samet4747
80+ Platinum
teşşekür ederim alayım ozaman bendeEvet o kasaya sığar.
T6 ramlerin uzunluğunu geçmiyor o yüzden ekran kartına da değmez.
teşşekür ederim alayım ozaman bendeEvet o kasaya sığar.
T6 ramlerin uzunluğunu geçmiyor o yüzden ekran kartına da değmez.
Kardeşim benim 84 dereceye kadar çıktı. Şuan test devam ediyor. Yüzde 100 yük altında hala 84 derece bi sıkıntı mı var acabaMerhaba, yaklaşık bir hafta önce işlemcim için bu soğutucuyu alıp alttaki konuda incelemiştim.
İnceleme:
Forumda Ryzen 5 3600 için sıcaklık problemi konuları çoğalınca bu soğutucunun birde test sonuçlarını göstermek istedim.
Bir haftanın sonunda bu soğutucudan hala gayet memnunum fiyatı performansına göre çok iyi görünüşü de çok şık kule tipi bir soğutucu.
Ryzen 5 3600 işlemcimi 4.20Ghz overclock olarak kullanıyorum normal ayarlarında daha iyi bir sonuç alabilirsiniz.
Testleri Prime95 ile stres testine sokarak gerçekleştirdim.
Merak ettikleriniz olursa sorabilirsiniz
Not: Soğutucunun içinden termal macun çıkıyor ama ben Arctic MX-4 2019 Edition termal macunu kullandım.
İşlemcinin boşta masaüstü sıcaklığı 32-35°C arası
Alıntıyı görüntüle
İşlemcinin Prime95 tam yük altında stres testi sıcaklığı 56-59°C Bir süre sonra 58°C sabit kalıyor.
Alıntıyı görüntüle
Montaj:
Montajı biraz uğraştırıyor çünkü biraz büyük bir soğutucu ama çok da zor değil ve buna değiyor. Kimisi anakartı sökerek montajlamış ben sadece ekran kartını sökerek kasanın içinde montajını gerçekleştirdim.
Soğutucunun iki adet mandalı var ve anakartın kutusundan çıkan fotoğraftaki bu iki aparatı anakartınıza montajlayıp soğutucunun mandallarını da bu aparatlara geçiriyorsunuz. Soğutucunun bağlantı ucunu da Anakartın üzerinde bulunan CPU Fan 1 slotuna takıyorsunuz ve bilgisayarınız hazır.
Alıntıyı görüntüle
Ürün linki:
Soğutucu & Fan - Kasa & Laptop Fanı - n11.com
Soğutucu & Fan ürünleri binlerce marka ve uygun fiyatları ile n11.com'da! Kampanyalı Soğutucu & Fan modelleri için hemen tıklayın.urun.n11.com
Edit: Kasaya daha çok fan ekledim artık işlemcim bu testlerde olduğundan daha serin çalışıyor üstelik 4.4GHz.
Kardeşim benim 84 dereceye kadar çıktı. Şuan test devam ediyor. Yüzde 100 yük altında hala 84 derece bi sıkıntı mı var acaba
Sıcaklık sonuçları yüksek çıkmış. Olabilecek nedenler:Kardeşim benim 84 dereceye kadar çıktı. Şuan test devam ediyor. Yüzde 100 yük altında hala 84 derece bi sıkıntı mı var acaba
Mesaj otomatik birleştirildi:
Yanlış montajdan kastın nedir?Sıcaklık sonuçları yüksek çıkmış. Olabilecek nedenler:
-Yanlış montaj
-Yüksek voltaj
-Kötü termal macun
-Birde 3.9GHz'e mi sabitledin? Yoksa boostluyor mu?
-Hava almayan kasa
-Yanlış CPU Bios ayarları
-Düşük fan hızı ayarı
Gigabyte B450M S2H'de varmı?Normalde anakartın kutusunda olması lazım ama yoksa internetten satın alman gerekir
AMD4 / AM4 - RYZEN İŞLEMCİ FAN SOĞUTUCU AYAĞI - AMD4 BRACKET - AM4 BRACKET Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
AMD4 / AM4 - RYZEN İŞLEMCİ FAN SOĞUTUCU AYAĞI - AMD4 BRACKET - AM4 BRACKET en uygun fiyatı GittiGidiyor'da! AMD4 / AM4 - RYZEN İŞLEMCİ FAN SOĞUTUCU AYAĞI - AMD4 BRACKET - AM4 BRACKET incelemesi, yorumlar, özellikleri, fiyat ve taksit seçenekleri için tıklayın!www.gittigidiyor.com
Tamam montajı doğru yapmışsın. Bazıları soğutucu üzerindeki havayı içeri çeken fan ile egzoz fanının yerlerini ters takıyorlar böylece kasa fanlarıyla cpu soğutucu fanları çakışıyor ve kasa içinde hava akışı duruyor.Yanlış montajdan kastın nedir?
