Neler Yeni

Spora başlangıç sonrası ağrı

wozly

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
167
İsim
Selahaddin
Merhabalar, ilk defa fitness'a başladım çarşamba ve perşembe günü salona gittim bu gün dinlenmek için ara verdim, fakat 3 gündür kollarım ve göğüslerim neredeyse hareket ettiremeyecek kadar çok ağrıyor ne yapmam lazım, yardımcı olur musunuz?

FatihCevik

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Merhabalar, ilk defa fitness'a başladım çarşamba ve perşembe günü salona gittim bu gün dinlenmek için ara verdim, fakat 3 gündür kollarım ve göğüslerim neredeyse hareket ettiremeyecek kadar çok ağrıyor ne yapmam lazım, yardımcı olur musunuz?
Gayet normal ağrılar bol dinlenme + protein alımı. 1 hafta sonra sadece antrenman sonrası ağrın olur o da geçer birkaç saate.

Quervain

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
352
İsim
koray erol
yakıcı bir ağrı olması normal

Gökhan61

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
615
İsim
Gökhan Yıldırım
İlgilendiği Kategoriler
Futbol
Kısaca hamlık basmaya devam dostumm

Satriani

80+ Bronze
Hiç spor yapmayıp ya da uzun ara verdikten sonra yaptığında bu çok normal. Temel olarak kaslarda tahribata yol açıp yeterli protein alarak daha fazla hacimle yenilenmesini sağlıyosun. Yeterli protein, düzenli uyku ve beslenme ile 2. haftada antrenman sonrası kalıcı ağrı yaşamazsın.

Not: Arka arkaya her gün antrenman yapıyorsan bölgesel olarak ayırıp, bi bölge dinlenirken diğerini çalıştırabilirsin. Tüm bölgeler antrenmanı yapıyorsan da yenilenme için ilk zaman boşluk iyi olur.

wozly

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
167
İsim
Selahaddin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hiç spor yapmayıp ya da uzun ara verdikten sonra yaptığında bu çok normal. Temel olarak kaslarda tahribata yol açıp yeterli protein alarak daha fazla hacimle yenilenmesini sağlıyosun. Yeterli protein, düzenli uyku ve beslenme ile 2. haftada antrenman sonrası kalıcı ağrı yaşamazsın.
bu gün dinlenmem hatamıydı sizce yarın tekrar gideceğim ve besin olarak önerileriniz varmıdır biraz kilo almayada ihtiyacım var

pinkward

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
İ
Gayet normal şeyler. Proteinine dikkat et yeterli.

pekcevik

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,595
İsim
Mert Pekçevik
İlgilendiği Kategoriler
Oyun Bilgisayarları
Instagram
pekcevikk
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561199142548828/
Discord
bigg papi locsta
Hamlamışsındır sorun yok
Mesaj otomatik birleştirildi:

bir şey sorucam spora ilk başladığınm zaman vucüdun çok ağrıyor o ağrıyla hiç bir şey kaldıramıyorsun bile ağrılar geçtikten sonra devam etmek lazım dimi bende başlıcam da
Ölene kadar devam hiç sorun yok max 2-3 gün içinde geçiyo

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,793
İsim
Mert Özkaya
Instagram
_mrt_ozky_
Discord
Mert Özkaya #6849
Normaldir, çok hareketsiz kalmamaya çalış. Isınma hareketleri yap sürekli kaslarını gevşet. Spora ara vermene de gerek yoktu bu arada. Zaten ısındıktan sonra ağrıların gidecektir. Tabi soğuyunca yine ağrı olabilir.

wozly

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
167
İsim
Selahaddin
Hamlamışsındır sorun yok

Ölene kadar devam hiç sorun yok max 2-3 gün içinde geçiyo
bu gün 3. fakat ağrılarım hala çok yarın devam edeceğim umarım en kısa sürede geçer

Normaldir, çok hareketsiz kalmamaya çalış. Isınma hareketleri yap sürekli kaslarını gevşet. Spora ara vermene de gerek yoktu bu arada. Zaten ısındıktan sonra ağrıların gidecektir. Tabi soğuyunca yine ağrı olabilir.
yarın tekrar gideceğim umarım bu gün gitmemem kaslarımda tekrar ağrıya neden olmaz

Satriani

80+ Bronze
bu gün dinlenmem hatamıydı sizce yarın tekrar gideceğim ve besin olarak önerileriniz varmıdır biraz kilo almayada ihtiyacım var
Tam vücut antrenmanı yapıyosan bi gün ara vermende sorun yok kas yenilenmesi için, önemli olan yeterli protein almak ve gece uykusuna dikkat etmek. Yenilenmeden kasa yüklendiğinde kas zedelenmesi hatta yırtılmaya kadar sorun oluşabilir. Zamanla rutin haline geldikçe zaten sadece antrenman sırasında yanma olur.

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Ağrı varsa çalışma. İyice dinlen bol bol su iç kaliteli beslen ağrıların geçince devam et. Alıştıkça dinlenme aralığın kısalır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,720
Üyeler
161,329
Son üye
annymos
Top Bottom