Neler Yeni

Spora Başlamadan Bilmem Gerekenler

Besim Tibuk

80+ Gold
Haftaya spora başlamak istiyorum. Spor salonunda arkadaşım var onunla da konuşacağım ama buradan da fikir almak istedim. Malum havalar sıcak, sporda ne giymeliyim?

Not: Her konuda öneri/tavsiyeye açığım.

Aybars Han

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,586
İsim
İsmi ismi.
ehehehe bu tavsiyeleri bana da verin beyler ben de açacaktım bu konudan

1905

80+ Silver
düz t-shirt altına da şort veya eşofman. fazla üstünde durman gerekmiyor kanka. yanına da spor sonrası giyecek bir şeyler al spor sonrası üstünü değiştirirsin terli terli durmazsın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
138
İsim
ÖZGÜR KAPTAN
Haftaya spora başlamak istiyorum. Spor salonunda arkadaşım var onunla da konuşacağım ama buradan da fikir almak istedim. Malum havalar sıcak, sporda ne giymeliyim?

Hacam benim verebilicegim tek tavsiye düzgün bir hocası olan spor salonuna gidin ve mümkünse sabah kalabalık değilken gidin zaten hoca iyiyse devamı geliyor benim gittiğim yerde hoca hem iyi değildi hem ilgilenmiyordu çok siz o hataya dusmeyin

Besim Tibuk

80+ Gold
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
düz t-shirt altına da şort veya eşofman. fazla üstünde durman gerekmiyor kanka. yanına da spor sonrası giyecek bir şeyler al spor sonrası üstünü değiştirirsin terli terli durmazsın.
O halde şort + t-shirt alıyorum hocam. Çantaya da t-shirt eşofman atarım. Havlu getirmem gerek, değil mi?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hacam benim verebilicegim tek tavsiye düzgün bir hocası olan spor salonuna gidin ve mümkünse sabah kalabalık değilken gidin zaten hoca iyiyse devamı geliyor benim gittiğim yerde hoca hem iyi değildi hem ilgilenmiyordu çok siz o hataya dusmeyin
Hocam çevremde bir yer var arkadaşlarım orada hocası da çok iyiymiş.

Montofteam

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
697
İsim
Eren

Havlu al düzgün yanına sakın desenli falan alayım deme. Kıyafetleri özellikle bol almak mantıklı daha rahat yaparsın hareketleri tabi aşırı bol olmayacak onun dışında protein tozuymuş oymuş buymuş boşver şu an sadece spora odaklan ve protein içeren besinleri tüketmeye çalış yeter o sana bir de ego lifting yapma derin yavaş yavaş hafif kilolarla başla.

Besim Tibuk

80+ Gold
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kıyafetleri özellikle bol almak mantıklı daha rahat yaparsın hareketleri tabi aşırı bol olmayacak
Oversize giyerim genelde zaten hocam. Havluyu da desensiz alırım. Eyvallah

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,782
İsim
.

İlk önce temiz bir şekilde gitmeni şiddetle öneriyorum çünkü ter kokusu orda çekilmez bir koku.Yanına alacaklar olarak ise Spor ayakkabı,kıyafetlerin(Spor için tişört,şort,çorap),Temiz havlu,Deodarant veya güzel bir koku al yanına.Spor yapama konusuna gelince hareketleri tam olarak doğru formda yapmaya çalış ve ego'nu değilde daha çok kaslarını çalıştır ve spora odaklan.

imribiy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
691
İsim
Emre
İlgilendiği Kategoriler
Hardware, operating systems, overclocking, mountaineering, simracing, motorsports
Steam
imribiy
Twitter
imribiy
Discord
dsc.gg/xos, imribiy#0001
- Dünya rekoru kırmıyorsan veya dünyanın en saçma formuyla egzersiz yapmıyorsan kimse sana dikkat etmeyecek, herkes beni izliyor düşüncesinden vazgeçip rahatla.
- İlk aylardan supplement batağına düşme, diyetinde protein ağırlıklı yiyeceklere yer vermek bile ilk 6 ay işini fazlasıyla görecek, salonda sana supplement satmaya çalışan hocaların ağına düşme. Belki protein tozu.
- Sürekli program değiştirip durma, 5x5 gibi bir programla hem hareket formlarını öğren hem stabilizör kaslarını geliştir belli bir güç kazanımı elde et. Yani en azından 6 ay kadar bir programa sadık kal.
- Havlu kullan, soyunma odasında yarım şişe deodorant sıkma.
- Uyuduğun süre çok önemli

