Neler Yeni

Spora yeni başladım nasıl beslenmeliyim ?

KeremGenc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
109
İsim
Kerem Genç
Instagram
keremyang
Steam
keremyang
Discord
keremyang
Merhabalar basketbol açısından başlamıştım hocam ilk 3 hafta fullbody çalışmamı istedi. 3 Haftadan sonra ise asıl programa geçiş yapacakmışım.
Bu konu da da aklıma beslenme düzeni gerektiği geldi.
Kilom 68
Boyum 182
Kol 29.5
Bel 74
Yağ Oranım 13

Şimdi asıl konu şu ki yağ, şeker karbonhidrat ve protein konusu
Yağ hiç mi tüketmeyeyim yoksa yağlı makarnadır vs yesem sorun çıkar mı ?
Şekerin yağ tutma gibi bi olayı var diye biliyorum onu da mı hiç tüketmeyeyim(meyveler hariç sanırım)
Protein konusunda günde kilom başıma 1.8-2 arası almam gerektiği söylendi bunun dağılımını şöyle yaptım 100gr Leblebi(26.5Gr Protein), 6 Yumurta(40Gr Protein), 100Gr Yulaf+Süt(22Gr Protein) Geri Kalanını ise evde pişen yemeklerden alıyorum taze fasulyedir makarnadır pilavdır vs. vs. ayrıyetten yetersiz kalırsa yumurta saysını arttırıyorum.
Günlük karbonhidrat ne kadar almalıyım o konu da sıfır bilgim var direk ne bulursam yiyorum antreman da sadece karb önemli diyorlar onda da yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.
Eksiklerim ya da yanlışlarım olabilir kusura bakmayın düzeltirseniz güzel olur.

AS A SKORZ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
329
İsim
Mustafa Karakuş
Merhabalar basketbol açısından başlamıştım hocam ilk 3 hafta fullbody çalışmamı istedi. 3 Haftadan sonra ise asıl programa geçiş yapacakmışım.
Kilom 68
Boyum 182
Kol 29.5
Bel 74
Yağ Oranım 13

Şekerin yağ tutma gibi bi olayı var diye biliyorum onu da mı hiç tüketmeyeyim(meyveler hariç sanırım)
Protein konusunda günde kilom başıma 1.8-2 arası almam gerektiği söylendi bunun dağılımını şöyle yaptım 100gr Leblebi(26.5Gr Protein), 6 Yumurta(40Gr Protein), 100Gr Yulaf+Süt(22Gr Protein) Geri Kalanını ise evde pişen yemeklerden alıyorum taze fasulyedir makarnadır pilavdır vs. vs. ayrıyetten yetersiz kalırsa yumurta saysını arttırıyorum.
Günlük karbonhidrat ne kadar almalıyım o konu da sıfır bilgim var direk ne bulursam yiyorum antreman da sadece karb önemli diyorlar onda da yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.
ben duyduğum kadarıyla protein alınca gerisi önemsizmiş (yağlı vücutluların yememesi lazım) aytrıca kreatin öneririm

EXec

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
196
İsim
Hasan basri karkan
Kilom 68
Boyum 182
Kol 29.5
Bel 74
Yağ Oranım 13

Hocam iyi günler çok iyi bilmiyorum bende yeniyim ama şekeri hiç tuketmemen gerek diye biliyorum ful body de 3 hafta çok az sanki bize hocamız 5 6 ay ful body sonra bölgesel çalışabilirsiniz demisti birde kilo alman gerekli makarna felan yiyebilirsin ama yazısız ye mümkün olduğunca yağ oranın iyi yağsız yiyip spor yaptıkça daha da düşebilir yardımcı olabildiysem ne mutlu bana

KeremGenc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
109
İsim
Kerem Genç
Instagram
keremyang
Steam
keremyang
Discord
keremyang
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ben duyduğum kadarıyla protein alınca gerisi önemsizmiş (yağlı vücutluların yememesi lazım) aytrıca kreatin öneririm
Hocam kreatin ve bcaa yı bir çok platform da öneriyorlar fakat düzgün beslenme programı olmadan işe yaramaz diyenler oluyor ben de çok katı bir beslenmeden ziyade esnek takılmak zorunda kalıyorum ailemden dolayı o yüzden ne kadar işe yarar

Halsiz

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,558
İsim
Efe Demir
İlgilendiği Kategoriler
Bende Bilm....
Hocam ilk önce son bi kere hamburgere bi aban kokareçti iskenderiydi vur sonra brokoli mevsimi geldiği zmn brokoliyi doğra ama çok ince doğrama mısır gevreği kadar olsun yoğurtla sarımsak tuz karıştır afiyet olsun.

KeremGenc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
109
İsim
Kerem Genç
Instagram
keremyang
Steam
keremyang
Discord
keremyang
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam ilk önce son bi kere hamburgere bi aban kokareçti iskenderiydi vur sonra brokoli mevsimi geldiği zmn brokoliyi doğra ama çok ince doğrama mısır gevreği kadar olsun yoğurtla sarımsak tuz karıştır afiyet olsun
Hocam o şekil yağ oranım daha fazla artmaz mı

Halsiz

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,558
İsim
Efe Demir
İlgilendiği Kategoriler
Bende Bilm....
Hocam o şekil yağ oranım daha fazla artmaz mı
Hocam yok eğer zayıf biriyseniz ilk dediklerimi yapın ve 2. Dediğim brokoli ise bence çok sağlıklı yoğurtsuzda deneye bilirsiniz eğer kilo derdiniz varsa

Redmental

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,183
İsim
RML
İlk 3 hafta full body derken ? Adaptasyon sürecine sokmadı mı seni ?

Barissta

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
362
İsim
Barış
Hocam süt yerine su kullanmaya özen gösterebilirsiniz
Mesaj otomatik birleştirildi:

Birde meyve diyip es geçme, şeker şekerdir. Kendini tutabilirsen, ki tutarsın, meyve de yeme. En fazla bi elma yersin

asmarena6

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
500
İsim
Berk Era
Hiçbirimiz Mr. Olympia değiliz bu işi fazla abartıyorlar(şahsi fikrim)

Sen günlük protein ihtiyacını karşılıyorsan gerisini çokta takmayacaksın karbonhidratmış yağmış. Bu şekilde zaten gelişim sağlayabilirsin.
Gerisini çokta takmayacaksın kısmını genişleteyimde sonra gidip proteini tamamladık pizzaları gömelim olmasın.

Şekerli kolaymış şuymuş buymuş içmiyoruz.
Abur cubur çikolata cips gömmüyoruz.

Gerisi zaten antrenmanla çözelecek şeyler. Sen kilonun x1,8 katı kadar proteinini pilavdan tavuktan etten karşıaldıktan sonra zaten geriye kalan şeylerinde çoğunu tamamlamış olacaksın.

Dediğim gibi hepsi kendi şahsi fikirlerim ve kendi elde ettiğim tecrübelerimdir.
Edit: Dirty Bulk önermiyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,447
Üyeler
164,672
Son üye
alperenkrkmaz
Top Bottom