Neler Yeni

Starfield Balonu Patladı

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
jsisksksks
oyunda ilk 3 saatimi gecirdim ve suana kadar hic bir bug ile karsilasmadim harita gayet dolu dolu her yerden birseyler cikiyor performans konusunda ise konsol kullanicisi oldugum icin bir performans sikintisi cekmedim pc de ise zaten performans sorunlari alisilmis bir problem ve bugun 6 eylül senin demene oyunun metacritic puani yerin dibine inecekti ama hala 88

Romalu lakaka

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
720
İsim
Emre
Oyunu yt de öven bir sürü insan var ama ben bu konudaki fanboya inanıcam

Che_

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,809
İsim
MehmedVII
zelda veya baldurs gate 3 olur büyük ihtimalle
Bence Baldur's Gate 3 olmalı. Bu yılın en sorunsuz ve en iyi oyunuydu açık ara. Zelda, 2017'nin hemen hemen aynısı ama getirdikleri birkaç özellik tamamen farklı gibi gösteriyor.

Klanta

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
181
İsim
Ahmet Bayram Topcu
Cyberpunk 2077'nin rezalet çıkışından sonra Starfield gördüğüm en kötü oyunlardan biri 2023 yılının en balon oyunu olmaya rakipsiz aday olarak gözüküyor karakterlerin yapay zekası çöp grafikleri zaten fi tarihinden kalma duruyor oyunun mekanikleri rezalet duruyor oyuna vuruş hissi koymayı unutmuşlar vuruş hissi yok su tabancası ile sıkıyorsunuz vurduğunuz karakterler tepki bile vermiyor yüz animasyonları zaten PS2 döneminde bile çok daha iyiydi ve oyunun her yeri yükleme ekranı ile dolu en basit örnek kendi geminizden merdivenden inip çıkarken bile yükleme ekranı giriyor RPG mekanikleri de Fallout 4 ve Skyrim gibi değil neyi seçerseniz seçin sonuçlar aynı oluyor tüm gezegenlerde PNG resimden ibaretler ve gezegende indiğiniz her bölge bir biri ile bağlantısı olmayan rastgele oluşturulan 10DK yürüyebildiğiniz bomboş çorak haritalardan oluşuyor gezegen de araç gereç süremiyorsunuz bu da oyunu daha da işkence hale sokuyor ve en son oyunun rezalet optimizasyonlarına gelirsek PC de çok kötü çalışıyor RTX 3080 bile sürünüyor kendi çöp konsollarında ise oyunu 30FPS'e kilitledikleri halde Series X'de 720p Series S'de 400p kadar düşüyor adamların vaat etikleri her şey yalan No Man's Sky bu oyunun yanında teknik anlamda bir şaheser gibi duruyor Starfield'i gördükçe Cyberpunk 2077 bile çok iyi oyunmuş gibi duruyor.
F4_pExZXsAEszzw

F4_pExeXEAAMoEt

F4_jpCnW4AA_XK9

Starfield diğer Bethesda oyunlarından gerilemiş gibi hissettiriyor
Beğenmeyi denedim, ancak bir uzay ortamında sürekli yükleme Skyrim ve fallout gibi oyunlara kıyasla kötü bir şekilde tercüme ediliyor, Skyrim ve fallout ile bu dünyada olduğunuzu ve istediğiniz yere yürüyebileceğinizi hissediyorsunuz, Starfield ile her 5 dakikada bir yeni bir kutuda yer aldığımı hissediyorum. Bu oyun açık dünya değil, haritayı Skyrim veya Fallout 4'ten daha kötü kullanıyor, bu oyunlarda her yere yürüyebilirsiniz, Starfield sadece olmanız gereken yere ışınlanmak ve görevleri tamamlamak için sürekli bir akış. Skyrim'de Whiterun'dan çıkmaya çalışmak, sonra açık dünyaya hızlı bir şekilde seyahat etmek, sonra açık dünyada atınıza doğru yürümek, bir menüden geçmek ve şimdi Solitude'a bir ara sahnede atınızla hızlı bir şekilde seyahat etmek gibi.

