Neler Yeni

Sizce şu anki bütçem ile bana uygun Notebook hangisi?

Xeulith

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Mehmet Bayırlı
Discord
Xeulith#0585
Bütçe
8500
Selam dostlar, umarım keyfiniz yerindedir diyerek konuya giriyorum. Daha öncesinde notebook mu almalıyım, yoksa bilgisayar mı toplamalıyım diye sormuştum. Görünen o ki büyük bir çoğunluk notebook almamı söylüyordu ve benim de aklıma yatan en başından bu yana notebok almaktı diyebilirim.

Şu anki bütçem 6500 - 8500 arasında diyebilirim. Elimdeki eski olan bilgisayarı da satıp üstüne ekleyebilirim, böylelikle bütçem 9500 gibi bir şey olabilir. Buna uygun olarak sormak istediğim birkaç soru var dostlar.

Sizce elimdeki bütçe ile GTX 1660 TI olan bir ekran kartı mı almalıyım, çünkü şu anda en çok gözüme batan notebook şudur;

Kesinlikle bu HP omen diyordum, fakat birçok dostum 1660 TI olan bir ekran kartı almamı söyledi. Ben ileride üniversiteye de gideceğim elbet dostlar, yani anlayacağınız daha 4-5 yıl kullanmam gerekecek bunu. Fakat şu an için daha çok oyun oynamak istediğimi belirtmek isterim. (Elbette işlerimi de sık sık yapacağım)

Ayrıca gördüğüm bir notebook;

Açıkçası benim aradığım özellikler şunlardı ki; i5 veya i7 10. nesil bir işlemci veya ryzen 7 gibi bir işlemci, kesinlikle 16 GB Ram istiyordum fakat birçok arkadaşım bana sonradan alırsın diyordu, arkadaşlar inanın bir daha harcama yapmak istemiyorum pek bu bilgisayara... Aldıysam tam alayım diyorum, ayrıca 1 TB SSD vardı üstte attığım linkte (HP Omen), ekran olarak kaç inç almalıyım hiçbir fikrim yok. 15.6 inç nasıl bunu da açıklarsanız sevinirim, küçük mü gelir sizce?

Anlayacağınız dostlar, güzel bir notebook almak istiyorum. Özellikle şu an için oyunlarda yüksek performans almak istiyorum fakat RTX ekran kartı bulunan bir notebook alacak param yok maalesef... Bana uygun olabilecek güzel notebook önerilerinizi bekliyorum, önerileriniz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Küçük bir not
Forumda yeniyim diyebilirim, herhangi bir hatam varsa şimdiden özür dilerim.

Qwelsy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Ad soyad
Knk bilgisayar al notebook daha çok iş için bilgisayar oyun için
9500 lira bütçe için

Bu ikisi tam 9500 tutuyor şimdi benim alıcam leptopla özellikleri bariz yakın diceksin fakat ısınma pc de daha az olur leptopa göre vede bu performansı etkiler monitör daha büyük vede 144 hz olduğu için akıcı leptoplara genelde 60 hz koyarlar senin için daha iyi olur masaüstü pc

Xeulith

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Mehmet Bayırlı
Discord
Xeulith#0585
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
9500 lira bütçe için

Bu ikisi tam 9500 tutuyor şimdi benim alıcam leptopla özellikleri bariz yakın diceksin fakat ısınma pc de daha az olur leptopa göre vede bu performansı etkiler monitör daha büyük vede 144 hz olduğu için akıcı leptoplara genelde 60 hz koyarlar senin için daha iyi olur masaüstü pc
Üniversiteye de gideceğim için bir daha bilgisayar alamam, şu an için 2 yılım var diyebilirim. Maalesef o zamana kadar laptop'un biraz zamanı geçecek ama yapacak bir şey yok. Şu an için bana göre daha uygun olan bir notebook almak diyebilirim.

Yusufya

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
563
İsim
Yusuf H.
Instagram
yhzltrk
Steam
yusufya
Discord
Youfi#1616
9500 lira bütçe için

Sen biraz yanlışsın dostum arkadaş üniversiteye gidiyor yatılı veya değil farketmez her gün masaüstü bilgisayarı üniversiteden eve evden üniversiteye taşıyamaz o yüzden laptop istiyor anladığım kadarıyla.

Letrion

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
9500 lira bütçe için

Masaüstü pc'ler oyun için daha ideal olabilir fakat laptoplarında çok aşağı kalır bir yönü yok, laptoplada gayet güzel oyun oynanabilir. Arkadaş üniversiteye gideceği için en mantıklısı laptoptur tabikide.

