Neler Yeni

Steam avatarı olarak haç işareti koymak günah mı?

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Dahası  
Reaksiyon skoru
240
İsim
Yusuf Bilir
Öncelikle kendimize sormamız gereken ilk soru ''Ben ahlak algılarımı Allahın kelamı olduğuna inandığım kitaptan mı alıyorum? Yoksa kendi ahlağıma göre bu kitapı mı yorumluyorum?''dur. ''Kitap verilenlerden Allaha ve ahiret gününe inanmayanlarla peygamberlerin haram kıldığını haram kılmayanlarla boyun büküp kendi elleriyle haraç verinceye kadar onlarla savaşın'' (Tevbe 29). ''Müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün.'' (Tevbe 5). ''Ey inananlar! Yahudi ve hristiyanları dost edinmeyin. Sizden kim onları dost edinirse kuşkusuz o da onlardandır. Şüphesiz Allah, zalimler topluluğunu doğru yola iletmez.'' (Maide 51. ayet). Şimdi bizzat Allah'ın cebrail aleyhisselam hazretleri vasıtasıyla hz.Muhammede bunları illetiğine inanıyorsan hristiyanların sembolu, boyunlarına kolye diye taktıkları, kutsal mabetlerini süsledikleri haçı seni temsil etmesi için kullanırsan sence günah olmaz mı? Ayrıca evet hem ayetler hem de hadisler ışığında rahatça söyleyebiliriz ki Allaha olan imanımızı arttıran tasavvufi müzikler haricinde müzik dinlemek de haramdır. Müzik kulu rabbinden uzaklaştırır.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom