Sorun bende mi piksel görüntü??

burak1229

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba, birkaç gün önce Acer SB241y 75Hz 1ms IPS monitörü aldım
Monitörden genel olarak memnunum ama daha önce 1400x900 monitörden 1080P'ye geçince piksellerin daha az göze batacağını düşünüyordum ama resimde gözüktüğü gibi özellikle beyaz mavi renklerde pikseller oldukça belli oluyor
Sorun bende mi? Alışamadığım için garip mi geliyor? Yoksa monitörde mi? Teşekkürler.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Görsel

Ekler

• IMG_20221020_102808.jpg
    IMG_20221020_102808.jpg
    2.6 MB · Hit: 73
Monitörden genel olarak memnunum ama daha önce 1400x900 monitörden 1080P'ye geçince piksellerin daha az göze batacağını düşünüyordum ama resimde gözüktüğü gibi özellikle beyaz mavi renklerde pikseller oldukça belli oluyor
Sorun bende mi? Alışamadığım için garip mi geliyor? Yoksa monitörde mi? Teşekkürler.

Görsel
monitör çözünürlüğü arttıkça piksel sayısıda artıcak ve daha küçük gözükür parlaklığı kısmayı falan denedin mi

monitör çözünürlüğü arttıkça piksel sayısıda artıcak ve daha küçük gözükür parlaklığı kısmayı falan denedin mi
veya monitörün ayarlarında varsa keskinlik ayarıyla falan oynayabilirsin

veya monitörün ayarlarında varsa keskinlik ayarıyla falan oynayabilirsin
Parlaklığı kıstım farklı modlarda denedim oyunlarda falan sorun yok ama nedense masaüstünde ytde falan gözüme batıyor bunlar

Arama kısmına "Gelişmiş sistem ayarlarını görüntüle" yaz Gelişmiş sekmesi altındaki Ayarlara tıkla.
Görsel Efektler sekmesi altındaki seçeneklerden En iyi görünüm için ayarla diyip kaydet veya aşağıdaki seçeneklerden kafana göre seç.

Haricinde yapmış olduğun permons ayarlamalarıda sebep olmuş olabilir.

Ama eski monitörüne göre daha iyi olması zaten beklenemez monitör boyutu ile çözünürlük artmış. Boyut sabit kalırsa dediğin anca olur.

Arama kısmına "Gelişmiş sistem ayarlarını görüntüle" yaz Gelişmiş sekmesi altındaki Ayarlara tıkla.
Görsel Efektler sekmesi altındaki seçeneklerden En iyi görünüm için ayarla diyip kaydet veya aşağıdaki seçeneklerden kafana göre seç.

Haricinde yapmış olduğun permons ayarlamalarıda sebep olmuş olabilir.

Ama eski monitörüne göre daha iyi olması zaten beklenemez monitör boyutu ile çözünürlük artmış. Boyut sabit kalırsa dediğin anca olur.
Yani böyle görünmesi normal servis veya iade gerekmez değil mi ben biraz mükemmelliyetçi yaklaşıyorum sanırım

Görsel
sana yardımcı olamayacağım fakat bir sorum var o kadar para verip de bu monitörü mü aldınız harbiden

18,5" ten 24 e geçince bende de öyle oldu zamanla göze batmıyor

Yani böyle görünmesi normal servis veya iade gerekmez değil mi ben biraz mükemmelliyetçi yaklaşıyorum sanırım
Gerekmez pikselleri sayabilmek kusur sayılmıyor 😁
Mesela 24 ile 27 veya 32 inç 1080p monitör incelemelerine baksan dediğim olayı daha bariz görürsün.
Aynı alanda daha fazla veya daha az piksel olmasının farkı elbet olacak.
24inç 1080p için önerilen en üst boyut. 27 32 inçe 1080p uzak mesafeden kullanılmayacaksa önerilmez.

Geri