bence kesinlikle bekle. elindeki idare eder geçeceksen tam geçiş yap. ayrıca tek ekran kartı işlemci diye düşünme. bildiğin yeni dizilmiş sisteme geç eskisini sat yada birine ver. tek tek yapınca senin eski parçalarda çöp olacak.
Kasımdan itibaren her ay bu durum için 7500 tl kenara koyacağım 5 ay koysam kenara marta kadar 37500 tl yapar ki öyle aman aman sisteme ihtiyacım yok bana yayın yaptırsın elimdeki oyunları akıcı oynatsın yeterli elimde birikmiş ancak sistemimin kaldırmadığı tonla oyun var genelde evde olmadığımdan evde olduğum birkaç saatide iyi değerlendirmek istiyorum.
O Yüzden sıfır sistem almakla uğraşmaktansa elimdekini biraz daha güçlendiriyim ki daha götürsün beni
rami 32 gb yaparım elimdeki 16 gb yi arkadaşa satarım işlemcimi ekran kartımı satarım yeterli olur benim için.
Sıfırdan sistem kurmak eskisine göre çok daha maliyetli elimdekini yükseltme şansım varken özellikle işlemcisini 5500-5600 ile yükseltebilecekken (ki benim için gayet yeterli olur çünkü yazılım tarzı işlerde kullanmıyorum sistemi.) fazlasında gözüm yok
İkinci Elden alacağım bir 3080 bile beni gayet götürür (ikinci elde taksit durumu olmadığından sıkıntı oluyor beklemek)