Neler Yeni

Steam vs Epic Games Kış İndirimleri!

CupOk

80+ Bronze
Becermek ne alaka bilader alaka seviyesi nedir?
0 etkileşim olan bir platform. Dümdüz oyunu indirip girdiğin için crack indirmekten farksız diyorum.
Bana haz veren koleksiyon yapmak. Topluluk içeriklerine göz atmak. Ekran görüntüleri çekip paylaşmak. Oynarken başarımları kasmak. Hepsini yaptıktan sonra da oyunu incelemek. Ben oyuna verdiğim kadar bunlara da para vermeyi seviyorum.
Hepsi birer anı gibi. Yıllar sonra tekrar baktığımda canlandırıyor zihnimde.
Bunları takmayan biri için crackten farksız.
Mesela bg3 oynarken çok güzel ara sahne yapmış herifler insan SS almadan duramıyor. Daha 30 saat oynadım ama her dk ss alıyorum. Şimdi Nintendo emusunu steame yansıtıp ordan aldığım ss leri steamden paylaşıcam. Umarım ban yemem ama profilde Zelda TOTK ss lerinin olması muazzm bişi bana göre
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bugün EPIC gibi platformlar rekabet yaratmasa, Steam dediğin yer sana 50$'dan aşağıya oyun satmaz, ister al istersen alma der kendi tekelini oluşturur. Siz aradaki platform bütçesini, ekibi ya da yazılımsal hiç bi' tarafı sorgulamadan; EPIC'ten oyun yavaş iniyor, avatarım yok, arka plan ekleyemedim kafasında devam ederseniz, yarın bu adamlar sistemi kapattığında, gerçek CRACK denen şeye dönmeye mecbur kalırsınız.
Steam dolara geçmeden önce seneler boyunca bu boktan ekonomiye rağmen tr yi destekledi. Sürekli ucuzdan sattı oyunlarını burda suçlu son 1 senede iyice kötüye giden ekonomi mi yoksa Steam mi. Ayrıca sen Steam oyununu steamden almak zorunda da değilsin. Ben bir sürü oyunu ucuza key satan sitelerden alıp steamde aktif edip oynadım. Steame de 1 kuruş para vermedim. Epic games sadece bedava verdikleri toplanılıp oyun satın alınmaz. Korsan indir daha iyi en azından 3. parti launcher ve anticheat indirmeyip oyunun performansından kısmaz

Son düzenleme:

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,566
İsim
Oğuz
- Birincisi ben senin biladerin değilim, onun doğrusu da birader zaten. İkincisi 37 yaşında biri olarak Crack denen şey Crack olmadan çoğunuz bilgisayar bilmezken biz bu piyasanın içindeydik. Sen 5 tane diskete oyun bölüp bilgisayarına götürüp oynamanın heyecanını yaşamış biri olsan zaten bu platformun sunduğu görsel ya da etkileşim kısmını burada lütuf olarak anlatmazsın.
- Bugün EPIC gibi platformlar rekabet yaratmasa, Steam dediğin yer sana 50$'dan aşağıya oyun satmaz, ister al istersen alma der kendi tekelini oluşturur. Siz aradaki platform bütçesini, ekibi ya da yazılımsal hiç bi' tarafı sorgulamadan; EPIC'ten oyun yavaş iniyor, avatarım yok, arka plan ekleyemedim kafasında devam ederseniz, yarın bu adamlar sistemi kapattığında, gerçek CRACK denen şeye dönmeye mecbur kalırsınız.
- Bugün EPIC RDR2 / GTA V / GoW ücretsiz dese var mı almayacak delikanlı?
Ee görsellik yok, topluluk yok, etkileşim yok, almayın hadi o zaman. Bu kadar gereksiz fanatiklik saçmalıktan başka bi' şey değildir!
Birincisi hocam Türkçe dersi vermenize gerek yok. Siz Allaşkına yazdığınız gibi ben de bilader yazıyorum, bunlara takılmaya gerek yok.
37 yaşındaysanız saygım sonsuz. Saygısızlık etmem ama kendim açımdan mantıklı bir şekilde cevaplayacağım.
Ayrıca yaş muhabbetine girip üzerine de dönemleri belirtmek çok gereksiz. Ben şu yaştayım daha çok oyun gördüm triplerine girmek yersiz.
Benim hobim de zaten çok küçük yaştan beri oyun oynadığım için var. 24 yaşındayım, PSP ile tanışmam 6 yaşındayken falan. Günümüzdeki Valorant'dan başka oyun bilmeyen çocuklardan değilim. Oyun alanında da çok fazla deneyimimin olduğunu düşünüyorum ki belki sizin dönemden beri hobisi olan çoğu kişiden daha fazla oyun bitirmişimdir. Bitirmekten ziyade oyun kitaplarını da okurum ve koleksiyon yaparım.
Diskette oyun da götürdüm, mahalle aralarındaki dandik internet kafelerinde ortam da yaptım.
Ben Crack denen şeye karşı değilim. Etik olarak katılırsınız katılmazsınız o ayrı tartışma konusu.
Benim açımdan eğer hobiden ziyade amaç oynamak ise crack indirin derim. Bu yüzden Epic ile bir farkı yoktur benim için.
Yanlış anlaşılmasın parası olmayan çocuklar ve gençler için söylüyorum. Benim durumum az da olsa var ve hobi olarak da oynadığım için zaten crack indirmeye karşıyım.
Sizin açınızdan ise hem parasını verip oynamak hem de ucuza oynayabilmek ise, size de Epic daha mantıklı gelebilir.
Ben desem belki çok abartı bulacaksınız ama evet ben. Epic hangi oyunu verdiyse gidip almadım. Belki katlarca fazla para verip gidip Steam'den aldım çünkü bu hobi artık benim için yaşam standartı gibi bir şey. İstediğim bir oyunu alana kadar beklerim, keyfini çıkarıp ekran görüntüleri çekerim, en son da oyunu inceler sonraki oyun arayışıma geçerim.
6 yaşında elinde PSP oynayan bir çocuk için de fazla bir değişim. Geçmişte takılı kalıp bahsetmeye gerek yok çünkü günümüz değişiyor artık.
Günümüzde bir de oyuna binlerce para vermek herkesin durumu değil. Elbette çoğu kişi için Epic daha iyi. Oradan alarak da daha iyi yapıyorlar.
Aslında oyun hobisi genel olarak dünyada pahalı bir şey. Herkes benim gibi psikopatça hobileştirmiyor oyun oynamayı.
Ben ve benim gibi olanlar için değindim, bu yüzden yanlış anlamayın.
Epic gibi firmalar da sadece oyunu ucuza vererek ilerletmeye çalışırsa maalesef Steam uzun süre tekel kalacak.

Satriani

80+ Bronze
a-3d-logo-with-the-text-istedigin-yerden_9BZzKhvvTka00sjrfqJ7cQ_ujcec54zQpCVyin8JTkUjg.jpg

The Semih

80+ Gold
Atolye desteği olan oyunları Steamden almak daha mantıklı, bide aile desteği olması çok avantajlı. Fakat hikayeli oyunları uygunsa epicden daha uyguna alabilirsiniz.

Ben 2 launcher isteyen oyunları sevmiyorum mesela battlefield asla steamden epicten almam EA APP den alırım çünkü oyna dediğim an başka program açılmadan oyuna giriyorum kendi launcherlerinden almak daha mantıklı bana göre, müşteri hizmetleride daha kolay çözüyor sorunları. Başka platformdan aldıysan paslıyorlar.

Mesela bg3 oynarken çok güzel ara sahne yapmış herifler insan SS almadan duramıyor. Daha 30 saat oynadım ama her dk ss alıyorum. Şimdi Nintendo emusunu steame yansıtıp ordan aldığım ss leri steamden paylaşıcam. Umarım ban yemem ama profilde Zelda TOTK ss lerinin olması muazzm bişi bana göre
Steam ekran görüntüsünü hiç sevmiyorum sıkıştırıyor fotoğrafı 8 mb olması gereken foto 500kb yapıyor. Nvidia anselde çekiyorum bende native görüntü.

