NightWish2434
80+ Silver
- Katılım
- 29 Ekim 2022
- Mesajlar
- 4,830
Tulumba harbili çok iyi yaAlıntıyı görüntüle
Tulumbadan başka tatlımı varmış lan.
Tulumba harbili çok iyi yaAlıntıyı görüntüle
Tulumbadan başka tatlımı varmış lan.
Klasiği daha güzel bu tartışılmaz ancak ben klasiğini yiyince içim yanıyor ve mahfediyor beni.Arkadaşlar çok garip gelebilir ama ben soğuk baklava yı hiç ymedim sonra bugün yiyem dedim gerçekten fena değil çoğnluk soğuk baklava der ama bende bariz klasik daha iyi geldi hangisi daha iyi sizce?
İyi yerden almazsan hepsi bayat gibi gelir.Tulumba harbili çok iyi ya
İyi yer derken? Gurmesi oldum. Cileklisi muzlusunu bile denedim. Tazesini bayatını iyi bilirim. Yağdan 30 dakika önce çıkmış olan idealdir. Tabi subelesmis yerlerde taze bulmak zorlaşıyor.İyi yerden almazsan hepsi bayat gibi gelir.
Ben lokmayı daha çok severim aslında...
Eskiden Osmanlı tulumbacısı vardı 1 liraya işaret parmağı büyüklüğinde tulumba alır yerdik.İyi yer derken? Gurmesi oldum. Cileklisi muzlusunu bile denedim. Tazesini bayatını iyi bilirim. Yağdan 30 dakika önce çıkmış olan idealdir. Tabi subelesmis yerlerde taze bulmak zorlaşıyor.
O bahsettiğin işaret parmağı büyüklüğündeki tulumbadan bahsediyorum zaten. Aşırı kalın. 1 tane yemek bile yetiyor.Eskiden Osmanlı tulumbacısı vardı 1 liraya işaret parmağı büyüklüğinde tulumba alır yerdik.
Çikolatalı portakallı say babam say, Fakat yeni taşındığım yerde bir pastane var sadece ramazanda tulumba için çalışıyor adamlar.
Çıtır çıtır arkadaş !
Alıntıyı görüntüle
Tulumbadan başka tatlımı varmış lan.
TR'de çoğu kişi güzel soğuk baklava yememiştir, eminim. Soğuk baklava'nın üretildi yeğer Diyarbakır, forumda Diyarbakırda oturanlar bilir. En güzel yer Sıtkı Usta yapar. Dondurma ile birlikte de mükemmel gidiyor. Sıtkı Ustu dışındaki Soğuk Baklavalar bana göre kötüdür.Soğuk baklava diyenlerin çoğu popüler kültür kolesidir. Ne kadar iyi olsada çok fazla süt olduğu için mide bulandırıyor. Hele o kat kat kağıt gibi çatır çatır eden katlar hamura dönünce iyice yenilmez hale geliyor. İçinde fındık fıstık olmasida hiç farketmiyor. Bana göre çatır çutur eden baklava > yeni baklava
Umarım bir gün yemek nasip olur. İstanbul'da en iyi yapan yerlerden yedim fakat bana göre değil suanlikTR'de çoğu kişi güzel soğuk baklava yememiştir, eminim. Soğuk baklava'nın üretildi yeğer Diyarbakır, forumda Diyarbakırda oturanlar bilir. En güzel yer Sıtkı Usta yapar. Dondurma ile birlikte de mükemmel gidiyor. Sıtkı Ustu dışındaki Soğuk Baklavalar bana göre kötüdür.
Popüler kültür kölesi ne alaka arkadaşım. öyle bir şeyin varlığından haberim bile yoktu. Bir kere karşıma çıktı ve yedim. Sonra bütün tatlılar yabancı gelmeye başladı. Şerbet bana göre tatlıları çoooook fazla tatlı yapıyor. O kadar tatlı yemek isteyen gitsin ağzına bir yemek kaşığı toz şeker koysun. Soğuk baklava en mükemmel tatlıdır.Soğuk baklava diyenlerin çoğu popüler kültür kolesidir. Ne kadar iyi olsada çok fazla süt olduğu için mide bulandırıyor. Hele o kat kat kağıt gibi çatır çatır eden katlar hamura dönünce iyice yenilmez hale geliyor. İçinde fındık fıstık olmasida hiç farketmiyor. Bana göre çatır çutur eden baklava > yeni baklava