Arctic mx4 macun sürdüm.
Voltaj ayarım ekte.
Kasa thermaltake v200 600w
Cpb açık
Standart fan ayarı
Sorun nerde şimdi?
Fanı 2 kere macunladım çıkarttım taktım ve test ettim. 84 ten sonra derecesi62 ye falan düştü ara ara 73e falanda çıktı geri62 ye düştü.
EvetGigabyte B450M S2H'de varmı?
Kanka 42 yaptım 92lere çıktı ya. Ya fan bozuk yada ben hatalı bir şeyler yapıyorum. Doğru taktığımdan emin miyiz?Tamam montajı doğru yapmışsın. Bazıları soğutucu üzerindeki havayı içeri çeken fan ile egzoz fanının yerlerini ters takıyorlar böylece kasa fanlarıyla cpu soğutucu fanları çakışıyor ve kasa içinde hava akışı duruyor.
Termal macun güzel.
Voltaj ayarın bence bi tık yüksek voltajı biraz düşürüp test edebilirsin.
İşlemci frekansını 40 yerine 42 yapabilirsin. Dilersen 43 de yapabilirsin ama bu seferde detaylı stabilite testleri yapman gerek voltajı da ona göre ayarlayarak.
Fan hızını Full Speed'e alabilirsin ben de o ayarda kullanıyorum benimki ses yapmıyor. Tabi bir başkasında sesli çalışıyormuş bence dene bir zararı yok.
62 Dereceler o kasa için çok değil. Birde dediklerimi yaptıktan sonra tekrar test et.
Evet
Evet doğru takmışsın. Voltajı 1.25V yapıp tekrar dener misin. Fan hız ayarın da stock fana göre yapılmış 70 Dereceden sonra fulleniyor. İstersen onu da arttırabilirsin.Kanka 42 yaptım 92lere çıktı ya. Ya fan bozuk yada ben hatalı bir şeyler yapıyorum. Doğru taktığımdan emin miyiz?
peki önerebileçğin bi termal macun varmı ?Merhaba, yaklaşık bir hafta önce işlemcim için bu soğutucuyu alıp alttaki konuda incelemiştim.
İnceleme:
Forumda Ryzen 5 3600 için sıcaklık problemi konuları çoğalınca bu soğutucunun birde test sonuçlarını göstermek istedim.
Bir haftanın sonunda bu soğutucudan hala gayet memnunum fiyatı performansına göre çok iyi görünüşü de çok şık kule tipi bir soğutucu.
Ryzen 5 3600 işlemcimi 4.20Ghz overclock olarak kullanıyorum normal ayarlarında daha iyi bir sonuç alabilirsiniz.
Testleri Prime95 ile stres testine sokarak gerçekleştirdim.
Merak ettikleriniz olursa sorabilirsiniz
Not: Soğutucunun içinden termal macun çıkıyor ama ben Arctic MX-4 2019 Edition termal macunu kullandım.
İşlemcinin boşta masaüstü sıcaklığı 32-35°C arası
Alıntıyı görüntüle
İşlemcinin Prime95 tam yük altında stres testi sıcaklığı 56-59°C Bir süre sonra 58°C sabit kalıyor.
Alıntıyı görüntüle
Montaj:
Montajı biraz uğraştırıyor çünkü biraz büyük bir soğutucu ama çok da zor değil ve buna değiyor. Kimisi anakartı sökerek montajlamış ben sadece ekran kartını sökerek kasanın içinde montajını gerçekleştirdim.
Soğutucunun iki adet mandalı var ve anakartın kutusundan çıkan fotoğraftaki bu iki aparatı anakartınıza montajlayıp soğutucunun mandallarını da bu aparatlara geçiriyorsunuz. Soğutucunun bağlantı ucunu da Anakartın üzerinde bulunan CPU Fan 1 slotuna takıyorsunuz ve bilgisayarınız hazır.
Alıntıyı görüntüle
Ürün linki:
Soğutucu & Fan - Kasa & Laptop Fanı - n11.com
Soğutucu & Fan ürünleri binlerce marka ve uygun fiyatları ile n11.com'da! Kampanyalı Soğutucu & Fan modelleri için hemen tıklayın.urun.n11.com
Edit: Kasaya daha çok fan ekledim artık işlemcim bu testlerde olduğundan daha serin çalışıyor üstelik 4.4GHz.
Ben linkteki termal macunu kullandım çok da memnun kaldım. Öneririm.peki önerebileçğin bi termal macun varmı ?
bunlar tek kullanımlık mı ? degılse kac kere surebılırımBen linkteki termal macunu kullandım çok da memnun kaldım. Öneririm.
Overclock Ürünleri Modelleri ve Fiyatları - n11
Overclock Ürünleri ürünleri binlerce marka ve modelleri ile n11'de. Uygun fiyatlı Overclock Ürünleri çeşitleri ve özellikleri için hemen tıklayın.urun.n11.com