Neler Yeni

Snowman T6 Ultra Kule Tipi Soğutucu / Ryzen 5 3600 OC 4.20GHz/4.5GHz Testleri

DenizAktaş

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
666
İsim
Deniz
keşke RGB modlarıda olsaymış mükemmel görünürmüş
Fanları kolayca çıkıyor herhangi bir 120 mm ARGB fan takabilirsin bence çok şık olur. 120mm olan bütün fanlar uyumlu
Ama bence üstündeki fanlar da çok şık :D

VitoScaletta

80+ Gold
Fanları kolayca çıkıyor herhangi bir 120 mm ARGB fan takabilirsin bence çok şık olur. 120mm olan bütün fanlar uyumlu
Ama bence üstündeki fanlar da çok şık :D
zaten önemli olan fanları değilmi bu arada böyle soğutması çok iyi hemde kontrol edilir rgb si olan fiyatıda böyle uygun soğutucu varmı

DenizAktaş

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
666
İsim
Deniz
zaten önemli olan fanları değilmi bu arada böyle soğutması çok iyi hemde kontrol edilir RGB si olan fiyatıda böyle uygun soğutucu varmı
Bildiğim kadarıyla şuan bundan daha fiyat performans bir işlemci soğutucu yok.
Başlarda sadece bir mağaza satıyordu baktılar satışlar iyi şimdi bir kaç mağaza satıyor ürünü :D

Bildiğim kadarıyla şuan bundan daha fiyat performans bir işlemci soğutucu yok.
Başlarda sadece bir mağaza satıyordu baktılar satışlar iyi şimdi bir kaç mağaza satıyor ürünü :D

her ne kadar biri 6 biri 4 ısı borulu olsa da Fiyat / Performans olarak bununla yarışamaz şahsen bu modeli kullanıyordum fakat şimdiki sistemimde ramlere sıkıntı çıkartacağı için kullanmadım. Bir ara test edip uzay montaj yük altında R5 1600AF de nasıl sonuç verdiğini aktarırım.

DenizAktaş

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
666
İsim
Deniz

her ne kadar biri 6 biri 4 ısı borulu olsa da Fiyat / Performans olarak bununla yarışamaz şahsen bu modeli kullanıyordum fakat şimdiki sistemimde ramlere sıkıntı çıkartacağı için kullanmadım. Bir ara test edip uzay montaj yük altında R5 1600AF de nasıl sonuç verdiğini aktarırım.
O soğutucuyu denemedim ama dediğiniz gibi attığınız soğutucunun 4 adet bakır borusu var T6 nın ise 6 adet. Test sonuçlarınızı bekliyorum T6'nın test sonuçlarıyla karşılaştırırız. Tabi işlemcilerimiz farklı ama olsun ısı değerlerini görmüş oluruz.

Edit: Ayrıca attığınız soğutucunun fanları 92mm. T6'nın fanları ise 120mm yani daha büyük. Yine de sonuçları merak ettim

O soğutucuyu denemedim ama dediğiniz gibi attığınız soğutucunun 4 adet bakır borusu var T6 nın ise 6 adet. Test sonuçlarınızı bekliyorum T6'nın test sonuçlarıyla karşılaştırırız. Tabi işlemcilerimiz farklı ama olsun ısı değerlerini görmüş oluruz.

Edit: Ayrıca attığınız soğutucunun fanları 92mm. T6'nın fanları ise 120mm yani daha büyük. Yine de sonuçları merak ettim
X94 modelinin bir artı yanı 2 ayrı radyatör bloğunun bulunması ve 3. fanı takabilme imkanı sunması.

dk-cc-x94-bl-rd07.jpg

DenizAktaş

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
666
İsim
Deniz
X94 modelinin bir artı yanı 2 ayrı radyatör bloğunun bulunması ve 3. fanı takabilme imkanı sunması.

Evet o özelliği güzelmiş ama dediğim gibi bunun 4 adet bakır borusu var birde soğutucunun işlemciyle temas ettiği yer alüminyum mu acaba merak ettim(Bakır borular dışında)
Çünkü T6 da o bölge tamamen bakır yani işlemci üzerinden 6 adet bakır boru geçerek işlemcinin tamamını kapatıyor.
Test sonuçlarınızı bekliyorum bakalım dediğiniz kadar iyi mi ben de merak ettim açıkcası

Evet o özelliği güzelmiş ama dediğim gibi bunun 4 adet bakır borusu var birde soğutucunun işlemciyle temas ettiği yer alüminyum mu acaba merak ettim(Bakır borular dışında)
Çünkü T6 da o bölge tamamen bakır yani işlemci üzerinden 6 adet bakır boru geçerek işlemcinin tamamını kapatıyor.
Test sonuçlarınızı bekliyorum bakalım dediğiniz kadar iyi mi ben de merak ettim açıkcası
bakır borular dışında kanatlar ve blokların aliminyum olduğu yazıyor kendi sitesinde ..

DenizAktaş

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
666
İsim
Deniz
bakır borular dışında kanatlar ve blokların aliminyum olduğu yazıyor kendi sitesinde ..
Bu da bir eksi bence çünkü alüminyum bakıra göre daha çok ısı emer ama ısıyı daha yavaş iletir. Bakır ise tam tersi ısıyı az emmesine rağmen ısı iletimi çok iyidir. Eskiden bazı ekran kartlarının fanlarının çevresinde bakırdan daha ucuz olduğu için alüminyum bloklar olurdu tabi sonradan bakır veya nikel kaplı soğutuculara geçildi. Bunu da biraz ona benzettim Özetle bence alüminyum biraz eski bir sistem ama yine de hala test sonuçlarını merak etmiyor değilim

samet4747

80+ Platinum
Normalde anakartın kutusunda olması lazım ama yoksa internetten satın alman gerekir :(
bende alıcam ancak sığıcak mı diye korkuyorum sistemim da2

samet4747

80+ Platinum

Ekler

• WhatsApp Image 2020-07-03 at 15.58.21.jpeg
    WhatsApp Image 2020-07-03 at 15.58.21.jpeg
    204 KB · Hit: 197

DenizAktaş

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
666
İsim
Deniz
thermaltake v200
Mesaj otomatik birleştirildi:

stock soğutucu ile ekran kartı arası 2 parmak kadar nerydeyse ramlere sıfır duruyor
Evet o kasaya sığar.
T6 ramlerin uzunluğunu geçmiyor o yüzden ekran kartına da değmez.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,046,727
Üyeler
166,075
Son üye
dinozorkemiği
Top Bottom