Dostum 10 dolar farkla millet nvidia almasın diye kendisini düzeletmesi lazım zaten. 7000 serisi 4000 serisine göre daha iyi çıktı bence ama millet amd'ye güvenmediğinden dolayı nvidia yöneliyor.
Diğer serilere göre iyi çıktı. 4090 hariç 4000 serisi iyi mi çıktı sence? nvidia halen tükürerek vram veriyor 4080 da 16gb 4070ti ve 4070te 12gb var evet watt tüketimi azaldı ve cuda sayısı yükseldi ama 3080 bile 4070'ten render da daha iyi. Kartlarda watt tüketimi ve fg farkı olacaksa 3000 serisi almam daha iyi artık.Daha iyi çıktı kısmını anlamadım neye göre? Piyasa sadece oyunculuk üzerinden dönmüyor. Yapay zeka, video render vs. işler girdiği zaman Nvidia'nın bu seride de rakibi yok. Nvidia zaten oyunculara sattığı kartların 10-20 kat fazlasını chipset olarak belki diğer tarafta iş amaçlı satıyor. Bununla birlikte 4000 serisi çektiği güç olarak çok daha verimli.
Diğer konularda dediğim gibi AMD radikal kararlar almadıkça veya çok absürt şeyler olmadıkça Nvidia piyasayı domine etmeye maalesef devam edecek.
Sistemde hem iş yapıyorum/hem oyun oynuyorum. Sayacağım özelliklerin hepsini neredeyse kullanıyorum, neden AMD bir kart alayım ki şu durumda? Örnek. Konu sadece performansta da bitmiyor, maalesef.
- Cuda çekirdekleri
- Mikrofondan çıkan dip sesi engelleme
- Kulaklıktan gelen dip sesi engelleme
- Kamera arka planını kaldırma/değiştirme
- Tertemiz video kaydı (tek tuş ile son dakikaların kaydını alma)
- Oyun geliştiriciler için yazılımlar vs.
Ve daha fazlası yazılım olarak sunuluyor.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Diğer serilere göre iyi çıktı. 4090 hariç 4000 serisi iyi mi çıktı sence? nvidia halen tükürerek vram veriyor 4080 da 16gb 4070ti ve 4070te 12gb var evet watt tüketimi azaldı ve cuda sayısı yükseldi ama 3080 bile 4070'ten render da daha iyi. Kartlarda watt tüketimi ve fg farkı olacaksa 3000 serisi almam daha iyi artık.
Alıntıyı görüntüle
Dostum senin saydığın özellikler var olan şeyler zaten 4000 serisine özel bir şey ne var? Amd geçte olsa kartlarına birşeyler getirdi. Smart access video, fluid motion frame, antilag+, av1codec, display port 2.1,
nvidia dedi işte biz donanımla fg yapıyoruz amd çıktı yazılımla tüm kartlara verdi ve açık kaynaklı yaptı. gsync, vsync olayı gibi.
Şuan çin tarafinda 7000 serisi deli gibi satıyor 4090 yasaktı adamlar o kartlara yöneldi VRAM de önemli çünkü.
Microsoft olive ile yazılımla cuda olmayan kartları hızlandırabiliyorsun intel arc 2kat. Amd kartları 10kat hızlandırabiliyorsun
Amd yeni sersinde bir çok şey çıkarttı ama nvidia tarafında durumlar farklı super serisinde bile adamlar saçma saçma kart çıkartıyor
Gürültü engelleme vs. amd tarafında da 2 yıldır olan bir şey zaten. Artık 7000 serisinde yayın ve render da alabiliyorsun.
7000 serisi sadece oyun odaklı çıkmadı yani blender da vs. halen nvidia tokatlıyor ama 7000 serisi 4000 serisine göre daha iyi çıktı nvidia halen tekel çoğu programda daha iyi ama bu zaten varolan birşeydi önemli olan eski kartlarına göre sen üstüne ne kadar ekledin.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Haklısın ama şimdi forumda veya kullanan arkadaşlarımdan 7000 serisine şikayet edeni daha görmedim.VRAM verme olayı rakibiyle alakalı. Rakibi pazara ortak olamadığı sürece kafasına göre takılmaya devam edecek. Attığınız ilk tabloya bakıp yorum yapmak çok doğru değil. 30xx serisi ile bazı şeyleri Nvidia değiştirdi, ek olarak geçen neslin en üst kartlarını alıp, son neslin orta seviyesinin kartını karşılaştırmak doğru değil.
AMD çıktı FG'yi herkese açık verdi diyorsunuz, bunu yapmak zorundaydı Nvidia gibi pazara hüküm sürmüyor, kullanıcıları bir şekilde kendisine çekmesi gerekiyor. Eğer kapalı kendi içinde kalsaydı şu anki hit'nin %10'nu bile alamazdı.
7000 serisi ile render alınabiliyor demeniz bir şey ifade etmiyor, kağıt üzerinde iyi sonuç veriyor gibi gözüküyor olabilir fakat ben daha bu işlerin içinde olup müh vs. AMD kart alan, öneren yine görmedim. Tek bir render üzerinde iyi sonuç veriyor olabilir fakat pratikte durum ne? Çökme olayı var mı, anlık düzenleme performans gibi durumlar da önemli. (Bu konuya örnek DR5 sistemlerde Intel sistemler, AMD'ye göre daha stabil, AMD'nin performans olarak bazı noktalarda eşit veya geçtiği durumlar olsa da, stabillik konusunda DR5'te Intel'in daha stabil olması gerçeği gibi bir konu).
Örnek olarak Adobe'nin, AMD ekran kartlarına üvey evlat gibi takıldığı bir gerçek.
Adobe tarafında böyle bir makale var. AMD için var mı, biraz araştırdım bulamadım. AMD bu tarafta daha çok kullanıcı istiyorsa firmalar ile daha çok iş birliği yapmalı.
Alıntıyı görüntüle
Nvidia kullanıp Nvidia övmüyorum bu arada, AMD'nin iyi olması benimde işime gelecek, bir sonraki seride Nvidia daha ekstra şeyler yapmak durumunda kalıcak. AMD böyle giderse, yıllarca Intel ne damlatırsa ona kalma durumda kaldık ve bu rezil bir şey. Bu konuda tek iyi olan şey Nvidia, Intel'in yaptığı pintilikleri ve hataları çok yapmıyor.