Starbucks'tan Kahve İçilmez!

İlk defa sizden duyuyorum çekirdeğin fazla kavurulduğunu o yüzden cevap veremeyeceğim.

İlk defa sizden duyuyorum çekirdeğin fazla kavurulduğunu o yüzden cevap veremeyeceğim.
Starbucks makinelerinin üstünde çekirdekler vardır. Eğer kullanıyorsanız starbucks paket kahvelerinin rengine de bakın.
Sonra aşağıdakiyle karşılaştırın.

1659528227890-png.422277

Starbucks kavrumu French ile Italian kavrumu arasındadır. Hatırladığım üzere uzun zamandır gitmiyorum.

Fazla kavrum iki amaçla yapılır.
1-Espresso çekirdek yapmak.
2-Çekirdeğin kalitesizliğini saklamak için.

Espresso sert olur. Bu sertliği sağlayabilmek için fena kavrulur. Bu kavrum derecesi dark roast seviyesidir. Bundan ötesi kahvenin aromasını, kafeinini, asiditesini öldürür. Eğer bir çekirdek kaliteli ise açık kavrumu bile "ben burdayım der". Fakat kalitesizse açık kavrumda kendini direkt belli eder.

Buna ek olarak ben 4 adet Starbucks çekirdek paket kahve deneyimledim. Veranda iyiydi yalan yok. Hoş bir tadı vardı. Ama öbürleri felaket derecede acıydı. Sırf acılık nedir bilir misin ey dost?

Ben Coffee Sapiens'te mesela kakao notalarını da aldım kahvemden. Farkı gördüm.

Bu paylaştığım bilgilerde bir iki yanlış olabilir ama genel itibariyle doğru.

Honduras olan asiditesi daha yüksek aroması daha belirgindir. Ben bu kahvelerin hiçbirini denemedim. Kahveler.NET'ten aldım bu bilgileri.
Asidite demek o kahvenin sunduğu tadın hissedilebilirliği. Yani limon ve kakao tatlarını hissedebilirsin. Ama bu şey gibi olmaz aa eveeet limon tadı aa çikolata içiyom laan gibi olmaz. O tatlar sadece birer nota şeklindedir.

Brazil santos asidite ve aroma yönünden düşük bir kahvedir. Ben Brazil Santos içmiştim Kahve Dünyası'nın. Kakaomsu notalar alabildim ama yine bir miktar acılık vardı. Tabi ben espresso olarak içtim.

Bu arada 75 TL altına 15 TL kargo var. Yerinde olsam iki kahve alırdım.
Peki bu Jacobs alınır mı hocam
https://www.amazon.com.tr/dp/B08PW5VDLN/ref=cm_sw_r_apan_i_KNHC3Y55566CH5Y475RW?_encoding=UTF8&psc=1

Maksat insanlarla iç içe olmak benim için. Onun dışında Starburcks boş bana kalırsa.

Sıtarbuksun olayını anlamadım zaten neden orayı tercih ediyorlar ki kötü olduğu belli bence popüler olmasının bir Sebebi yok
yok kankam çok sebebi var dışarda bir kahve icince belki hemen hemen aynı fiyatta geliyor ama starbucksta manzarlı olan starbucklar var ve bir kahve alıp gün sonnuna kadar otrurabilirsiniz kimse bir şey demez
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

E dost! Eyyy dost! Herhalde kötüdür o! Onu ben de içsem burada kahveye küfreden ilk insan olurum.
hocam ppniz yok muydu yoksa ben mi karıştırıyorum

Katılıyorum. Şişirme marka.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,203,691
Üyeler
191,968
Son üye
GunterMİTREX
Geri