Sanki doğrusal bir tek oyunculu oyun oynuyormuşum gibi sürekli kapalı ve sınırlı olma hissi hiç hoş değil. Açık Dünya RPG'lerinden hızlı seyahat simülatörlerine geçtik. Bir Uzay simülasyonu istemiyorum, bu kadar büyük bir oyunun keşif söz konusu olduğunda bir mil uzunluğunda ve bir inç derinliğinde hissetmemesini istiyorum.

screenshot-png.572115

Starfield iyi yazılmamış Mass Effect 1 gibi hissettiriyor
Uzun zamandır Bethesda hayranıyım ve Starfield'a sadece fragmanlarını izleyerek geldim. Erken erişimi aldım ve bunun için işten izin aldığımdan beri durmadan oynuyorum. Olumlu yönlerine gelirsek, müzikler, iç tasarımlar ve varlık sanatı birçok önemli alanda inanılmaz. Bununla birlikte, Starfield'ın geçmiş Bethesda hatalarından ders almadığını hissediyorum ve Mass Effect 1'i oynarken yaşadığım sorunlarla karşılaştırmalar görmeye başladım, iyi kısımlardan hiçbirini bulamadım (estetik dışında). Bazı önemli noktalar:

Kendini bir uzay keşif oyunu olarak tanıtıyor, ancak gezegenlere iniş ya da kalkış yapmıyorsunuz. Her şey kullanıcı arayüzündeki bir düğmeye tıklamakla gerçekleşiyor ki bu da beni büyük bir hayal kırıklığına uğrattı çünkü diğer her şey uzaydaki boş ceplerde hareket etmekten ibaret. Zamanınızın çoğunu harita kullanıcı arayüzünde geçireceksiniz. Gerçekten harika bir uzay gemisi inşa etme oyunu var, ancak istediğiniz yere gitmenize izin vermeyen veya bir nişancı mini oyunu dışında önemli olmayan bir uzay gemisi inşa ediyorsunuz.

Bethesda hala nasıl zorlayıcı silah oyunu yapılacağını öğrenemedi. Çatışma işe yarar, ancak silahlar düz hissediyor ve düşman yapay zekası sürekli olarak ateş etmeden önce beş saniye boyunca bana bakmak, rastgele yönlere koşmak gibi korkunç seçimler yapıyor. Fallout 4'ten bu yana teknolojileri gelişmemiş gibi hissettiriyor. Fallout 4'ün çatışmalarını beğenmediyseniz, Starfields'ı kesinlikle beğenmeyeceksiniz.

Uzay keşfi, bazı gezegen arka planlarıyla küçük boş alanlarda dolaşmakla sınırlı olduğundan, yer keşfinin bunu telafi edeceğini umarsınız, ancak ne yazık ki, araçlar olmadan hareketlilik seçenekleriniz ciddi şekilde sınırlıdır ve gezegenlerin çoğu çorak arazilerdir (ama eğlenceli Fallout türü değil). Mako görevlerine gitmek gibi hissettiriyor, ancak Mako'nun hızı yok.

En büyük sorun, diğer her şeyi görmezden gelmeyi gerçekten zorlaştıran sorun, yazı / duygusal derinliğin orada olmamasıdır. Oyunun ilk on dakikasında size dayattıkları Macguffin'den, sonsuz sayıda veri çipi ve jenerik kötü adamların izini süreceğiniz yan görevlere kadar her şey olabildiğince jenerik. Sorunun bir kısmı da vücut animasyonlarının gerçekten kötü olması. Herkes çok statik hissediyor ki bu da Bethesda'nın önceki oyunlardan düzeltmediği bir başka sorun gibi görünüyor.

Büyük bilimkurgu oyunlarını düşündüğümüzde, Mass Effect 1 size hantallık ve demiryolu keşfi veriyordu, ancak ilginç bir dünya ve daha fazlasını öğrenmek istemenizi sağlayan karakterlerle bunu telafi etti. Starfield size hantallık ve demiryolu keşfi sunuyor, ancak devam etmeniz için hiçbir motivasyon vermiyor. Bu aynı zamanda bir paradoks, keşif özgürlüğünüzü ciddi şekilde sınırlayan ve hiçbir sınırı zorlamayan devasa bir oyun ve aslında en benzer oyun No Man's Sky'dan bazı yönlerden geriledi.

Oyunun berbat olduğunu düşünmüyorum ama gerçekten 10/10'u hatta 9/10'u bile hak etmiyor. Bence insanlar ya Bethesda'ya teslim oluyor ya da oyunu özünden çok şekline göre değerlendiriyor. Bu oyunda çok fazla sıkıcılık var ve insanlar 10+ saat sonra bile eğlencenin nerede olduğunu merak edecekler. Herkes için değil, ama sadece set parçalarını görmek için oynamaya değer olabilir.