Besim Tibuk

80+ Gold
- Dünya rekoru kırmıyorsan veya dünyanın en saçma formuyla egzersiz yapmıyorsan kimse sana dikkat etmeyecek, herkes beni izliyor düşüncesinden vazgeçip rahatla.
- İlk aylardan supplement batağına düşme, diyetinde protein ağırlıklı yiyeceklere yer vermek bile ilk 6 ay işini fazlasıyla görecek, salonda sana supplement satmaya çalışan hocaların ağına düşme. Belki protein tozu.
- Sürekli program değiştirip durma, 5x5 gibi bir programla hem hareket formlarını öğren hem stabilizör kaslarını geliştir belli bir güç kazanımı elde et. Yani en azından 6 ay kadar bir programa sadık kal.
- Havlu kullan, soyunma odasında yarım şişe deodorant sıkma.
- Uyuduğun süre çok önemli
Abi öncelikle teşekkürler. Uyku kaç saat civarı olmalı? Bir de bu konuda Youtube kanalı falan var mıdır önerdiğiniz?

imribiy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
691
İsim
Emre
İlgilendiği Kategoriler
Hardware, operating systems, overclocking, mountaineering, simracing, motorsports
Steam
imribiy
Twitter
imribiy
Discord
dsc.gg/xos, imribiy#0001
Abi öncelikle teşekkürler. Uyku kaç saat civarı olmalı? Bir de bu konuda Youtube kanalı falan var mıdır önerdiğiniz?
7-9 saat civarı insana göre değişir. Uyuduğun saat aralığı da önemli ama uykunun miktarı daha önemli.

1905

80+ Silver
O halde şort + t-shirt alıyorum hocam. Çantaya da t-shirt eşofman atarım. Havlu getirmem gerek, değil mi?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam çevremde bir yer var arkadaşlarım orada hocası da çok iyiymiş.
evet havlu götürün aletlerde havluyu oturduğunuz veya yaslandığınız yere koyun ki terlediğinizde aletlerde teriniz kalmasın. herkes bunu yaparsa aletler daha temiz kalır farklı birinin terine yaslanmak rahatsız edici oluyor :)

Penguen

80+ Silver
Kasların dinlenirken büyüdüğünü unutma. Başlarda heveslenip daha çok gitmek istersin, gitme. 3 günde 1 full body yapabilirsin.
Spordan sonraki sabahtan başlayarak en az 2 gün ham olacaksın, ben kolumu falan açamıyordum öyle dolaştım baya acıyordu.
Supplement, ashawaganda vs bulaşma çoğu reklam. Proteinini al yeter. Bunun için de proteinli süt yoğurt vs. boş diyorlar, genel olarak et tüketmen lazım. Çok kasmamak lazım , yiyebildiğin kadar et ye yiyemediğini yeme yarışmacı olmayacağız sonuçta. Bol su iç, uykunu al.
Ayrıca şunu unutma, gelişmek zaman alıyor. Zaman almasa herkes kaslı olurdu. 3 ay sonra bir şeyler değişecek ama istediğin fizik için 1-2 sene lazım.
Bi de internette hayvan gibi kaslı adamları görüp öyle olabileceğini düşünme, çoğu ilaçlı.
Bi de çok ağır başlama. Curl için 5 kilo falan başla mesela. Olabildiğince düşük ağırlıkla başla, limitini gör. Baktın 5 curl kolay geldi, 7,5 yap. Ki 5 kgile sanmıyorum 10 tekrar falan çıkarabileceğini.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,033,186
Üyeler
163,796
Son üye
berqmoon
Top Bottom