Spora başlangıç sonrası ağrı

wozly

80+
Reaksiyon skoru
168
Merhabalar, ilk defa fitness'a başladım çarşamba ve perşembe günü salona gittim bu gün dinlenmek için ara verdim, fakat 3 gündür kollarım ve göğüslerim neredeyse hareket ettiremeyecek kadar çok ağrıyor ne yapmam lazım, yardımcı olur musunuz?

Merhabalar, ilk defa fitness'a başladım çarşamba ve perşembe günü salona gittim bu gün dinlenmek için ara verdim, fakat 3 gündür kollarım ve göğüslerim neredeyse hareket ettiremeyecek kadar çok ağrıyor ne yapmam lazım, yardımcı olur musunuz?
Gayet normal ağrılar bol dinlenme + protein alımı. 1 hafta sonra sadece antrenman sonrası ağrın olur o da geçer birkaç saate.

Kısaca hamlık basmaya devam dostumm

Hiç spor yapmayıp ya da uzun ara verdikten sonra yaptığında bu çok normal. Temel olarak kaslarda tahribata yol açıp yeterli protein alarak daha fazla hacimle yenilenmesini sağlıyosun. Yeterli protein, düzenli uyku ve beslenme ile 2. haftada antrenman sonrası kalıcı ağrı yaşamazsın.

Not: Arka arkaya her gün antrenman yapıyorsan bölgesel olarak ayırıp, bi bölge dinlenirken diğerini çalıştırabilirsin. Tüm bölgeler antrenmanı yapıyorsan da yenilenme için ilk zaman boşluk iyi olur.

Hiç spor yapmayıp ya da uzun ara verdikten sonra yaptığında bu çok normal. Temel olarak kaslarda tahribata yol açıp yeterli protein alarak daha fazla hacimle yenilenmesini sağlıyosun. Yeterli protein, düzenli uyku ve beslenme ile 2. haftada antrenman sonrası kalıcı ağrı yaşamazsın.
bu gün dinlenmem hatamıydı sizce yarın tekrar gideceğim ve besin olarak önerileriniz varmıdır biraz kilo almayada ihtiyacım var

Kısaca hamlık basmaya devam dostumm
bir şey sorucam spora ilk başladığınm zaman vucüdun çok ağrıyor o ağrıyla hiç bir şey kaldıramıyorsun bile ağrılar geçtikten sonra devam etmek lazım dimi bende başlıcam da

Gayet normal şeyler. Proteinine dikkat et yeterli.

Hamlamışsındır sorun yok
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bir şey sorucam spora ilk başladığınm zaman vucüdun çok ağrıyor o ağrıyla hiç bir şey kaldıramıyorsun bile ağrılar geçtikten sonra devam etmek lazım dimi bende başlıcam da
Ölene kadar devam hiç sorun yok max 2-3 gün içinde geçiyo

Normaldir, çok hareketsiz kalmamaya çalış. Isınma hareketleri yap sürekli kaslarını gevşet. Spora ara vermene de gerek yoktu bu arada. Zaten ısındıktan sonra ağrıların gidecektir. Tabi soğuyunca yine ağrı olabilir.

Hamlamışsındır sorun yok

Ölene kadar devam hiç sorun yok max 2-3 gün içinde geçiyo
bu gün 3. fakat ağrılarım hala çok yarın devam edeceğim umarım en kısa sürede geçer

Normaldir, çok hareketsiz kalmamaya çalış. Isınma hareketleri yap sürekli kaslarını gevşet. Spora ara vermene de gerek yoktu bu arada. Zaten ısındıktan sonra ağrıların gidecektir. Tabi soğuyunca yine ağrı olabilir.
yarın tekrar gideceğim umarım bu gün gitmemem kaslarımda tekrar ağrıya neden olmaz

bu gün dinlenmem hatamıydı sizce yarın tekrar gideceğim ve besin olarak önerileriniz varmıdır biraz kilo almayada ihtiyacım var
Tam vücut antrenmanı yapıyosan bi gün ara vermende sorun yok kas yenilenmesi için, önemli olan yeterli protein almak ve gece uykusuna dikkat etmek. Yenilenmeden kasa yüklendiğinde kas zedelenmesi hatta yırtılmaya kadar sorun oluşabilir. Zamanla rutin haline geldikçe zaten sadece antrenman sırasında yanma olur.

Ağrı varsa çalışma. İyice dinlen bol bol su iç kaliteli beslen ağrıların geçince devam et. Alıştıkça dinlenme aralığın kısalır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,187,299
Üyeler
188,401
Son üye
Depresifff
Geri