Steam oyun indirirken %100 cpu

Oyunlardada darboğaz yaşıyorum cpu %100 görüyor mesela anlık droplar oluyor küçük rahatsız edici gpu PUBG de 92 den 80 e düşüyor 132 fps den 120 ye düşüyorum o tarz droplarda var cpu da 80 lere tırmanıyor bazen
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

1000 e 1000 internet
İşlemcin ısınıp frekans düşürüyor olabilir mi?

İşlemcin ısınıp frekans düşürüyor olabilir mi?
Asla ısınmıyor frekans düşürmede yok 3 aydır kimse çözemiyor bu sorunu itopyadan almıştım sistemi sistemimde problem yok ama fps drop yaşıyorum cpu yüksek gpu anlık düşüyor Mesela ddu ile gpu driverını silip lole giriyorum 38 gpu oluyor yarın tekrar girdiğimde gpu 23 21 lerde geziyor

Bilemedim hocam, belki işletim sistemi kaynaklıdır. Windows 11 denediniz mi?

Asla ısınmıyor frekans düşürmede yok 3 aydır kimse çözemiyor bu sorunu itopyadan almıştım sistemi sistemimde problem yok ama fps drop yaşıyorum cpu yüksek gpu anlık düşüyor Mesela ddu ile gpu driverını silip lole giriyorum 38 gpu oluyor yarın tekrar girdiğimde gpu 23 21 lerde geziyor
Kanka kaç mbps internetin var indirme hızıda işlemciye yük bindirir ben mesela lol oynarken arkada 24mb/sn internetle indirirken alt tab yapınca sistem ölüyor işlemcim r3 3100

Cidden, güncel bir sistemle Windows 11 kullanmak zorundasın bu arada. Windows 10 uyum sağlamıyor düzgünce.

• Beğen
Reaksiyonlar: invy
Kanka kaç mbps internetin var indirme hızıda işlemciye yük bindirir ben mesela lol oynarken arkada 24mb/sn internetle indirirken alt tab yapınca sistem ölüyor işlemcim r3 3100
1000 e 1000 internetim türknet alt tabdan dönünce cpu 50 filan bi anda düşüyor dediğiniz gibi

Bilemedim hocam, belki işletim sistemi kaynaklıdır. Windows 11 denediniz mi?
hocam 20 defa format atmışımdır home pro win 11 herşeyi denedim win 11 de bi ara daha fazla drop yedim my asusdan 3010 bios güncellemesi gelmiş güncelliyim şuan güncel kalsın

1000 e 1000 internetim türknet alt tabdan dönünce cpu 50 filan bi anda düşüyor dediğiniz gibi

hocam 20 defa format atmışımdır home pro win 11 herşeyi denedim win 11 de bi ara daha fazla drop yedim my asusdan 3010 bios güncellemesi gelmiş güncelliyim şuan güncel kalsın
12100f yetmez kanka 1000/1000 indirmeye ama ne tam olarak besler bilmiyorum

Peki hocam windows üzerinden sınırlayabilirmiyim. cpu kullanımını ve dropu etkilermi bu ?
İndirme hızını steam üzerinden sınırlayabilirsin mesela sınırlamak istediğin kaç mb örneğin 12 mb ile indirmek istiyorsan 12000 yazıcan gibi gibi
1703791312722.png

Alıntıyı görüntüle
Sorun çözüldü windows üzerinden peki sınırlasam %100 cpu drop gibi sorunlar çözülürmü?
Windows üzerinden sınırlamana gerek yok indirdiğin yerden sınırla yeter :) ayrıca steamın mbit cinsinden onu mbye çevir derim karışıklık oluyor ben baktığımda mesela :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,678
Üyeler
190,784
Son üye
Cahiturkan
Geri