Jnwander
80+ Silver
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 2,237
- İsim
- Kadir Tunç
Şimdi anladım sağolasın.Nededini sana hemen söyliyeyim. Aslında çok iyi soğutuyor ama Prime95 SmallFFT testi sistemi tamamen yüke soktuğundan dolayı bir soğutucunun yükte tam olarak nasıl soğuttuğunu öğrenebiliriz ve o.c noktasında stabilite testini en iyi bu test ile yapabiliriz.
Arkadaş yükte diyerek oyun içi değerini gösteriyor ancak bu değer yükteki değeri ile uzaktan yakından alakası yok bu yüzden SmallFFt testi istedim ama salladığından dolayı bir türlü yapamadı.
Oyun üzerindeki testlerden konuşacak olursak eğer, işlemciyi en fazla zorlayan oyunlardan biri olan Odyssey'de 43-45 derece görüyorum. Ama bu değerin yükteki sıcaklık değeri olmadığını bildiğimden dolayı bu değeri öne sürmüyorum.
Core Temp özellikle eski sistemlerde doğru değer göstermemesinden ötürü de HWİnfo ile birlikte sıcaklık değerlerini istedim.
Sizce 1.55v ile yükte 55 derece görülebileceği akla mantığa sığıyor mu? Bence sığmıyor. Bu yüzden insan gibi test istedim ama arkadaş doğru değerleri söylemediğinden dolayı dansöz gibi kıvırıp durdu.
PWM fan açık değil bu arada 1200rpm fan hızı bulunmakta. En son PWM açmayı unutmuşum.
Soğutucu alınca kendi işlemcime aynı testi deneyeceğim çünkü şimdi yaparsam stok fan ile bütün evi ısıtır muhtemelen. (3500x kullanıyorum)
Bende t6 ultra veya t6 düşünüyorum ama t6 ultra daha sıcak bakıyorum sebebi biraz da görünüm istediğim için rainbow olması daha çok hoşuma gidiyor.Hd 3.0 zaten kasaya sığmıyor.