Neler Yeni

Spor Programı Önerisi

enessss

80+
Katılım
24 Mayıs 2020
Mesajlar
76
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
enes dursun
Olacağım ameliyatları olmuş veya bilen kişiler bu ameliyatlar hakkında da bilgi veya tavsiye verirse memnun olurum:)
Merhaba öncelikle basitçe kendimden bahsedeyim. 20 yaşında 177 boyunda 70-71kg civarlarında birisiyim. Spora bundan 19-20 ay önce başladım ve en iyi olduğum dönem geçtiğimiz yazdı. Üniversite, staj, iş filan derken ara sıra programımı aksattım.(Bazen 1 ay bazen 1 hafta bu durum değişti) Uzun zamandır sadece 3 gün giderek spor yapıyorum. Aktif olarak herhangi bir supplement kullanmıyorum. Tavsiye verecekler için aşama aşama yazacağım daha net olması için.

Antreman Programı: Hem işten dolayı önceden de okuldan dolayı ve sosyal hayatımı veya diğer hobilerimi aksatmadan spor yapmak için haftada 3 gün gidiyorum. Çok uzun zamandır bu durum böyle. Çok iyi de verim almıştım. Bazı düzensiz beslenme dönemlerimden ve bulk yapmaya çalışıp başarısız geçirdiğim bir dönemden dolayı eskiye göre daha formsuz daha yağlıyım. Öncelikle şöyle bir durumum var. Bu yaz yani 1-2 ay sona 2 adet ameliyat olacağım ve staj bittiğinde okul için 800km uzağa gitmem gerekecek. Bundan dolayı 1 ay kadar spor yapamayacağım. Olacağım ameliyatlardan ilki göz ameliyatı akıllı mercek veya lazer göz ameliyatı olacağım. İkinci ameliyat ise burun estetiği yani rinoplasti ameliyatı bu ameliyatlardan dolayı 3-4-5 ay civarı spor yapamayabilirim. Doktor ne derse gibi bir durum var. Ameliyatlardan önce de 1 ay spor yapamayacağımı düşünürsek uzun bir süre yapamayacağım. Şuanki kısıtlı süremde sizden yardım istediğim program şu hem yaptığım göbeği beldeki simidi ve yağı atabileceğim hemde kaslar için olumlu geçireceğim bir program olması. Bu uzun süre spor yapamasam da formumun elden geldiğince kötü kalmaması. En uygun program ne olursa sizden bekliyorum.

Beslenme Programı: Ben maalesef ki çok sevdiğim için ve bağımlısı olduğum için gazlı içecekleri biraz fazla tüketiyorum günde 1-1.5lt civarında kola veya gazlı içecek tüketimim var. Tamamen bırakılabileceğimi sanmıyorum ama elimden geldiğince azaltacağım. En iyi dönemim dediğim çok beğendiğim zamanda da tüketiyordum ama bu seviye de değildi. Nasıl bir beslenme tercih etmeliyim bu yağ yakım döneminde? Nasıl beslenmem daha uygun olur?

Supplement Kullanımı: Zamanında creatine ve pre-workout kullanıyordum. Artılarını yeterince gördüm ama doktorun kan değerlerimi yüksek bulmasından dolayı bırakmıştım. Tekrar pre-workout kullanmayı düşünüyorum. Uygun bütçeli şekilde pre-workout önerirseniz sevinirim veya kullanmalı mıyım diye öneriniz varsa bekliyorum. Creatine konusunda çoğu kaynak etkisi yok dese de saçlarımı dökmesinden korkmamdan dolayı kullanmayı düşünmüyorum. Bu konuda da fikirlerinizi tavsiyelerinizi bekliyorum.

Şuan ki Programım: (Karın kası programım yok vereceğiniz programda olursa sevinirim.)
Pazartesi:
İncline Press 3 set tükeniş genelde piramit set şeklinde yapıyorum setlerimi belli bir tekrar aralığım yok.
Fly Machine 3 set tükeniş
Bench Press 3 set tükeniş
Cable Crossover 3 set tükeniş
Shoulder Press 3 set tükeniş
Lateral Raise 4 set dropset

Çarşamba:
Barfiks 3 set tükeniş
Lat Pulldown 3 set tükeniş
Seated Cable Row 3 set tükeniş
Barbell Row 3 set tükeniş
Deadlift 3 set tükeniş
Dumbell Curl 3 set tükeniş
Hammer Curl 3 set tükeniş
Z bar Curl 3 set tükeniş

Cuma:
Triceps Pushdown 3 set tükeniş
Triceps Pushdown 3 dropset
Skullcrusher 3 set tükeniş
Face Pull 3 set tükeniş
Fly makinasında ters oturarak arka omuz 3 set tükeniş
Squat 3 set tükeniş
Leg Press 3 set tükeniş
Leg Extension 3 set tükeniş
Leg Curl 3 set tükeniş
Calf Raise 3 set tükeniş
 

Light

80+ Bronze
Katılım
23 Mayıs 2021
Mesajlar
669
Dahası  
Reaksiyon skoru
310
İsim
Arda Yıldırım
Hocam aynı bölge için 5 farklı hareketi tek günde girip bir de üstüne tükeniş yapabiliyorsanız valla helal olsun. Yağ yakımı için eğimi arttırıp 5 hızında günlük 30-40 dakika yürürseniz faydası dokunacaktır ancak beslenme kötü olduktan sonra bunun etkisini ne kadar görürsünüz bilemiyorum.
 
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
914,390
Mesajlar
8,366,687
Üyeler
141,830
Son üye
lifed
Top Bottom