- En İyi Cevap
- 26
Eşcinsellik bir tercihtir, yönelimdir. Hastalık değildir, doğuştan gelen bir şey hiç değildir. Herhangi bir hormonel bozukluk yüzünden olmaz, tedavisi de yoktur. Biyoloji öğretmenin yeni Alan Turingler oluşturmak istiyor anlaşılan. Kimseyi sevme zorunluluğun yok, sevme. Ben de sevmem, desteklemem, tiksinirim, sapkınlıktır. Bu sana karşıdaki kişiyi insan yerine koymama hakkı vermiyor. Fikirlerine, düşüncelerine onun da bir insan olduğunu bilerek değer vermek ve dinlemek gerekir. Üslubumuzu, davranışımızı korumak ve agresif olmamak gerekir. Sembollerini yakan videoyu gururla hikayende paylaşıyorsun. Sence bu yaptığına alkış mı tutsalardı? Tabii ki yorumlar gelir linç eden. Sen işi sevmeme boyutundan çıkarmışsın, direkt hakarete çekmişsin. Kendini de sadece sevmediğimi kanıtlayan bir şey paylaştım, kimsenin hayatını yargılamıyorum, kimseye laf atmıyorum, linçlenecek bir şey yaptığımı düşünmüyorum diyerek avutmaya çalışıyorsun. Olay bundan ibaret. Homofobiklere garip gözle bakanlara gelecek olursak pek anormal bir durum değil. Böyle bir şey dememeleri gerek diyorsun çünkü sanırım tam olarak homofobinin tanımını bilmiyorsun. Homofobi, eşcinselliğe sevgi beslememek ve desteklememek değildir. İşi saygısızlığa, nefrete, görgüsüzlüğe, sözlü ya da fiziki şiddete, ayrımcılığa dökmektir. Sadece sevmiyorum ve desteklemiyorum diyenlere kimse bir şey demez. Dediğin gibi özgür düşünce. Dini inancı varsa da içerisinde bulunduğu durum Allah ile onun arasında. Kulun kula yargıçlık yapması doğru değil.