CupOk

80+ Bronze
Valla tam olarak böyle hocam. Zevkler ve renkler. Alıcının amacı sadece oyun ise ve crack istemiyorsa evet epic en mantıklı yer ama koleksiyondur başarımdır, ss sergilemedir gibi hobileri olanlar steami kolay kolay bırakmaz

Steam ekran görüntüsünü hiç sevmiyorum sıkıştırıyor fotoğrafı 8 mb olması gereken foto 500kb yapıyor. Nvidia anselde çekiyorum bende native görüntü.
Evet benim de rahatsız olduğum şeylerden biri bazı fotoları çok bulanık yapıyor

warg

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
89
İsim
Serkan
Birincisi hocam Türkçe dersi vermenize gerek yok. Siz Allaşkına yazdığınız gibi ben de bilader yazıyorum, bunlara takılmaya gerek yok.
37 yaşındaysanız saygım sonsuz. Saygısızlık etmem ama kendim açımdan mantıklı bir şekilde cevaplayacağım.
Ayrıca yaş muhabbetine girip üzerine de dönemleri belirtmek çok gereksiz. Ben şu yaştayım daha çok oyun gördüm triplerine girmek yersiz.
Benim hobim de zaten çok küçük yaştan beri oyun oynadığım için var. 24 yaşındayım, PSP ile tanışmam 6 yaşındayken falan. Günümüzdeki Valorant'dan başka oyun bilmeyen çocuklardan değilim. Oyun alanında da çok fazla deneyimimin olduğunu düşünüyorum ki belki sizin dönemden beri hobisi olan çoğu kişiden daha fazla oyun bitirmişimdir. Bitirmekten ziyade oyun kitaplarını da okurum ve koleksiyon yaparım.
Diskette oyun da götürdüm, mahalle aralarındaki dandik internet kafelerinde ortam da yaptım.
Ben Crack denen şeye karşı değilim. Etik olarak katılırsınız katılmazsınız o ayrı tartışma konusu.
Benim açımdan eğer hobiden ziyade amaç oynamak ise crack indirin derim. Bu yüzden Epic ile bir farkı yoktur benim için.
Yanlış anlaşılmasın parası olmayan çocuklar ve gençler için söylüyorum. Benim durumum az da olsa var ve hobi olarak da oynadığım için zaten crack indirmeye karşıyım.
Sizin açınızdan ise hem parasını verip oynamak hem de ucuza oynayabilmek ise, size de Epic daha mantıklı gelebilir.
Ben desem belki çok abartı bulacaksınız ama evet ben. Epic hangi oyunu verdiyse gidip almadım. Belki katlarca fazla para verip gidip Steam'den aldım çünkü bu hobi artık benim için yaşam standartı gibi bir şey. İstediğim bir oyunu alana kadar beklerim, keyfini çıkarıp ekran görüntüleri çekerim, en son da oyunu inceler sonraki oyun arayışıma geçerim.
6 yaşında elinde PSP oynayan bir çocuk için de fazla bir değişim. Geçmişte takılı kalıp bahsetmeye gerek yok çünkü günümüz değişiyor artık.
Günümüzde bir de oyuna binlerce para vermek herkesin durumu değil. Elbette çoğu kişi için Epic daha iyi. Oradan alarak da daha iyi yapıyorlar.
Aslında oyun hobisi genel olarak dünyada pahalı bir şey. Herkes benim gibi psikopatça hobileştirmiyor oyun oynamayı.
Ben ve benim gibi olanlar için değindim, bu yüzden yanlış anlamayın.
Epic gibi firmalar da sadece oyunu ucuza vererek ilerletmeye çalışırsa maalesef Steam uzun süre tekel kalacak.
Haklısınız hocam, kişisel zevkler. The Witcher 3 steamde daha pahalı olmasına rağmen oradan aldım çünkü atölye olayı var ve bunu anlatmaya gerek yok. Ben kendimce şöyle bir karar aldım: atöyle gerektiren oyunları steamden, gerektirmeyen oyunları ise epicten alacağım.

Top Bottom