DenizAktaş
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 672
- Konu Sahibi Konu Sahibi
En azından bir 5-6 kere kulllanabilirsin belki daha fazla.bunlar tek kullanımlık mı ? degılse kac kere surebılırım
En azından bir 5-6 kere kulllanabilirsin belki daha fazla.bunlar tek kullanımlık mı ? degılse kac kere surebılırım
TeşekkürlerEn azından bir 5-6 kere kulllanabilirsin belki daha fazla.
Nasıl yapcam onuEvet doğru takmışsın. Voltajı 1.25V yapıp tekrar dener misin. Fan hız ayarın da stock fana göre yapılmış 70 Dereceden sonra fulleniyor. İstersen onu da arttırabilirsin.
1.1000 w güçle mi yaptın testleri? Yoksa anakart ihtiyacı kadar olan enerjiyi mi çekiyor? Ben 1.35000 güç ayarlıyorum 1.052 güçle çalışıyorMerhaba, yaklaşık bir hafta önce işlemcim için bu soğutucuyu alıp alttaki konuda incelemiştim.
İnceleme:
Forumda Ryzen 5 3600 için sıcaklık problemi konuları çoğalınca bu soğutucunun birde test sonuçlarını göstermek istedim.
Bir haftanın sonunda bu soğutucudan hala gayet memnunum fiyatı performansına göre çok iyi görünüşü de çok şık kule tipi bir soğutucu.
Ryzen 5 3600 işlemcimi 4.20Ghz overclock olarak kullanıyorum normal ayarlarında daha iyi bir sonuç alabilirsiniz.
Testleri Prime95 ile stres testine sokarak gerçekleştirdim.
Merak ettikleriniz olursa sorabilirsiniz
Not: Soğutucunun içinden termal macun çıkıyor ama ben Arctic MX-4 2019 Edition termal macunu kullandım.
İşlemcinin boşta masaüstü sıcaklığı 32-35°C arası
Alıntıyı görüntüle
İşlemcinin Prime95 tam yük altında stres testi sıcaklığı 56-59°C Bir süre sonra 58°C sabit kalıyor.
Alıntıyı görüntüle
Montaj:
Montajı biraz uğraştırıyor çünkü biraz büyük bir soğutucu ama çok da zor değil ve buna değiyor. Kimisi anakartı sökerek montajlamış ben sadece ekran kartını sökerek kasanın içinde montajını gerçekleştirdim.
Soğutucunun iki adet mandalı var ve anakartın kutusundan çıkan fotoğraftaki bu iki aparatı anakartınıza montajlayıp soğutucunun mandallarını da bu aparatlara geçiriyorsunuz. Soğutucunun bağlantı ucunu da Anakartın üzerinde bulunan CPU Fan 1 slotuna takıyorsunuz ve bilgisayarınız hazır.
Alıntıyı görüntüle
Ürün linki:
![]()
Soğutucu & Fan - Kasa & Laptop Fanı - n11.com
Soğutucu & Fan ürünleri binlerce marka ve uygun fiyatları ile n11.com'da! Kampanyalı Soğutucu & Fan modelleri için hemen tıklayın.urun.n11.com
Edit: Kasaya daha çok fan ekledim artık işlemcim bu testlerde olduğundan daha serin çalışıyor üstelik 4.4GHz.
Ben buradaki testleri Auto voltajda yapmıştım genelde sabit 1.4V de çalışıyordu onu düzelttim. Hangi uygulamadan bakıyorsun voltajına? Core Temp mi?1.1000 w güçle mi yaptın testleri? Yoksa anakart ihtiyacı kadar olan enerjiyi mi çekiyor? Ben 1.35000 güç ayarlıyorum 1.052 güçle çalışıyor
Evet orda bi voltaj değeri vardı o sanıyorımBen buradaki testleri Auto voltajda yapmıştım genelde sabit 1.4V de çalışıyordu onu düzelttim. Hangi uygulamadan bakıyorsun voltajına? Core Temp mi?
Voltajını CPU-Z ile kontrol et. Core Temp voltaj verisini dikkate alma.Evet orda bi voltaj değeri vardı o sanıyorım
hocam selamlar bende b450m dragon anakart var 2x8 d30 xpg ram var 3200 mhz yükseklikten yana kaygım yok 175 mm yükseklik payı var kasada acaba ramlere değermi diye endişe ediyorum siz nasıl kullandınıız ramlarıniz tekmi yoksa 2x8 havadamı kalıyor soğutucu.Voltajını CPU-Z ile kontrol et. Core Temp voltaj verisini dikkate alma.
Ramlerim 2x8 ve hayır ramlere hiç temas etmiyor havada da kalmıyor. Senin anakartında da temas etmeyecektir.hocam selamlar bende b450m dragon anakart var 2x8 d30 xpg ram var 3200 mhz yükseklikten yana kaygım yok 175 mm yükseklik payı var kasada acaba ramlere değermi diye endişe ediyorum siz nasıl kullandınıız ramlarıniz tekmi yoksa 2x8 havadamı kalıyor soğutucu.
ramler altında kalıyor anladığım kadarıyla raminizin modeli nedir acaba hocamRamlerim 2x8 ve hayır ramlere hiç temas etmiyor havada da kalmıyor. Senin anakartında da temas etmeyecektir.
Ramler altında kalmıyor. Ram sağında kalıyor.ramler altında kalıyor anladığım kadarıyla raminizin modeli nedir acaba hocam
Ramler altta kalmıyor fanın hemen yanında kalıyor. Ramlerim Corsair Vengeance LPX 2x8ramler altında kalıyor anladığım kadarıyla raminizin modeli nedir acaba hocam
Hocam ürünü aldığın yerin linkini verirmisinRamler altta kalmıyor fanın hemen yanında kalıyor. Ramlerim Corsair Vengeance LPX 2x8