Neler Yeni

Snowman T6 Ultra Kule Tipi Soğutucu / Ryzen 5 3600 OC 4.20GHz/4.5GHz Testleri

osman4242

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
63
İsim
osman
Merhaba, yaklaşık bir hafta önce işlemcim için bu soğutucuyu alıp alttaki konuda incelemiştim.
İnceleme:

Forumda Ryzen 5 3600 için sıcaklık problemi konuları çoğalınca bu soğutucunun birde test sonuçlarını göstermek istedim.
Bir haftanın sonunda bu soğutucudan hala gayet memnunum fiyatı performansına göre çok iyi görünüşü de çok şık kule tipi bir soğutucu.
Ryzen 5 3600 işlemcimi 4.20Ghz overclock olarak kullanıyorum normal ayarlarında daha iyi bir sonuç alabilirsiniz.
Testleri Prime95 ile stres testine sokarak gerçekleştirdim.
Merak ettikleriniz olursa sorabilirsiniz
Not: Soğutucunun içinden termal macun çıkıyor ama ben Arctic MX-4 2019 Edition termal macunu kullandım.

İşlemcinin boşta masaüstü sıcaklığı 32-35°C arası

Alıntıyı görüntüle

İşlemcinin Prime95 tam yük altında stres testi sıcaklığı 56-59°C Bir süre sonra 58°C sabit kalıyor.

Alıntıyı görüntüle

Montaj:

Montajı biraz uğraştırıyor çünkü biraz büyük bir soğutucu ama çok da zor değil ve buna değiyor. Kimisi anakartı sökerek montajlamış ben sadece ekran kartını sökerek kasanın içinde montajını gerçekleştirdim.
Soğutucunun iki adet mandalı var ve anakartın kutusundan çıkan fotoğraftaki bu iki aparatı anakartınıza montajlayıp soğutucunun mandallarını da bu aparatlara geçiriyorsunuz. Soğutucunun bağlantı ucunu da Anakartın üzerinde bulunan CPU Fan 1 slotuna takıyorsunuz ve bilgisayarınız hazır.

Alıntıyı görüntüle

Ürün linki:

Edit: Kasaya daha çok fan ekledim artık işlemcim bu testlerde olduğundan daha serin çalışıyor üstelik 4.4GHz.
1.1000 w güçle mi yaptın testleri? Yoksa anakart ihtiyacı kadar olan enerjiyi mi çekiyor? Ben 1.35000 güç ayarlıyorum 1.052 güçle çalışıyor

DenizAktaş

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
666
İsim
Deniz
1.1000 w güçle mi yaptın testleri? Yoksa anakart ihtiyacı kadar olan enerjiyi mi çekiyor? Ben 1.35000 güç ayarlıyorum 1.052 güçle çalışıyor
Ben buradaki testleri Auto voltajda yapmıştım genelde sabit 1.4V de çalışıyordu onu düzelttim. Hangi uygulamadan bakıyorsun voltajına? Core Temp mi?

Cüneytt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
140
İsim
Cüneyt Kurtululuş
Voltajını CPU-Z ile kontrol et. Core Temp voltaj verisini dikkate alma.
hocam selamlar bende b450m dragon anakart var 2x8 d30 xpg ram var 3200 mhz yükseklikten yana kaygım yok 175 mm yükseklik payı var kasada acaba ramlere değermi diye endişe ediyorum siz nasıl kullandınıız ramlarıniz tekmi yoksa 2x8 havadamı kalıyor soğutucu.

DenizAktaş

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
666
İsim
Deniz
hocam selamlar bende b450m dragon anakart var 2x8 d30 xpg ram var 3200 mhz yükseklikten yana kaygım yok 175 mm yükseklik payı var kasada acaba ramlere değermi diye endişe ediyorum siz nasıl kullandınıız ramlarıniz tekmi yoksa 2x8 havadamı kalıyor soğutucu.
Ramlerim 2x8 ve hayır ramlere hiç temas etmiyor havada da kalmıyor. Senin anakartında da temas etmeyecektir.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,302
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
ramler altında kalıyor anladığım kadarıyla raminizin modeli nedir acaba hocam
Ramler altında kalmıyor. Ram sağında kalıyor.
1596992610085.png

Top Bottom