Sizce hangi Liseye gitmeliyim?

Benim şimdi ki aklım 5 sene önce olsa meslek lisesine giderdim…

Hocam nasıl peki dersler v.s biraz bilgi verebilir misiniz?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Fabrikada ki çalışanlar garip bir şekilde çok yüksek maaş alıyorlar birde o cazip ediyor
Kanka dersler zor değil. İnsan ilk baş hiçbir şey anlamıyor. Sonra yavaş yavaş insanın hoşuna gidiyor.Uzaktan eğitimle çok da güzel olmadı orası ayrı tabii.

Merhabalar, arada çok kaldım annem ve babam endüstri meslek lisesine gitmemi istiyor. Okul puanım 89 ve elektrik elektronik mühendisliği bölümüne puanım tutuyor. Okulum bittikten sonra ilimde olan fabrikaya girebiliyorum ve oradaki çalışanlar güzel maaş alıyor (10.000+) birde Anadolu lisesine girebiliyorum orasida güzel bir okul ilimdeki en iyi Anadolu liselerinden beri sizce hangisini tercih etmeliyim arada kaldım. Korktuğum şey Anadolu lisesi bittikten sonra üniye girip işsiz kalmak istemiyorum
İşsiz kalmak istemiyorsan endüstri devamke

Lisede derslere adam akıllı çalışıp iyi bir üniversite kazanabilirim diyorsan Anadolu lisesine git bence ama diyorsan ben ders çalışamam meslek lisesine gidip iyi bir şekilde mesleği öğrenip dediğin fabrikada çalışmak daha iyi.
Meslek lisesinde sadece okul okudum demek için giden çok öğrenci var diye biliyorum ekstra olarak onlara uyma!

Meslek lisesinde sadece okul okudum demek için giden çok öğrenci var diye biliyorum ekstra olarak onlara uyma!
Arkadaş ortamına çok dikkat etmem gerekiyor tabii birde sınıflar galiba puana göre ayarlanıyormuş

Benim şimdi ki aklım 5 sene önce olsa meslek lisesine giderdim…
Neden hocam

• Beğen
Reaksiyonlar: erny
Meslek lisesine gitmenizi tavsiye etmiyorum ozellikle yerel yerlestirme ile alıyorsa. Elektrik elektronik mühendisi olmak istiyorsanız ve issiz kalmak istemiyorsanız iyi bir universite kazanıp bu alanda belge ve sertifiklarla kendinizi geliştirmelisiniz. Üzgünüm ama kimse meslek lisesi mezunu bi kişiye 10k+ maaş vermez üniversite+ min. +10 sertifika gerekli bu meslek dalında. (Meslek liseleri mavi yakalaı yani nitelikli eleman ve işci yetiştirmek amacıyla kurulmuş okullardır.)

Merhabalar, arada çok kaldım annem ve babam endüstri meslek lisesine gitmemi istiyor. Okul puanım 89 ve elektrik elektronik mühendisliği bölümüne puanım tutuyor. Okulum bittikten sonra ilimde olan fabrikaya girebiliyorum ve oradaki çalışanlar güzel maaş alıyor (10.000+) birde Anadolu lisesine girebiliyorum orasida güzel bir okul ilimdeki en iyi Anadolu liselerinden beri sizce hangisini tercih etmeliyim arada kaldım. Korktuğum şey Anadolu lisesi bittikten sonra üniye girip işsiz kalmak istemiyorum
meslek lisesi mezunu olunca mühendis olmuyorsun mühendislik için 4 yıl üni okuman lazım anadolu lisesinden üniye daha kolay gidersin.

Meslek lisesine gitmenizi tavsiye etmiyorum ozellikle yerel yerlestirme ile alıyorsa. Elektrik elektronik mühendisi olmak istiyorsanız ve issiz kalmak istemiyorsanız iyi bir universite kazanıp bu alanda belge ve sertifiklarla kendinizi geliştirmelisiniz. Üzgünüm ama kimse meslek lisesi mezunu bi kişiye 10k+ maaş vermez üniversite+ min. +10 sertifika gerekli bu meslek dalında. (Meslek liseleri mavi yakalaı yani nitelikli eleman ve işci yetiştirmek amacıyla kurulmuş okullardır.)
Doğru söylüyorsunuz daha Mühendisler 10k maaş alamazken nasıl olur fabrikada çalışanlar 10k maaş alır.Ve Anadolu lisesinden üniversite sınavına daha iyi hazırlanırsınız neden çünkü meslek lisesi 12.sınıfta dersten çok meslek öğretiyor.

Üzgünüm ama kimse meslek lisesi mezunu bi kişiye 10k+ maaş vermez
Kanka yalan mı söylüyorum? Dayım elektrik elektronik mühendisliği bölümü mezunu fabrikada 8-9k maaş alıyor unide okumadı

Doğru söylüyorsunuz daha Mühendisler 10k maaş alamazken nasıl olur fabrikada çalışanlar 10k maaş alır
Kanka yalan mı söylüyorum? Dayım elektrik elektronik mühendisliği bölümü mezunu fabrikada 8-9k maaş alıyor unide okumadı

Anadolu Liseleri üniversite odaklı öğrenci yetiştiriyor, Üniversite hedefin varsa Anadolu'ya gitmelisin. Bu yıl meslek lisemin Web Programcılığı bölümünden mezun oldum, net olarak söyleyebilirim ki Meslek Liselerinde öğrenciler gerek zorunlu staj gerek dersler ile meslek odaklı yetiştiriliyor. AMP (Anadolu Meslek Programı) tercih ettiğim için 11 ve 12. sınıfta Matematik, Kimya, Biyoloji ve Fizik derslerini göremedim bu sebepten dolayı üniversite sınavı biraz zorladı. Meslek Lisesi tercih edersen ATP (Anadolu Teknik Programı) tavsiye ederim, orada sayısal dersleri görüyorsun, dersler biraz yoğun ve zorunlu stajını yazın yapıyorsun.

Meslek Lisesi her ne kadar güzel bir yol olsada Lise eğitim seviyesi çokta değerli değil klasman farkın bile olur üniversite sınavına çalışamassın halen son sene staj yapılıyor diye biliyorum üniversite okumak istiyorsan Anadolu tercih et üniversiteden mezun olupta işsiz kalma kişiyle alakalı rezalet bir üniversiteden rezalet bir ortalama ile mezun olmanın bir değeri olmaması çok normal insan kendini geliştirmez ise zaten bir yere gelemez akademik başarı sadece bir basamak

Geri