Yardım SSD için soğutucu almalı mıyım

chloriN

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
247
Kasayı PSU değişim için yolladim ve SSD soğutucuları var mıydı bilmiyorum
. Ekstra bir SSD aldım ama soğutucu var mıydı anakartimda bilmiyorum .
Anakart b660m-k d4 . SSD olarak
Sn850 ve sn570 var SSD sogutucu
ne onerirsiniz?
Bilgisayarcı da taktıracağım için islemci soğutucu gelince Ssd soğutucuyu da aynı anda taktiririm.

m.2 soğutucu mu ? Kaç dereceyi gördüğüne bağlı.

Rica ederim hocam, iyi forumlar.
Hocam birde size de sorayım. Kasama PSU kısmında oda sessiz olup yani cami kapıyı felan kapatınca. fanları durdurdugumda , ancak duyulan bir cızırtı sesi vardı ha cızırtı duymak için de kulagimi PSU dayamam gerekiyordu. En iyi mikrofon bile olsa o sesi kaydedemez diyebilirim. Sorun yaratır diye servise yolladım ama pişman oldum birkaç kişide daha varmış sorun yaratmazmis , hele ki dediğim gibi kulak dayandığımda ve sessiz olmadığı sürece duyulmayan bir cızırtı ise. Siz ne düşünüyorsunuz?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam birde size de sorayım. Kasama PSU kısmında oda sessiz olup yani cami kapıyı felan kapatınca. fanları durdurdugumda , ancak duyulan bir cızırtı sesi vardı ha cızırtı duymak için de kulagimi PSU dayamam gerekiyordu. En iyi mikrofon bile olsa o sesi kaydedemez diyebilirim. Sorun yaratır diye servise yolladım ama pişman oldum birkaç kişide daha varmış sorun yaratmazmis , hele ki dediğim gibi kulak dayandığımda ve sessiz olmadığı sürece duyulmayan bir cızırtı ise. Siz ne düşünüyorsunuz?
Kablo girisinde*

Coil whine yüksek ihtimalle hocam. Aynısı bende şu an bile var. PSU kaliteli ise dert etmeyin bence.
Hatta fark etmemiş olabilirsiniz ama ben şunu da ekleyeyim. Sistem yük altına girince genelde ses artar.

Coil whine yüksek ihtimalle hocam. Aynısı bende şu an bile var. PSU kaliteli ise dert etmeyin bence.
Hatta fark etmemiş olabilirsiniz ama ben şunu da ekleyeyim. Sistem yük altına girince genelde ses artar.
Evet evet test ettiğimde öyle oluyordu , düz cizirtidan " çiz çiz çiz " oluyor sonra "cizz' gibi tekrara düşüyordu ama kabloyu tam ittirince azaldı. Yani birkaç sene sonra ekran kartına felan zarar vermez ise sorun olmaz.

Evet evet test ettiğimde öyle oluyordu , düz cizirtidan " çiz çiz çiz " oluyor sonra "cizz' gibi tekrara düşüyordu ama kabloyu tam ittirince azaldı. Yani birkaç sene sonra ekran kartına felan zarar vermez ise sorun olmaz.
Yani dediğim gibi coil whine ise onun fanıyla alakalı. Karta vs zararı olmaz.

Paran varsa ssd sogutucu alabilirsin ben aldım ve çok memnunum. Uzun bir işlem yaptığında kendini korumak için performanstan ödün veriyordu. Şu anda yük altında uzun kullanimda max 45 derece. İleride yukseltmek istersin satarsin ssd yi, sogutucuyu yenisine takarsin yani surekli kullanirsin. Zarar gelmez iyidir iyi forumlar

Tamamdir teşekkürler. Konu da açayım bakayım bir.
Yine aklınıza takılan bir soru olursa yanıtlayın hocam elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Geri