Neler Yeni

Son Dakika: Maymun Çiçeği Vakası Nedir?

yigitern

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
505
İsim
yigitern
Maymun Çiçeği Nedir?
Bu virüs hakkında kısa bir araştırma yapmak istedim ve yeni bir virüs olmadığını öğrendim. Maymun adını alması da 1958 yılına dayanıyor. O sırada maymunlardaki bir salgın sonrası keşfedildi. Ancak çoğunlukla maymunlardan insanlara geçmiyor. Daha küçük; sincaplar, fareler, sıçanlar gibi hayvanlardan insanlara geçişi daha sık görülüyor.
Her hangi bir fotoğrafını bulamadım fakat fotoğrafını bulduğumda buraya ekleyeceğim.

Virüs Nasıl Bulaşıyor?
İnsandan insana vücut sıvılarından geçebiliyor, buna ağızdan çıkan salya v.b sıvılar da dahil. Bu virüs korana virüsü gibi havada asılı kalmaktan ziyade daha çok yakın temas ile bulaşıyor daha doğru dille söylemek gerekirse ilişkide olmanız gerekiyor. Virüsün kuluçka evresi 21 güne kadar çıkabilmekte ve bu kuluçka döneminde virüs bulaşıcı olmamakta. Virüsün bulaşması için semptomların bir miktar başlamış olması lazım. Virüsün cinsel ilişki sırasında geçme olasılığı da var.
Virüsün Tedavisi Mümkün mü?
Şu anda bunun hakkında net bir bilgim yok fakat internet sitelerinde bulduğum açıklamalar şu şekilde: Spesifik bir tedavi yok bu virüse karşı. Doğrudan bir ilaç yok şu anda ama virüse yakalananların büyük çoğunluğu hastalığı hafif geçiriyor. Hafif olanların Batı Afrika'dan geldiğini varsayıyoruz. Ama orada bile yüzde 1 bile olsa ölümcül bir durum
olabilir. Binlerce kişiye bulaşırsa o zaman ölümler başlayabilir.

Konuyla ilgili yorumlarınızı merak ediyorum.

Son düzenleme:

Oguzhansah

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,589
İsim
Oğuzhan Şahin
Türkiye'de ilk vaka görülmüş bile o.O2

yigitern

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
505
İsim
yigitern
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Satriani

80+ Bronze
Virüs Nasıl Bulaşıyor?
İnsandan insana vücut sıvılarından geçebiliyor, buna ağızdan çıkan salya v.b sıvılar da dahil. Bu virüs korana virüsü gibi havada asılı kalmaktan ziyade daha çok yakın temas ile bulaşıyor daha doğru dille söylemek gerekirse ilişkide olmanız gerekiyor. Virüsün kuluçka evresi 21 güne kadar çıkabilmekte ve bu kuluçka döneminde virüs bulaşıcı olmamakta. Virüsün bulaşması için semptomların bir miktar başlamış olması lazım. Virüsün cinsel ilişki sırasında geçme olasılığı da var.

MasterOfPuppets

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
603
İsim
Gokhan
Ya yeter ya zaten 17 18 sene hiç oldu. Kalan kısmında da zaten eziyet içinde yaşamaya devam ederken bir de hastalıklarla uğraşır olduk.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,067
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Umarım yine pandemi günleri bizi beklemiyordur..

yigitern

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
505
İsim
yigitern
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Oguzhansah

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,589
İsim
Oğuzhan Şahin

Kontfire

80+ Silver
İngilterede ki bir fetiş partisinden yayılmış Avrupa'ya sanırsam. Bir haber okumuştum.

toma_06

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
924
İsim
Efe
Maymun Çiçeği Nedir?
Bu virüs hakkında kısa bir araştırma yapmak istedim ve yeni bir virüs olmadığını öğrendim. Maymun adını alması da 1958 yılına dayanıyor. O sırada maymunlardaki bir salgın sonrası keşfedildi. Ancak çoğunlukla maymunlardan insanlara geçmiyor. Daha küçük; sincaplar, fareler, sıçanlar gibi hayvanlardan insanlara geçişi daha sık görülüyor.
Her hangi bir fotoğrafını bulamadım fakat fotoğrafını bulduğumda buraya ekleyeceğim.

Virüs Nasıl Bulaşıyor?
Virüsün Tedavisi Mümkün mü?
Şu anda bunun hakkında net bir bilgim yok fakat internet sitelerinde bulduğum açıklamalar şu şekilde: Spesifik bir tedavi yok bu virüse karşı. Doğrudan bir ilaç yok şu anda ama virüse yakalananların büyük çoğunluğu hastalığı hafif geçiriyor. Hafif olanların Batı Afrika'dan geldiğini varsayıyoruz. Ama orada bile yüzde 1 bile olsa ölümcül bir durum

olabilir. Binlerce kişiye bulaşırsa o zaman ölümler başlayabilir.

Konuyla ilgili yorumlarınızı merak ediyorum.
aşısı var diye biliyorum.

yigitern

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
505
İsim
yigitern
iki aşısı var diye biliyorum ve bu aşılardan birisi çiçek aşısı fakat artık kullanılmıyormuş ve kullanılsa bile %85 etkili oluyormuş bir diğeri ise maymun çiçeği virüsüne fakat çok nadir görüldüğü için kullanılmıyormuş afrikayı ziyaret eden kişilere uygulanıyormuş bu aşı fakat bu virüs eğer artmaya başlarsa seri üretime geçilebilirmiş.
aşısı var diye biliyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,487
Üyeler
164,507
Son üye
UmutZenk
Top Bottom