru
78
İsim
Umut Yıldız
Donanımları olması gerektiği gibi çok orantılı kullanıyor Linux.
Windowsta ekran kartı kullanımı 90 altına inerken İşlemci kullanımı yükselirken darboğaz yapıyor gibi düşündüğünüz sistem Linuxta İşlemci yükü azalıp ekran kartına yükleniyor oyunlarda.

Evet kral Windows oyuncular bunu anlamıyor aslında linux sun Windows daki gibi her şey yapa bildiklerini bilseler emin ol şuan Windows popüler işletim sistemi olmazdı şuan linux popüler işletim sistemi olurdu önce bizim linux yapılan ön yargı kırmamız önlememiz lazım bunu yaparsak zaten Windows kullanıcıların yarısı linux sa geçer

Yusufcuq

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Yusuf Eymen
Hocam konudan bağımsız bende eski belediyenin dağıttığı bir laptop var kendime sistem dizdiğim için uzun zamandır dolapta duruyordu geçen açtım windows 10 pro kurdum çok yavaş ve arada donma lar oluyor win7 de kurmak istemiyorum linuxta ne önerirsiniz sadece dizi film izliyeceğim

furkangorur

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,262
İsim
Furkan Görür
Dahası  
Reaksiyon skoru
78
İsim
Umut Yıldız
Hocam konudan bağımsız bende eski belediyenin dağıttığı bir laptop var kendime sistem dizdiğim için uzun zamandır dolapta duruyordu geçen açtım windows 10 pro kurdum çok yavaş ve arada donma lar oluyor win7 de kurmak istemiyorum linuxta ne önerirsiniz sadece dizi film izliyeceğim
Kral @_Zaur_ dediği gibi linux mint kur kral zaten Windows kullanıcıları bile linux mint çok rahatlıkla kullana bilir performans açısından da linux mint Windows dan daha performanslı ve kurulmasıda çok kolay

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,552
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
Lubuntu kur. Mint arayüzü gibi kullanımı var. Boşta 500mb civarı Ram tüketir sistemi yormaz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
78
İsim
Umut Yıldız
Lubuntu kur. Mint arayüzü gibi kullanımı var. Boşta 500mb civarı Ram tüketir sistemi yormaz.
Evet kral bunuda kura bilir linux mint gibi kullanımı ve daha az belek tüketen bir sürü dağıtım var

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,552
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
valorant oynayamazsın en basitinden :)
LoL valorant isimleri geldiğinde bile tiksinirim :D Oyun mu kalmadı oynamaya?

Görsem oyunlar açmıyor Ohh mis ne güzel açıyorum siteyi şak eğlenceli oyunlar kütüpanesi önümde.

Henüz Oyun yükleyip ssd ömrünü hızlı indirmek istemiyorum. Sadece İnternet kullanımı için vazgeçilemez sistem Linux.

Cinnamon Modern görünümüyle bile boşta 900mb civarı ram tüketiyorsa Öperim alnıma koyarım. Min bereket yani daha ne isteyeyim?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sisteme güncelleme geldi Mint 22.1 XİA.
2 dakikamı almadı güncelleme. Ve son hız devam. Windows güncellemesi adamı kanser eder türden resmen. Windows kullanıyorsunuzsa Hiç ama hiç bulaşmayın Windows güncellemesine.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
78
İsim
Umut Yıldız

Görsem oyunlar açmıyor Ohh mis ne güzel açıyorum siteyi şak eğlenceli oyunlar kütüpanesi önümde.

Henüz Oyun yükleyip ssd ömrünü hızlı indirmek istemiyorum. Sadece İnternet kullanımı için vazgeçilemez sistem Linux.

Cinnamon Modern görünümüyle bile boşta 900mb civarı ram tüketiyorsa Öperim alnıma koyarım. Min bereket yani daha ne isteyeyim?

Sisteme güncelleme geldi Mint 22.1 XİA.
2 dakikamı almadı güncelleme. Ve son hız devam. Windows güncellemesi adamı kanser eder türden resmen. Windows kullanıyorsunuzsa Hiç ama hiç bulaşmayın Windows güncellemesine.
Evet kral hatta Windows update yı boza biliyorsanız Boz'un yani Windows boşuna performans ve wifi hızını düşürüyor eminim bir çok Windows kullanıcı sı buna katılmıyordur ama kimse kusura bakmasın buda bir gerçek Microsoft güncelleme işlerini beceremiyor bide hatalı güncelleme yi kimse güncelemiyor diye zorunlu yapmış yani özgürlüğü mü kısıtlayan işletim sistemi kullancama özgürlü linux işletim sistemi kullanırım daha iyi ve kullanıyorum da şimdi Windows çok kötü gösteriyormuşuz gibi gözüküyor ama maalesef böyle ama ilerde Microsoft Windows değiştirse orasını bilemem buda benim düşüncem

furkangorur

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,262
İsim
Furkan Görür

hocam oyun yükleyip ssd ömrünü indirmek derken? ssd ler ortalama 1000tb ömrü var ki bu bititğinde %100 ölecek değil. Siz o zaman X ürünü alıp ondan faydalanmak yerine zarar gelmesin diye saklıyorsunuzdur. Garip bir şey. Sizin açtığınız oyunlar farklı bizim oynadıgımız farklı. Herkese hitap etmez

Evet kral hatta Windows update yı boza biliyorsanız Boz'un yani Windows boşuna performans ve wifi hızını düşürüyor eminim bir çok Windows kullanıcı sı buna katılmıyordur ama kimse kusura bakmasın buda bir gerçek Microsoft güncelleme işlerini beceremiyor bide hatalı güncelleme yi kimse güncelemiyor diye zorunlu yapmış yani özgürlüğü mü kısıtlayan işletim sistemi kullancama özgürlü linux işletim sistemi kullanırım daha iyi ve kullanıyorum da şimdi Windows çok kötü gösteriyormuşuz gibi gözüküyor ama maalesef böyle ama ilerde Microsoft Windows değiştirse orasını bilemem buda benim düşüncem
bu kadar windows hateri görmedim. Linuxu kullandıgınız için (veya sisteminiz windows kullanmanıza izin vermiyorsa) övmeyi bırakın bu kadar. Tarafsız olun biraz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
78
İsim
Umut Yıldız
hocam oyun yükleyip ssd ömrünü indirmek derken? ssd ler ortalama 1000tb ömrü var ki bu bititğinde %100 ölecek değil. Siz o zaman X ürünü alıp ondan faydalanmak yerine zarar gelmesin diye saklıyorsunuzdur. Garip bir şey. Sizin açtığınız oyunlar farklı bizim oynadıgımız farklı. Herkese hitap etmez

bu kadar windows hateri görmedim. Linuxu kullandıgınız için (veya sisteminiz windows kullanmanıza izin vermiyorsa) övmeyi bırakın bu kadar. Tarafsız olun biraz.
Sistememim Windows çok da güzel kaldırıyor kral sorunda yoktu ben orda Windows olan sorunu anlattım bide tarafsızım zaten Windows da iyi yanları var ama linux da Windows dan daha iyi yanları var sadece Windows popüler olmasının sebebi bir çok geliştirici tarafından programları açması ve desteklenmesi okadar yoksa bende eskiden Windows kullanıyordum güzel çalışıyordu sistemim ile eliştircene gidin Windows sadece tek yanını övcenizi gidin başka linux gibi yada linux da olmayan yanları varsa gidin onları övün anlatın bilerim kral

Linux övmemizin sebebi kullanacıya kısıtlama vermiyor performans açısından Windows 1000 kat daha iyi istediğin gibi özelleştire biliyorsun ama Windows bukadar çok şey yapamasın linux da yapa bildiğin gibi

furkangorur

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,262
İsim
Furkan Görür
Windows'un yapıp Linux'un yapamadığı özellikler (Normal kullanıcı açısından):
  1. Bazı özel yazılımların (ör. Adobe Photoshop, MS Office tam sürümleri) eksiksiz çalıştırılması.
  2. Geniş oyun desteği (DirectX, özellikle AAA oyunlar).
  3. Donanım sürücü desteği (bazı özel cihazlar için).
  4. Windows'a özel uygulamalar (ör. Visual Studio tam sürümü).
  5. Yaygınlık sebebiyle bazı iş ortamlarına entegrasyon kolaylığı.

• Eğer kullanıcı oyun oynuyor, özel yazılımlar kullanıyor veya iş ortamında belirli yazılımlara bağımlıysa, Windows daha avantajlı olur.
  • Eğer kullanıcı internet gezinme, medya izleme, belge düzenleme gibi temel ihtiyaçları için bilgisayar kullanıyorsa, Linux maliyetsiz ve güvenli bir alternatif olarak fark yaratabilir.

Linux'un yapıp Windows'un yapamadığı özellikler (Normal kullanıcı açısından):

1. Açık kaynaklı olması ve tam özelleştirme imkânı. (windowsta modlar ile yapılıyor)
  2. Ücretsiz ve lisans maliyeti olmaması. (windows ta kms ile ücretsiz aktivasyon)
  3. Çok daha düşük donanım gereksinimleriyle çalışma.
  4. Virüs ve zararlı yazılımlara karşı daha güvenli bir ortam sunması. (windows ta kaspersky v.s ile daha güvenli)
  5. Terminal üzerinden güçlü komut satırı araçlarına erişim.
  6. Eski cihazlarda yüksek performans.
  7. Farklı masaüstü ortamları seçme özgürlüğü. (windowsta modlar ile yapılıyor.)

Top Bottom