Hayal kırıklığına uğrayan Starfield oyuncuları tartışmalı düşük inceleme puanlarının haklı olduğunu söylüyor.

F44Ag9lXAAA3Wrr

372259201_309691108400146_2195976838049718330_n.png

adsiz-jpg.571690

F436xlAWwAATAOt

https://twitter.com/TWTHEREDDRAGON/status/1697391529227165763
Starfield'de ki bugların haddi hesabı yok bir de en cilalı oyunumuz diye o kadar reklam yaptılar yersen.

IGN'de ki incelme yapan Dan Stapleton'un incelemesini bile okumadan oyunu 7 verdiği için Xbot fanatikleri adama linç kampanyası başlattılar oyuna sadece IGN 7 vermiş gibi bir algı yarattılar çoğu basın mecrası 7 verdiği halde sonuç da IGN'in adı çıkmıştı kolay yemek di onlar için ama asıl sorun kendi Xbox mecralı basın kuruluşlarının hepsi oyuna normal hak etiğinden fazla puan vererek oyunun puanını ancak bu kadar şişirebilmeleriydi biliyorsunuz kara listeye aldıkları basınlar var ve bunlara oyunu incelemeleri için kod bile göndermediler oyunun asıl puanı 6 Eylül de yani çıktığı gün belli olacak kara listeye alınan basınların incelemeleriyle puanı 87 den de aşağılara düşecek.
F48YDdzWMAEMlzd
F48YD70XcAAUuT9
F48YEXFWYAAehVV
F48YFEFXIAAIcLp

F46SGopWsAArgjX

F4_LMt1a8AA8Og0
F4_pExZXsAEszzw

İki oyunda RPG oyunu Horizon Forbidden West PS4'e geldiği halde teknik ve grafik anlamında halen daha iyi oyun yok Starfield çöpü sadece yeni nesil diye pazarlandı sonuç ortada sözde yeni nesil ama aslen PS2 oyunu ve işin en rezil yanı ise RTX 3080 de bile Starfiled oynarken sürünüyor :kekw::kekw::kekw::kekw::kekw:.

12 yıldır geliştirilen star citizen bile tam anlamı ile yapamadı bu uzay oyununu. Kaldı ki hiçbir oyununu tam ve hatasız cıkarmayan...ama endüstride görülmemiş mod desteği alan bir şirket bu. Skyrim bile ham hali ile berbat bir oyun. Modcular oyun hatalarını düzelten patchler yayinliyordu. Starfield modcular için sonsuz imkan verecek potansiyelde bir oyun. Eleştirilerinize katılmakla beraber yersiz bulduğumu belirtmek istiyorum. 1 sene sonra oyunu tanınmayacak hale getirecekler modla uğraşan arkadaşlar...bizde yıllarca oynarız herhalde...

Esca

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
200
İsim
Can ŞİMŞEK
açık dünya oyunu yap ama heryere yükleme ekranı koy :D starcitizen gibi bir şey beklemem benim hatam

MehmeTD

80+ Bronze
Aga şu optimizasyon iyi olsunda kötü olsun diğer şeyler ya çoğu oyun high ultra arası oynadığım 2060 ile low ayaerlarda fsr açık şekilde anca oyananabiliyor

qnyb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
908
İsim
Güney
12 yıldır geliştirilen star citizen bile tam anlamı ile yapamadı bu uzay oyununu. Kaldı ki hiçbir oyununu tam ve hatasız cıkarmayan...ama endüstride görülmemiş mod desteği alan bir şirket bu. Skyrim bile ham hali ile berbat bir oyun. Modcular oyun hatalarını düzelten patchler yayinliyordu. Starfield modcular için sonsuz imkan verecek potansiyelde bir oyun. Eleştirilerinize katılmakla beraber yersiz bulduğumu belirtmek istiyorum. 1 sene sonra oyunu tanınmayacak hale getirecekler modla uğraşan arkadaşlar...bizde yıllarca oynarız herhalde...
Bu şekilde düşünmeniz çok üzücü. Oyun 2016 dan beri geliştirilen bir oyun, tam ve hatasız oyunu çıkarmaları gerekirdi, artık çok daha iyisini yapmaları lazımdı. Cyberpunk böyle çıkınca insanlar sürekli laf ediyor fakat bethesda konu olunca laf etmemenizi ve normalleştirmenizi anlamıyorum. Star citizen ise bağışlar ile oyunu yapmaya çalışan bir firma, zaten küçük bir ekip olmalarına rağmen sürekli içerdeki elemanlar değişiyor, bu da süreci uzatıyor. Bethesda böyle bir firma değil.