Faristod

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,088
İsim
Arda Aydın
Ben de üniyi düşünüp ekranda takılı kalmıştım. Sürekli film ve oyun için kullanacğaımdan büyük ekran tercih ettim ve 17.3 ekran aldım. Eğer çok takıntın yoksa uçurum gibi fark yok sonuçta. Üstelik 17.3 alırsan fiyatlar saçma şekilde artışa geçiyor.
1660TI veya 17.3 ekran arasında kalıcaksın bütçeden dolayı büyük ihtimalle.
Daha uzun ömürlü olması için bence 1660TI alıp 15.6 ekranlı olan bir şey alman daha iyi olur.
İlk attığın link iyiymiş bu arada bence onu alabilirisn
(Yanlış yazmışım alttakini alman daha mantıklı olur) Düzeltme

Xeulith

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Mehmet Bayırlı
Discord
Xeulith#0585
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sen biraz yanlışsın dostum arkadaş üniversiteye gidiyor yatılı veya değil farketmez her gün masaüstü bilgisayarı üniversiteden eve evden üniversiteye taşıyamaz o yüzden laptop istiyor anladığım kadarıyla.
Aynen öyle, elbette oyunları da oynamak istiyorum fakat ileride yeni bir bilgisayar alabilecek bütçem olmadığı için doğru bir notebook seçmek istiyorum. Sonuçta bunu uzun bir süre kullanacağım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben de üniyi düşünüp ekranda takılı kalmıştım. Sürekli film ve oyun için kullanacğaımdan büyük ekran tercih ettim ve 17.3 ekran aldım. Eğer çok takıntın yoksa uçurum gibi fark yok sonuçta. Üstelik 17.3 alırsan fiyatlar saçma şekilde artışa geçiyor.
1660TI veya 17.3 ekran arasında kalıcaksın bütçeden dolayı büyük ihtimalle.
Daha uzun ömürlü olması için bence 1660TI alıp 15.6 ekranlı olan bir şey alman daha iyi olur.
İlk attığın link iyiymiş bu arada bence onu alabilirisn
Teşekkürler, benim de aklımdan ilk olarak attığım 2 link geçti diyebilirim. Omen daha mantıklı geliyor ama 1650 TI sonuç olarak, 1660 TI ekran kartına göre pek bir fark eder mi?

Yusufya

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
563
İsim
Yusuf H.
Instagram
yhzltrk
Steam
yusufya
Discord
Youfi#1616
Aynen öyle, elbette oyunları da oynamak istiyorum fakat ileride yeni bir bilgisayar alabilecek bütçem olmadığı için doğru bir notebook seçmek istiyorum. Sonuçta bunu uzun bir süre kullanacağım.
notebook güzel seçim ama oyunu abartma dostum. bende hp pavilion cx0026nt var bi aralar oynaya oynaya yaktım makinayı şimdi en basit oyunda bile işlemci 80-90 dereceleri görüyor

Faristod

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,088
İsim
Arda Aydın

Teşekkürler, benim de aklımdan ilk olarak attığım 2 link geçti diyebilirim. Omen daha mantıklı geliyor ama 1650 TI sonuç olarak, 1660 TI ekran kartına göre pek bir fark eder mi?
Fark eder 1660TI alman daha iyi olur

Xeulith

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Mehmet Bayırlı
Discord
Xeulith#0585
notebook güzel seçim ama oyunu abartma dostum. bende hp pavilion cx0026nt var bi aralar oynaya oynaya yaktım makinayı şimdi en basit oyunda bile işlemci 80-90 dereceleri görüyor
O kadar fazla oyun oynayan biri değilim açıkçası, en azından bu aralar diyebilirim. Öyle takılmalık oynuyorum, zaten ileride işlerim için kullanacağım genel olarak.

Stoğu bitmeden hemen bunu alın daha 15 20 dakika önce stoğa girdi.
Önerin için teşekkürler, araştıracağım.

Barış Yalçın

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
Önerin için teşekkürler, araştıracağım.
Aslında araştırmanıza bile gerek yok içinde 10870H ile kafa kafaya olan bir işlemci var ayrıca ekran kartı da GTX 1660 Ti Max-Q gücünde. Donanım olarak 9500 TL'ye alabileceğiniz en iyi cihaz bu. Diğer sitelerde 11.000 12.000'e satılıyor. İndirim 22 Haziran gece yarısı sona eriyor.

Qwelsy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Ad soyad
Üniversiteye de gideceğim için bir daha bilgisayar alamam, şu an için 2 yılım var diyebilirim. Maalesef o zamana kadar laptop'un biraz zamanı geçecek ama yapacak bir şey yok. Şu an için bana göre daha uygun olan bir notebook almak diyebilirim.
O zaman leptop senin için daha uygun

Masaüstü pc'ler oyun için daha ideal olabilir fakat laptoplarında çok aşağı kalır bir yönü yok, laptoplada gayet güzel oyun oynanabilir. Arkadaş üniversiteye gideceği için en mantıklısı laptoptur tabikide.
Knk üniversiteye gidiceni metinde belirtmemiş o yüzden masaüstü önerdim

Knk üniversiteye gidiceni metinde belirtmemiş veyada ben görmedim o yüzden masaüstü önerdim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,049,459
Üyeler
166,540
Son üye
-erdem
Top Bottom