Oyunun mod desteği güzel olacaktır fakat oyunu neden insanlar modlarla düzeltmek zorunda? Çok affedersiniz ama oyunu sanki skyrimden alıp, biraz grafikleri iyileştirip, uzay teması giydirmişler gibi olmuş. Optimizasyon yerlerde, ek olarak sürekli bir yerlere girip çıkacağın alanlar var, buralarda da sürekli yükleme ekranı giriyor. 2011 de çıkan skyrimde de aynı olay vardı, ama yıl 2011 di, artık 2023 yılındayız. Adamlar bunun için bile uğraşmamış, bir animasyon eklememişler. Bunun aynısını farklı bir oyun yapsaydı çoktan dalga geçiyor olurdunuz.

Oyunu rpg çıkarıyoruz demelerine rağmen, skyrimden beri rpg tarafı da neredeyse hiç değişmemiş. Diyaloglar içerisindeki verebileceğin cevaplar birbirine çok benziyor, sadece kullanılan kelimeler farklı. Olumlu yada olumsuz, oyunun hikayesine gerçek anlamda bir yön veremiyorsun, diğer rpg mekanikleri de hiç iyi değil açıkçası. Ac valhalla da rpg neyse bu oyunda da aynı rpg sistemi var, yani oyunda tatmin edecek rpg yok.

Fps mekaniklerinde de çok iyi iş yapılmamış, göze batmıyor ancak çok iyi de diyemeyiz. Bunun için doom muydu halo muydu tam hatırlamıyorum, bir firmadan bile yardım almışlardı, fps mekaniklerini düzeltmek için. Ona rağmen bu seviyeye anca getirilmiş.

Oyunun bence en belirgin tek artı noktası görevlerin ve hikayelerin çok olması. Oyun sana sürekli uğraşacak bir şeyler veriyor, bu çok güzel. Fakat diğer kalan tüm konularda ortalama olmayı başarmış, bazılarında kötü bile olmuş diyebiliriz.

Oyun elbette çöp değil ancak 80 puan bile alabilecek bir oyun değil ne yazık ki, bence 60-70 arası ortalama bir oyun. Keşke daha iyi çıksaydı, bende çok merakla bekliyordum. Ancak önceden yaptıkları hataların aynısını yapmışlar, ve önceki oyunlarının üstüne pek bir şey eklememişler.
1000 gezegen yerine keşke 100 gezegen yapsaydılar da şu oyunun rpg ve diğer konularını geliştirseydiler.

TİTAN.

80+ Platinum
Bu şekilde düşünmeniz çok üzücü. Oyun 2016 dan beri geliştirilen bir oyun, tam ve hatasız oyunu çıkarmaları gerekirdi, artık çok daha iyisini yapmaları lazımdı. Cyberpunk böyle çıkınca insanlar sürekli laf ediyor fakat bethesda konu olunca laf etmemenizi ve normalleştirmenizi anlamıyorum. Star citizen ise bağışlar ile oyunu yapmaya çalışan bir firma, zaten küçük bir ekip olmalarına rağmen sürekli içerdeki elemanlar değişiyor, bu da süreci uzatıyor. Bethesda böyle bir firma değil.

Oyunun mod desteği güzel olacaktır fakat oyunu neden insanlar modlarla düzeltmek zorunda? Çok affedersiniz ama oyunu sanki skyrimden alıp, biraz grafikleri iyileştirip, uzay teması giydirmişler gibi olmuş. Optimizasyon yerlerde, ek olarak sürekli bir yerlere girip çıkacağın alanlar var, buralarda da sürekli yükleme ekranı giriyor. 2011 de çıkan skyrimde de aynı olay vardı, ama yıl 2011 di, artık 2023 yılındayız. Adamlar bunun için bile uğraşmamış, bir animasyon eklememişler. Bunun aynısını farklı bir oyun yapsaydı çoktan dalga geçiyor olurdunuz.

Oyunu rpg çıkarıyoruz demelerine rağmen, skyrimden beri rpg tarafı da neredeyse hiç değişmemiş. Diyaloglar içerisindeki verebileceğin cevaplar birbirine çok benziyor, sadece kullanılan kelimeler farklı. Olumlu yada olumsuz, oyunun hikayesine gerçek anlamda bir yön veremiyorsun, diğer rpg mekanikleri de hiç iyi değil açıkçası. Ac valhalla da rpg neyse bu oyunda da aynı rpg sistemi var, yani oyunda tatmin edecek rpg yok.

Fps mekaniklerinde de çok iyi iş yapılmamış, göze batmıyor ancak çok iyi de diyemeyiz. Bunun için doom muydu halo muydu tam hatırlamıyorum, bir firmadan bile yardım almışlardı, fps mekaniklerini düzeltmek için. Ona rağmen bu seviyeye anca getirilmiş.

Oyunun bence en belirgin tek artı noktası görevlerin ve hikayelerin çok olması. Oyun sana sürekli uğraşacak bir şeyler veriyor, bu çok güzel. Fakat diğer kalan tüm konularda ortalama olmayı başarmış, bazılarında kötü bile olmuş diyebiliriz.

Oyun elbette çöp değil ancak 80 puan bile alabilecek bir oyun değil ne yazık ki, bence 60-70 arası ortalama bir oyun. Keşke daha iyi çıksaydı, bende çok merakla bekliyordum. Ancak önceden yaptıkları hataların aynısını yapmışlar, ve önceki oyunlarının üstüne pek bir şey eklememişler.
1000 gezegen yerine keşke 100 gezegen yapsaydılar da şu oyunun rpg ve diğer konularını geliştirseydiler.
İşte aradığın yorum
Tüm düşüncelerime tercüman olmuşsun kanka bravo 👏🏻👏🏻

• Beğen
Reaksiyonlar: qnyb

qnyb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
908
İsim
Güney
İşte aradığın yorum
Tüm düşüncelerime tercüman olmuşsun kanka bravo 👏🏻👏🏻
Rica ederim ne demek, oyun kötü çıktıysa ses çıkarmalıyız ki kendilerini değiştirsinler. Biz "ya bu bethesda ama böyle şeyler normal" dedikçe tembelleşip, böyle yapmaya devam edecekler. Koskoca firma olmuşsun sen artık bir şeyleri düzeltmen lazım, 2011 yılında kullandığın şeylerin aynısını 2023 yılında kullanamazsın.
Larian bu konuda piyasaya çok büyük bomba patlattı zaten. Bethesda, ubisoft, ea gibi firmaların yanında çok küçük kalan bu firma, baldurs gate 3 ile gerçekten bir oyunun nasıl yapılması gerektiğini gösterince firmaların poposu tutuştu.

99723

80+ Silver
Uygunsuz Dil
Oyunun tam incelemeleri 7 eylül'de açılıyormuş daha yeni basın incelemeleri bile eklenmedi şu an puanı 86 çöpe çöp de demeyi ne zaman öğreneceksiniz fancık palyaçolar.

Serinin bir önceki oyunu Fallout 4 bile tokatlıyor Starfiled denen çöpü gunplay daha iyi fizikler daha iyi yapay zeka daha iyi oynanış mekanikleri daha iyi madem ben fanboyum neden aynı firmanın bir önceki oyuna daha iyi diyorum acıyorum lan size bu konuda tek haklı çıkan benim şişirdiğiniz balon patladı yok nesillerin oyunu olacak yok GOTY olacak lan aday bile değil yılın oyunlarına Starfield çöp hadi size geçmiş olsun milyar dolarlık şirketleri kendi aileniz gibi benimseyip o mutlu olunca mutlu olup o üzgün olunca üzgün olmaya devam edin yazık adamlar milyar dolarlık şirketlerin fanboyluğunu yapıyorlar bir de bana fanboy diyorlar aynaya bakın şu konu sayesinde forumdaki bütün Xbotları da toplamam konuya halis olmuş neyse siz milyar dolarlık firmaların korumalığını yapmaya devam edin palyaçolar.

videogamedunkey oyuna 10 üzerinden 5 verdi Starfield çöpü Bethesda'nın yaptığı en kötü RPG oyunudur 2023 de en balon oyunudur bunu sindiremeyen fanboy palyaçolar hala salyalarını akıtmaya devam ediyor 8 milyon aboneli kanal oyuna çöp diyor videoyu dün attı 3 milyona yakın izlenmesi olmuş ricam ona da gidip fanboy fancık der misiniz palyaçolar.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom